AGOT BG

Strategická desková hra na motivy Písně ledu a ohně. Král je mrtev a pět urozených rodů si činí nárok na Železný trůn. Staňte se jejich vůdci a veďte své rody do nelítostné hry o trůny.
Počet hráčů: 3-5 (rozšíření pro 6)

Věk: 13 a výš

Herní čas: 3-5 hodin
Pravidla...

Číst celý článek zde
«134567

Komentáře

• hral som to s kamarátom, ktorého som namotal na ságu a kúpil to. je to veľmi zaujímavé, a keď sa vžijú pravidlá, môže to byť naozaj super. najmä fáza plánovania, keď musíte robiť "plány v plánoch iných plánov" je mňam.
  • kde se to dá sehnat, prosim vás? a cena přibližně?
  • Mrknul jsem na google a nejlevnější jsem našel tady. Za 1319, ale nemaj jí na skladě. Skladem jí maj třeba tady, ale o chlup dražší. Možná že když budeš hledat dýl, najdeš lepší ceny. Dej vědět, když najdeš něco lepšího.
  • Díky moc!:o)
  • Tak nová deskovka už se chystá na vydání, unikly první fotky. Pod palcem ji má FFG a má to být postaveno na Battle Lore systému, z čehož vyplývá, že to bude hra pro dva hráče. Obrázky najdete: http://thehopelessgamer.blogspot.com/2010/02/battles-of-westeros-box-back-including.html
  • Lepsi ceny maji treba tady.

Na novou deskovku jsem docela zvedav. Battle lore engine ma uz ted 3 podoby a kazde ma spoustu rozsireni.:-)
  • 3 podoby? A jsou všechny postavený na modelu dvou hráčů hrajících proti sobě? Nebo některý umožňuje i "multiplayer"?
  • Alek píše:
    3 podoby?

Jakoze na jedne mechanice hry bezi 3 ruzne hry (s AGOTem to budou 4). Hlavni rozdil mezi hrami je v "pribehovem" zasazeni + nektere drobne rozdily pravidel. At jsem tedy konkretni, tak

BattleCry - valka severu proti jihu

Memoir 44 - 2. svetova valka

Battlelore - Anglicko-Francouzska valka, riznuta fantasy (skreti a trpaslici)

Rozdily jsou ve scenarich (jine postaveni jednotek), v BL je treba navic magie, v Memoiru je vice terenu (plaz, voda - pro vylodovani...). Ale porad zustava sytem boje, hexovy teren, 3 typy jednotek - hazeni kostek na utok. Posuny do bojovych linii, ikdyz treba v Memoiru to umi tanky, v Battleloru zase jizda - ale princip je steny (zabijes jednotku, prisunes se a zautocis znovu).

Alek píše:
    A jsou všechny postavený na modelu dvou hráčů hrajících proti sobě? Nebo některý umožňuje i "multiplayer"?

Pokud vim, tak primarne je to vsechno pro dva. Plus treba BL ma verzi EPIC, co umoznuje na 2x vetsim planu hrat 4 hracum, ale porad jsou to 2 vs 2 (tedy jen 2 strany). Tak nevim, jestli je to ten pravy Multiplayer. :-)

Na tom je uricte lepsi klasicky AGOT (pro 5 hracu, s rozsirenim pro 6) nebo ten karetni AGOT taky vypadal dobre (ten je tusim pro 4 hrace).
  • Battles of Westeros dostává jasnější obrysy. Safra vypadá to zatraceně pěkně zpracovaný...a drahý :-)
  • Jak jste na tom o svatku? Co treba BoW nebo AGOT?:)
  • O svátku jsme na tom tak, že třeba já mám svátek :))
  • Aqwarty píše:
    Co treba BoW nebo AGOT?:)

Muzu az ve stredu nebo ve ctvrtek, ale BoW bych dal.:)
  • Já jsem o svátku nemocný stejně jako před svátkem. :-) Ale BoW bych vyzkoušel moc rád. Ty jí máš, Aqwarty? Nebo ji maj v nějaký herně?

A AGOT si zahraju rád kdykoli, pokud se nás najde dost. Vyhovuje vám víc víkend nebo všední den?
  • Taky bych si prisel konecne neco zahrat. Ted kupuju konecne tu deskovku s obema rozsirenima.. a agot karty mam nejake taky..
  • Super a vyhovovala by sobota? Vzhledem k délce tý deskovky, je imo nejvhodnější.
  • Alek: Oboji (AGOT i BoW) mame na Palube, dostupne to bude i na Deskohrani (zajemcu, kteri netusi o co jde, kdyztak hodim do PM, ale oboji se da jiste vygoglit). Takze celkove zahrat nekdy zahrat v Praze neni problem. Staci se jen domluvit.:) Na BoW staci ve dvou, na AGOT je treba sehnat dalsi 3-4 lidi.

Jinak pokud je mi znamo, tak Aqwaty vlastni BoW.;-)
  • Jop, BoW mam a jsem z nej uplne nadseny:) Jinak, dostal jsem se sem az dnes. Vyhovuje mi spis nedele, nebo patek. Klidne i pres noc:) Jinak Agot mam tez, vcetne druheho rozsireni. Prvni (6. hrac) mi prijde zatim zbytecne.
  • Aqwarty píše:
    Prvni (6. hrac) mi prijde zatim zbytecne.

