Patrně nikdo kromě Aryi nevěděl, jaký má k ní Syrio vztah. Všichni si mysleli, že jde o nějakého najatého šermířského učitele, aby Pobočníkovu malou dcerku na pár měsíců zabavil, takže by mohli předpokládat, že by ji ihned neběžel hledat, ale že prostě zdrhnul a nejbližší lodí odplul zpět na východ - pokud by tedy nějak vyvázl ze souboje s Trantem.
Fakt pochybuji, že by v podstatě neozbrojený přežil střet s Trantem.
Ale u Martina člověk nikdy neví. Pokud se ho rozhodne využít, tak ho klidně "oživí" ve stylu - získal meč jednoho z ochromených lannisterských strážných a po krátkém boji se mu podařilo zmizet v labyrintu Rudé bašty.
Že se Arya ještě setká s Jaqenen s tím počítám. A doufám, že mistr nezklame.
Neřekla bych, že Syrio je Muž bez tváře nebo někdo podobný. IMHO je něco jako klasický šermíř, obdoba západozemského rytíře. Ale žádnou oporu pro toto tvrzení samozřejmě nemám.
A ty si teda nemyslíš, že Syrio a Jaqen (a dodat můžeme i Alchymistu v Hostině) jsou jedna osoba? Já už tohle beru pomalu jako hotovou věc, tak to tak i píšu.
Alchymista a Jaquen je celkem známá věc, ale Syria jsem mezi jeho tvářema teda nehledal. Ostatně to by asi k Arye přistupoval trochu jinak ne? Tyhle dva spojovat je dost vedle.
Alek píše: Já taky ne... ale hezká myšlenka, ne? Navíc se na scéně pěkně vystřídali. To nemůže bejt náhoda. :-)
Je fakt, že Jaqena potkala Arya poprvé hned když opouštěla s pomocí Yorena město. Byl vězněm. To by mohlo být, jestli ho Trant skutečně zajal a kdyby následně Syrio změnil podobu, to jo. Vysvětlovalo by to i to, že se k ní choval docela shovívavě.
Flanker.27 píše: Ostatně to by asi k Arye přistupoval trochu jinak ne?
K Arye jistě, ale k Arrymu? Navíc by musel zbytečně vysvětlovat svůj původ. Kdepak, místo toho pokračoval s Aryiným výcvikem v trochu jiném směru. A pak ji nasměroval do Braavosu, odkud pocházel Syrio. Ale jo, má to spoustu děr a hlavně neznámých, uznávám. Taky proto bych rád věděl, jak se Syrio dostal k Nedovi.
Nevím jak jejich setkání proběhlo, ale myslím si, že ho Ned najal až v Králově přístavišti, a tip na něj dostal buď od Varyse nebo od někoho ze svých mužů, kteří na Syria narazili někde ve městě. Pochybuju, že na učitele šermu pro Aryu proběhl nějaký konkurz. :-D A na druhou stranu se mi nezdá, že by Ned byl nějak znalý Bravosanů.
Ještě k Syriovi - mohl být i normálně špeh. Muži bez tváře zřejmě mají propracovanou špionážní síť, protože Laskavý muž byl velmi dobře informován o dění v Západozemí. A co víc by si mohl špeh přát, než se pohybovat v Pobočníkově domácnosti.
Olorin píše: Co, máš ráda kousky kostí a mozku odpadávající z toho, co dřív mělo být Oberynovým obličejem? :-D
A my víme, že je už měl všechny vybraný? (už si to nemapatuju, tak mě kdyžtak opravte) Třeba to s Yorenem zahráli stejně jako s Aryou, tedy že se k nim přidal až dodatečně. Za předpokladu, že Syrio a Jaqen je jedna a tatáž osoba, samozřejmě. :-)
ak by sa syrio vrátil do deja, bol by som veľmi rád. veľmi, preveľmi som si obľúbil jeho charakter. jeho smrť nebola definitívne potvrdená, u martina to však nemusí znamenať nič, ale aj veľmi veľa.
v jeho štýle písania naozaj stačí dramatický náznak, az vyšok nechá na čitateľovi, na druhú stranu možno si nechal otvorené dvierka. že by ho arya našla v nejakej kobke, keď si bude skracovať svoj modlitebný zoznam?
Ale že mi ty dětičky rostou, že? :-) Ba ne, já asi nejsem úplně první otec, kdysi jsme to probírali na fóru, ale já to asi převzal stejně z westeros.org.
jj, třeba Stannis či Kevan, jestli se dobře pamatuju. Ale tenhle měsíc už je mezní termín, protože právě v listopadu by měl začít natáčení Charles Dance (Tywin).
Je to možný, možná to už bylo i oznámeno. Ale ten Kevan je jistej, o tom GRRM psal, že je vlastně vybranej, jen se dohadujou termíny a čeká se na posvěcení od HBO.
Komentáře
Ale u Martina člověk nikdy neví. Pokud se ho rozhodne využít, tak ho klidně "oživí" ve stylu - získal meč jednoho z ochromených lannisterských strážných a po krátkém boji se mu podařilo zmizet v labyrintu Rudé bašty.
Že se Arya ještě setká s Jaqenen s tím počítám. A doufám, že mistr nezklame.
Fakt pochybuji, že by v podstatě neozbrojený přežil střet s Trantem.
Mohl smrt předstírat, mohl se "přerodit" atd. Kdoví, jak to funguje u Mužů bez tváře a jim podobní...
A ty si teda nemyslíš, že Syrio a Jaqen (a dodat můžeme i Alchymistu v Hostině) jsou jedna osoba? Já už tohle beru pomalu jako hotovou věc, tak to tak i píšu.
Ale hádat se nebudu :o)
Já taky ne... ale hezká myšlenka, ne? Navíc se na scéně pěkně vystřídali. To nemůže bejt náhoda. :-)
Je fakt, že Jaqena potkala Arya poprvé hned když opouštěla s pomocí Yorena město. Byl vězněm. To by mohlo být, jestli ho Trant skutečně zajal a kdyby následně Syrio změnil podobu, to jo. Vysvětlovalo by to i to, že se k ní choval docela shovívavě.
Ostatně to by asi k Arye přistupoval trochu jinak ne?
K Arye jistě, ale k Arrymu? Navíc by musel zbytečně vysvětlovat svůj původ. Kdepak, místo toho pokračoval s Aryiným výcvikem v trochu jiném směru. A pak ji nasměroval do Braavosu, odkud pocházel Syrio. Ale jo, má to spoustu děr a hlavně neznámých, uznávám. Taky proto bych rád věděl, jak se Syrio dostal k Nedovi.
Skladatel hudby byl už vybrán, oznámení je ale na HBO.
V příapadě 3. série a dalších je ve hře možné rozdělení Bouře mečů do dvou sériií a spojení Hostiny a Tance.
Spíš předpokládám, že se Syrio Nedovi vetřel. Možná měl nějaký vyšší cíl/úkol v Králově přístavišti...?
Třeba dohlížet na dluh království u Braavoské banky.
Ty vaše různé teorie se mi líbí čím dál víc :o)
Skladatel hudby byl už vybrán, oznámení je ale na HBO.
V příapadě 3. série a dalších je ve hře možné rozdělení Bouře mečů do dvou sériií a spojení Hostiny a Tance.
Jo, doufám, že na 3. sérii dojde. Hrozně ráda bych viděla Boží soud v jejím závěru.
Třeba dohlížet na dluh království u Braavoské banky.
Hmmmm, pěkné! Stačí nějakou teorii jemně pohladit po zádech a hned se sama naježí (to je zas přirovnání, já vim :-)
Hrozně ráda bych viděla Boží soud v jejím závěru.
Co, máš ráda kousky kostí a mozku odpadávající z toho, co dřív mělo být Oberynovým obličejem? :-D
Olorin píše:
Co, máš ráda kousky kostí a mozku odpadávající z toho, co dřív mělo být Oberynovým obličejem? :-D
Krvavější podívaná mi nevadí ;o))
Ale Oberyna jsem měla ráda, závěr mě mrzel.
v jeho štýle písania naozaj stačí dramatický náznak, az vyšok nechá na čitateľovi, na druhú stranu možno si nechal otvorené dvierka. že by ho arya našla v nejakej kobke, keď si bude skracovať svoj modlitebný zoznam?