Hra o trůny - obsazení

1679111265

Komentáře

• Víme, víme to, sere Moldo, více na Turnaj hrdinů fantastiky. (R.I.P. Jaime)

Alek: No, té výměně Dany už začínám věřit i já. Ale nepředbíhejme :-)
  • druhé miesto je takiež pekné
  • Alek píše:
    Arya tvrdě trénuje s Jehlou od Valyrian Steel.
    safra, já si představoval, že Jehla byla rapír, kord... a ne takovejto mečík
  • Fleret a kord jsou bodné zbraně jiného účelu a vzezření, než jak je popisovaná jehla.
  • no - ještě si znova přečtu její popis
  • Flanker.27 píše:
    Fleret a kord jsou bodné zbraně jiného účelu a vzezření, než jak je popisovaná jehla.

Hlavně rapíry a kordy asi nebyly v Západozemí moc rozšířené zbraně, to spíš na východě. Pochybuju, že je takový Mikken kdy vůbec viděl.
  • Nezapadaly by moc do reálií sěta Písně, přece jen kord je věc, která zapadá spíš do renesance a později (tak někdy od konce 15. století). BTW to, čemu se většinou říká kord, je ve skutečnosti rapír, kord je záležitost až tak přelomu 17./ a 18. století, a je to lehká civilní zbraň. Rapír je ještě stále relativně těžká zbraň, pozdější typ meče.
  • Tak zda sa, ze budeme mat predsa len inu Dany:

http://featuresblogs.chicagotribune.com/entertainment_tv/

Some scenes from the pilot will have to be reshot thanks to cast changes: HBO has confirmed that the role of an exiled noblewoman, Daenerys Targaryen, is being recast and Tamzin Merchant will not play that role in the series.
  • a taktiez novu Catelyn

In March it was announced that Jennifer Ehle has dropped out of the project and Michelle Fairley has taken over the role of noblewoman Catelyn Stark.
  • Skoro nejdůležitější je pro mě tohle:

Martin píše:
    "It’s obviously the worst I’ve ever blown a deadline... and I am very aware of that," Martin said. "Some fans seem to think I’m not conscious of that, but I am aware of it every day. I think I am approaching the end of 'Dance,' knock wood."
  • jj, je to pěknej rozhovor, ale krom přeobsazení Dany nic nového nepřináší. Pocit, že se blíží ke konci Tance vyvolává GRRM na blogu už několik týdnů. Těžko říct, je-li to pravda, nebo prostě jen změnil marketingovou strategii oproti dřívějšímu zatvrzelému mlčení.

Odchod Tamzin Merchant seriál jistě nepoškodí, ta holka byla divná a věřim, že existuje pár vhodnějších hereček na roli Dany.
  • GRRM o Tudorovcích - rozplývá se nad Tamzin Merchant a kupodivu mu vůbec nesed Jonathan Rhys-Meyers jako Jindřich. Zajímavý.

Výběr herců pro Game of Thrones samozřejmě pokračuje, jedná se hlavně o tyto role: Varys. Malíček. Pyp. Grenn. Sam. Ser Gregor. Renly. Bronn. Septa Mordane. Jory. Starý mevěd. Marillion.

Proslýchá se, že pro roli Varyse byl už vybrán Eddie Marsan, zajímavej herec, v poslední době ho můžete znát z Sherlocka Holmese, kde hrál inspektora.
  • dobrý Varys by byl Stanley Tucci
  • Tak máme Daenerys. Tamzin Merchant nahradí Emilia Clarke.

Krátké video

První zpráva, jako již tradičně z Chicago Tribune od Mo Ryan. Následně to potvrdil i GRRM na blogu.

image
  • To neni fér. Vrhne tam ty smutný voči jako ve videu a snad bych jí eště začal mít rád? :)
  • na fotke vyzerá o desať rokov staršie ako vo videu.
  • Má zajímavé rety.
  • Rety skoro jako Václav Moravec, co? :-))

A taky je malinká, 157 cm oproti víc jak 190 Jasona Momoy, to ještě pěkně zdůrazní ty hlavní scény z úvodu :-), ostatně u nich se jí bude hodit ten vystrašenej, uplakanej pohled. Otázka spíš je, jak jí půjdou pozdější scény, v nichž už je lehce dominantnější.

Jo ještě jsem zapomněl na jedno drobný skoro oficiální info, začátek natáčení se posouvá o měsíc dál, na konec července.