1. rozsireni jsem hral.

6. hrac je jen jedna cast a rekl bych, ze asi ta slabsi. Mnohem zajimavejsi je opevneni a oblehaci vez - meni to trosku koncept hry. A zcela zasadni me prisli pristavy (je mozne budovat v pristavu, dokud vlastnis hrad) - pro nektere agresivnejsi strategie je todle zachrana, ze hrac neni "zariznut" hned na zacatku hry, coz je na Palube obca nutnost:).

Druhe rozsireni neznam. Nicmene asi neni az takovy problem to slozit dohromady, kdyz bude dostatek zkusenych hracu.:)
  • Tak domlouvame s Aqwartym nejake hrani AGOTu. Mel by nekdo z mistnich zajem? Casove to zatim vypada na ctvrtecni vecer/noc. Lokace v Praze (kde jeste upresnime). Kdyby se to nejak rozjelo, tak zalozime extra dizkuzi, jinak prozatim zaplevelime tudle.:)
  • Jinak, pristavy z prvniho rozsireni lze implementovat do hry bez nutnosti koupe, coz jsem udelal:) Ty opevneni a oblehaci veze jsou zajimave a k zamysleni.

Mne spis naopak lakalo snizeni poctu hracu na 4 (coz se mi snadneji shanelo, nez 5). A takove vymozenosti jako zajimani generalu a jejich pripadny prodej/poprava:)

Ale casem dojde urcite i na prvni rozsireni:)
  • Já bych určitě zájem měl, ale je to se mnou horší v tom směru, že nebydlim v Pze. A poslední bus do mojí domoviny jezdí kolem 23 hodiny, tak noční hraní pro mě neni moc reálný. Takže, jak to vidíte? Kdy je pro vás schůdný třeba v ten čtvrtek začít?
  • Aqwarty: Tak ty pristavy to rozhodne chce. To snad hrajeme, i kdyz nehrajeme rozsireni. A vubec rozsireni se da zavadet postupne - je tam rozdelene na nekolik casti a neni nutne hrat vsechny. Takze si vyberes jen ty, ktere jsou zajimave nebo podle poctu novacku. A nebo proste ty, ktere podle tebe tu hru vyvazuji.:)

A mam pocit, ze se to snad kupovalo jeste v dobe, kdy nebylo 2. rozsireni, takze nebylo z ceho vybirat. :-)

Alek: Zda se, ze si nedocenil pointu nocniho hrani. Takze kdy ti jede prvni bus?:)

Jinak pripadne prespani neni problem (kdyz se vhodne vybavis - spacak, karimatka), pokud bychom skoncili v nejaky nevhodny cas - treba ve 3 rano.

Dalsi moznosti bych videl na nasledujici dve soboty, jiz od rana v Tyrsove dome behem Deskohrani. Tam by nemel byt problem sehnat lidi. Staci si jen rezervovat cas, pripadne se rovnou domluvit.
  • Tuhle sobotu nemuzu. Az v nedeli od poledne. Nasledujici vikend je uz volny cely...
  • Shako píše:
    Alek: Zda se, ze si nedocenil pointu nocniho hrani. Takze kdy ti jede prvni bus?:)

Někdy v 5? :-) Jo, to by šlo taky, máš recht.

Co se týče víkendů, tenhle bych mohl, příští nemůžu v sobotu.

A co další lidi? Přidá se ještě někdo, kdo s náma hrál na předchozích hrách? Hynku, Viléme, Jarmilooo! Chrouste, Macu, QiXi236? :-) Nebo někdo nový? Flankere, tobě to posledně nevyšlo ač jsi chtěl, esli si dobře pamatuju...
  • Mista porad dost, kdyby se chtel nekdo pridat.;-) Ale zatim to tak nevypada, tak zacnu shanet dalsi lidi i jinde.

Alek, aqwarty: Pekne jste si to rozdelili, tak muzete lobovat za AGOT obe soboty:) Nejaky hrac se urcite najde.
  • Anebo se dohodnout na tu neděli, to je deskohraní taky, ne?
  • Trohat by mel prijit:-)
  • Pokud by to slo, tak bych se taky rad pripojil.
  • Tahle hra mne docela láká, ale odmítám do ní cpát prachy. Takže si ji asi nikdy nezahraji :D
  • Alek píše:
    Anebo se dohodnout na tu neděli, to je deskohraní taky, ne?

Jasny, AGOT tam bude, takze neni problem. Staci dorazit a zajimat se o AGOT - ja uz si te najdu. :-)

Aqwarty píše:
    Trohat by mel prijit:-)

Dobry..:)

captain66 píše:
    Pokud by to slo, tak bych se taky rad pripojil.

Pokud mas cas a chut, tak urcite neni problem.

montezuma3 píše:
    Tahle hra mne docela láká, ale odmítám do ní cpát prachy.

Hmm, tusim ze deskohrani (stejne jako Paluba) ma vstup 50kc na den, takze pokud je ti lito i techle prachu, tak nejspis sorry. Budes muset sehnat jine zdroje, ktere urcite jsou...

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů HraníKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi