Novinky
Na čem teď , Hanino, pracuješ, a jak jsi s tím daleko? (Jestli to není tajemství?) :wink: Máš na překládání nějaký ustanovený denní režim (počet stránek za den, nebo třebas od 8 do 11) nebo tě zajímá jen konečný termín odevzdání nakladateli?
Na čem teď , Hanino, pracuješ, a jak jsi s tím daleko? (Jestli to není tajemství?) :wink: Máš na překládání nějaký ustanovený denní režim (počet stránek za den, nebo třebas od 8 do 11) nebo tě zajímá jen konečný termín odevzdání nakladateli?
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Hmm.. asi hodně pracuje...
Hanino, a nechystáš se náhodou na Ledového draka?
Ledovy drak vysel uz v antologii Nečekané variace
Dobrá zpráva! Já myslel, že to je nějaká Martinova novinka!
novinka je to v tom, ze vychazi samostatne.
Nečekané variace jsou dokonalé a Ledový drak tam patří k vůbec k nejslabším povídkám (IMHO). Daleko víc se mi líbily titulní Nečekané variace nebo Portréty dětí, ty prostě neměli chybu (i když to není fantasy ani moc SF). To mě připomíná, že jsem chtěl zavést debatu na ostatní díla GRRM, myslím, že je škoda tohle téma nevyužít...
Odehrává se ten Ledový drak ve světě Písně?
Mám pocit, že jsou am podobné motivy ( roční období, využití draků ve válce).
Skoro určitě ne. Ten svět tam není nijak popsán (jen, že v něm dlouhé roky soupeří dvě království), jediné co by mohlo spojovat tuhle povídku s příběhem SoIaF jsou draci, ale těch jsou tam celé letky (zelení - dobří a rudočerní - zlí), takže šance, že jde o targaryenské zvířata je nulová. Každopádně je to pěkná povídka, nic revolučního, ale za přečtení určitě stojí.