Video chlápka, co se uchází o roli Hodora.
  • To je ten, co s ním kamarádíš na facebooku? :-)

Potenciální Hodor má zajímavou díru v uchu. Postavu má skoro jako já. Až mu přebarví vlasy na tmavo, bude to sympaťák. Na to vemte hodor.
  • Já koukám dost smutně. Obsazení se mi zdálo úplně skvělý, ale těmahle změnama Dany a Catelyn to uplně kazí. Jestli bude jinej i Ned tak me asi trefi.
  • O obsazení to tak úplně neni, rozhodně bych to na jeho základě nezatracoval. Ale jo, souhlas, Catelyn měla úplně super představitelku a ta náhražka je jedna velká neznámá, bohužel nemám ani pořádnou fotku, takže těžko soudit. Co se týče Dany, tam jsem ale hodně optimistickej, zdá se mi, že to by moh být i posun k lepšímu.
  • S Dany bych to udělal tak progresivně jako Cimrman s Hamletem.
  • Myslím, že na tomhle hodnocení se nás shodne víc... Merchant byla pro většinu fanoušků minimálně problematickou volbou, slečna Clarke podle mě lépe naplňuje představu lehce exotické, nevšední krásky (nehledě na to, že bude určitě o poznání levnější). Ztráta Jennifer mě (a opět nás určitě bude drtivá většina) naopak mrzí převelice, půjdu dokonce tak daleko, že řeknu, že pro mě v dosud ohlášeném obsazení představovala nejideálněji vybranou roli. Fairly... vypadá méně charismaticky. Rád se nechám překvapit. Tak či tak, co do celkového pocitu to vyjde šul nul. Už se těším na další castingové tahy. Nejvíc na sera Barristana, Tywina, Malíčka a Varyse.

P.S.: Najde se tu nějaký spoluzklamaný volič Zelené? Kde jste přes víkend všichni byli, holomci? .(
  • Hulili trávu :))
  • Abych pravdu řekl, tak mě změny určitě nemrzí. Nějak jsem si nedovedl Ehle představit v pozdějších fázích jako utrápenou ženskou, která má na svých bedrech "bol celého světa" :) A to nemluvím o zombie-lyn (ačkoliv tam bohužel tv serie určitě nedojde). Takže mi nakonec Fairley vyhovuje ještě o trochu více než Ehle. A co se týče Dany, myslím, že je to dobrá volba. Navíc věřím HBO a jsem si jistý, že je Clarke na castingu přesvědčila o tom, že dovede Dany zahrát skvěle. Jinak by vybrána nebyla. Spíše se bojím nějakých případných dalších změn. Pevně doufám, že role Jaimeho, Cersei i Eddarda už nebudou přeobsazeny.
  • Další přeobsazování nikdo nenaznačuje, tak snad ne. Naopak se čeká, že každým dnem musí už uniknout nějaká další jména. GRRM už začal napovídat, pro Samwella už vybíraj z dvou adeptů.
  • Nikdo sice nenaznačuje, ale mám strach o Lenu. Její těhotenství a následné mateřství může být problém. Ano, jsou herečky, které to zvládají, ale na druhou stranu jsou i takové, kterým to přeroste přes hlavu a je s natáčením konec. A tak trochu paranoidně mám pořád strach o Seana Beana. Bylo řečeno, že ho museli velmi přemlouvat a finančně motivovat a jednání byla velmi složitá. Tak mám obavy, aby náhodou na poslední chvíli neodmítnul podepsat, respektive odstoupit od smlouvy či něco podobného. Protože nikdo z herců neměl smlouvy na celou sérii předtím než HBO schválilo pilot. Tak doufám, že Sean je i nadále součástí "posádky". Neda by mohlo zahrát mnoho lidí, ale Sean je strašné lákadlo pro některé diváky, z čehož plyne větší sledovanost pro HBO a tím pádem větší šance na natočení alespoň druhé série. Navíc, Nedova finální scéna bude mít ten správny dopad na diváky právě protože jej bude hrát slavný herec a každý kdo knížky nečetl bude předpokládat, že je ústřední postavou. A náhle...... :)
  • to Molda: I každý kdo rozečetl Hru o trůny si bude myslet, že Ned je hlavní postava. :-)
  • Abych řekl pravdu, jakkoli respektuji Seana Beana jako herce a s jeho výkony jsem většinou spokojený, nikdy mi do role Neda tak úplně nesedl. Kdyby ho náhodou přeobsadili, nebyl bych vlastně nijak zásadně zklamaný... Takový Daniel Day-Lewis, panečku... To by bylo jiné kafe :-)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů SeriálKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi