Co jiného číst?

1192022242545

Komentáře

• Filmová hádanka: Syn na něj hledí s dětskou lhostejností, manželka se nešťastně usmívá (ona ví, o co jde). Oba sedí v autě. Nikdo nepromluví ani slovo. Záběr na něho, na jeho hlavu zezadu. Dívá se za odjíždějícím černým autem. Auto se náhle zastaví, manželka vystupuje a rozbíhá se k němu, aby ho ještě jednou, naposledy políbila. (Nápověda: on má pásku přes oko). :-)

Takové scény mám rád.
  • Proč musí bejt něco nejlepší? Mít potěšení z víc filmů, to se nenosí, na všechno musí bejt příčka na žebříku. Popsal jsem, jakej mám rád styl. Ale dobře (i když to vlastně vůbec není akční film :) ): Lord of War. V tvém kvízu jsem propadl.
  • Ale četl, jen moc nesleduju názvy kapitol, často plynule čtu a názvy kapitol přeskakuju. A těch nezapomenutelných momentů tam je tolik, že jsem to prostě nedal. Ale když jí připomínáš, ano, Kvotheho duet byl úžasný. Až jsem si říkal, tohle by nikdy nemohli zfilmovat, páč taková skladba snad ani neexistuje (že by v každém vzbuzovala takové pocity) a to nemluvím o Denně, to je jako hledat herečku po Luthien.

ad kvíz... hodně mi to přípomíná nějakou nepovedenou kopii Bodyguarda, jen nahradili letadlo autem. Asi šetřili :-))
  • heavy_head píše:
    Nápověda: on má pásku přes oko

Teď musím myslet na Útěk z LA.
  • Ne, není to ani Snake Plisken ("ten, který zhasnul svět"). ;-) Film je z pozdější doby. Z letoška. Velkou roli v něm hrají kříže. Tak, teď už byste to měli dát. A kdyby ne, tady to je (zmíněná scéna je až v úplném závěru, tak vydržte, stojí za to):

(nevím, jak se dává odkaz:-)

Ani nevím, proč jsem si na to dneska vzpomněl.

Vždy mne trochu udiví, když někdo za nejlepší akční film všech dob nepovažuje Zuřící pěst s "Bruslím", tak jako já. :-)

Možná by to chtělo založit nějaký topic o filmech.
  • Topic o filmech tu je, jeden pro ty horší a druhý pro lepší. Šedým průměrem mezi tím ani nemá cenu se zabývat :-)
  • valkýra bol skvelý film. jeden z najlepších minulého roka.
  • Ano, vím, četl jsem tvoji recenzi. :-)
  • Valkýra by mě nenapadla, právě proto že tuhle scénu jsem víceméně vytěsnil. Mě tyhle scény ve filmech naopak odváděj od podstatnýho :))
  • Já zapomněl, že jsi chlap, a že na tebe tyhle cingráltka neplatí. :-P
  • Pravdu díš, ty chlapáku :))
  • Já jsem taky chlap a u toho loučení jsem bulel. Už jen to, jak si při něm žena přejede rukou po břiše, mě zničilo.
  • Třeba moje přítelkyně při tom v kině prohlásila, že si to mohli odpustit. Už jsem jí holt trochu vychoval :))
  • imho najlepsia scena z valkyry pre mna bolo ked cruise zahailoval kyptom ruky. velmi trefna metafora.
  • Asi mám jiný nároky, mě Jméno větru přišlo jako dost průměrný. Mám zřejmě přehnané požadavky na prostředí :-)
  • No už to taky bylo divný, když tady z toho všici slintáme :-)
  • Muzu jen doporucit novou vecicku od Červeňáka: Strážcové Varadínu. Vyborna historicka fantasy, fantastickych prvku je tam jako safranu, nejake ty rusalky, potencialni carodejnice a alchymista, jinak je to historie. Jako vzdy se Červeňák drzi slovanskeho prostoru, tentokrat zabrouzdal na jih, na Balkan, do Uher. Knizka se odehrava v obdobi uhersko-tureckych valek nebo jak se to obdobi jmenovalo. Proste tam behaji lide s puskami a bambitkami a pritom se jeste sekaji savlemi a rapiry. Kapitan Báthory je skvely sermir a ma svoji misi a cil. Proste mnamka.
  • vrelo odporúčam jednu staršiu vec. práve ju dočítavam po x-tý krát, keďže mi film sherlock holmes na ňu urobil chuť.

Mark Frost: Seznam Sedmi a /pokračovanie/ 6 mesiašov

spoluautor mestečka Twin Peaks napísal v 90 rokoch dva romány v tradícii steam punku, mystiky a detektívneho dobrodružstva. Hlavnou postavou je mladý doktor Arthur Conan Doyle (áno ten), ktorý sa dostane do boja proti temným silám, ktoré chcú ovládnuť Britániu a možno svet.

áno, na základe týchto udalostí začal písať Sherlocka a áno je to veľmi zaujímavé čítanie. U mňa patrí do najvyššej poličky 10/10.
  • S tím Frostem jsi mě, sarvene, inspiroval. Myslel jsem si totiž, že napsal i Paměti agenta Dale Coopera (Twin Peaks) a dostal jsem chuť si je znovu přečíst. A on to napsal Scott Frost.

Zlo má svou vlastní tvář. Ale jinak je to ohromná sranda, doporučuji.

A. C. Doyle byl svobodný zednář, že jo?
  • Seznam Sedmi... mno počkám si, jak se mi bude líbit Twin Peaks. Tohle kultovní dílko mi totiž zatim unikalo, až doteď (zrovna mi tu běží v TV).
  • marka frosta ako spisovteľa odporúčam. má to chvíľami trochu barokní nádhych, tie metafory a opisy (vyšvihol sa na most ako maďarský gymnasta) ale zvládol veľmi dobre temnotu, holmesovčinu aj príbeh
  • No tak jak to tady čtu, tak jsem si k Jméno větru našel i recenzi a asi si to přečtu.
  • Léto kdysi (drahně let jsem ho tu už neviděl :-( ) jednu taky napsal, http://zlovlk.blog.cz/0903/patrick-rothfuss-jmeno-vetru, po ní už nebudeš vůbec váhat :-)
  • Co Neomilnerová?

Má svůj styl, moc se s ničím nepárá a čte se poměrně dobře :)
  • ...a je furt úplně stejná.
  • Aha? No pro mě je to poměrně nová záležitost. Teprv zjišťuju ale první dojem, oproti jinejm knížkám docela ok
  • Alek: Jsem si tu recenzi přečetl a teda pokud teď tu zkoušku udělám, tak už vím o odměně. A pokud ne, tak vím o tom co utiší žal.

A taky hodnocení mé oblíbené Robin Hobb mě zaujalo.
  • Taková normální amatérská nadšenecká recenze. :-)

Sarven: ten maďarský gymnasta se mi líbí, asi to někde vrazím. Nebo možná rumunskou kladinářku. :-P
  • objednal som si Hru o trony v angličtine. skúsim svoje basic english otestovať na texte, ktorý viem "naspamäť". hrozím sa totiž okamihu, že Tanec s drakmi bude naozaj napísaný, a alek a léto budú v tranze a ja budem rok čakať na preklad....

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů LiteraturaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi