Hra o trůny ožívá

13468935

Komentáře

• Štúdiom, zodpovedným za vizuálne efekty v GoT, sa stalo štúdio menom BlueBolt, ktorého portfolio zahŕňa filmy ako Trója, Narnia 2, Sherlock Holmes alebo Prince of Persia. Slušné, čo poviete? ;)
  • Macejko píše:
    Slušné, čo poviete? ;)

Že jsem bohužel ani jeden z těch filmů neviděl.
  • Já viděl všechny, nicméně také bohužel - žádný (s výjimkou Troji) se mi nelíbil.
  • Nejde teraz o kvalitu filmu samotného, ale o kvalitu trikov. A v každom boli špičkové. Otázne je ale, ako veľmi BlueBolt spolupracoval s ILM a ďalšími gigantami na poli CGI, ktorí pracovali na týchto filmoch. Snáď nemali na starosti iba nejaké málo podstatné aspekty celkového vzhľadu.
  • Hlavní je kolik producenti nacpou do těch triků peněz. Ani studio WETA ti za pár doláčů nevykouzlí nějakou nádheru.
  • Studio prý dělalo i Scott Pilgrim, na což slyším samou chválu, ale vůbec nevim o co jde. To jen k tomu, že asi dělaj i na kvalitních filmech. Navíc pro mě byl Sherlock výbornej, a to i trikově. Trója byla zoufalá, triků si moc nepamatuju, ale prostředí nebylo zlý (a to vlastně jsou takové neviditelné triky).

Už z natáčení je vidět, že na triky spolíhaj hodně, tak snad nebudou škudlit.
  • Len nech to nevyzerá ako televízny Zaklínač (v tom seriáli sa objavil zďaleka najhorší drak, akého som kedy videl):). O kvalitu trikov by som sa každopádne príliš nebál, doba pokročila a dnes nie je problém vytvoriť za málo peňazí veľa muziky. Viď napr. District 9 - ten robila práve WETA a rozpočet celého filmu bol 30 mega, čiže o 10 menej, než má GoT. A kreveťáci boli podľa môjho názoru fantastickí.
  • Weta v District 9 dělala jen loď kreveťáků, zbytek dělala Image Engine z Vancouveru. Oficiálně proto, že Weta právě zabydlovala Pandoru, neoficiálně proto, že nový studio bylo levný a chtělo se předvést. COž je jeden z důvodů, proč za málo peněz vzniklo hodně muziky. Jedním z dalších byli neznámí herci (BTW třeba Arnold měl v T3 honorář, kolik stál celej District 9).
  • BTW tady je článek o tricích v District 9, nakonec jich bylo ještě víc, vedle Image Engine především další kanadské studio The Embassy.
  • Samozrejme, máš pravdu, Flanker. Poplietlo sa mi to (ale moviezoňák sa pozná, ešte že tu mám kolegu, čo ma opraví ;). Na každý pád, podstatu môjho príspevku to nemení.
  • Inak ten článok je veľmi zaujímavý, vďaka :)
  • Hmm, já jsem na MZ reglej jako hairy_ass. :-D
  • Já myslím, že z hlediska triků bude nejdůležitější, jak pojmou draky. Stavby jako Zeď či Zimohrad dle mého zvládnou, ale na dracích toho můžou hodně pokazit.
  • Já myslím, že po trikaře budou největší výzvou velký bitvy. Třeba taková bitva o Královo přístaviště. Divoký ohen ničicí ohromnou Stannisovu flotilu. Výpady proti vylodujícím se vojákům, aby to nepůsobilo moc digitálně. Jinak když jsem viděl záběry z natáčení, moc mě to zatím nepřesvědčilo, že třeba uvedená bitva bude vypadat velkolepě.
  • derfel píše:
    Jinak když jsem viděl záběry z natáčení, moc mě to zatím nepřesvědčilo, že třeba uvedená bitva bude vypadat velkolepě.

To skoro ani nejde posuzovat z nějakých fotek apod. Možná z teaseru, ale to taky jen trochu. Když se podíváš na záběry z natáčení LOTRa (bez digitálních efektů apod.), taky tě moc nepřesvědčí.
  • Bitka na Černovodém proudu bude beztak až v druhej sérii, takže ak bude prvá úspešná, Clash of Kings s najväčšou pravdepodobnosťou dostane vyšší rozpočet.
  • Fotky z natáčení Černého hradu a Zdi. Krásná Zeď a levná, stačilo pár sprejerů :-) Zbytek bude na tricích. Ale ten výtah vypadá, že by moh fungovat.
  • Zrejme budú Zeď digitálne predlžovať, ako to tak vidím.
  • Vypadá to tak.

Odkaz na fotky budu s dovolením šířit dál :o)
  • A kam? Ale co mě je do toho, moje fotky to nejsou. Takže šiř, jak je libo :-)
  • Diky za fotky... ono uz to moc dlouho trbat nebude co? do premiery
  • Alek píše:
    A kam? Ale co mě je do toho, moje fotky to nejsou. Takže šiř, jak je libo :-)

Já vím, že nejsou tvoje, to byl víceméně řečnický obrat ;o)

Na Lapiduchu je ke Game of Thrones založený klub. Ale zatím se tam nic moc neděje, protože tam chodí jen pár lidí a debaty jsou téměř identické s místními. Navíc moderátorka ještě ságu nedočetla, takže se snažíme krotit :o)
  • dík, moje zvědavost byla ukojena. Jindy bych měl choutky tyhle diskuze mimo IF web utnout, ale když tam máme špeha, tak ok :-)

Amaroun: Uvidíme, pořád je oficiálně plánováno jaro 2011, ale sem tam už padá i podzim, možná zadní vrátka.
  • Předpokládám, že se začátkem seriálu vznikne klub i na Lopuchu (mojí to domovině). Možná se toho zkusím ujmout já. V tom případě bude tamní debata primárně o seriálu a v záhlaví odkaz sem :o)

Na Lapiduchu už jsem na tohle fórum upozornila a uvádím ho pravidelně i jako zdroj informací, které se tady dovím ;o)
  • Alek: To nehovor ani zo srandy. Myslíš, že je pravdepodobné, že by to do jari nestihli? Tomu neverím. Resp. nechcem si pripustiť, že by som mal čakať celý rok namiesto plánovaného polroka.
  • kým pride na draky tak bude celý seriál už dávno inde. dokonca aj veľké bitky nás nečakajú hneď. najviac trikov padne na stavby, na atmosféru a na zaľudnenie. je dôležité, aby to nevyzeralo, že sa prechádza hore dole 6 ľudí a tvoria celé kráľovstvo. mám na mysli častokrát bezmenné davy.
  • Stačí se mrknout na dokument o výrobě efektů k jinému seriálu HBO Johnu Adamsovi. O davové scény a města strah nemám. ;-)
  • co se týká efektů v seriálech, mohu říct jen toto: ODKAZ
  • Olorin: Lenže John Adams mal v porovnaní s GoT viac ako dvojnásobný rozpočet. Ale ako som už spomínal, o kvalitu trikov strach nemám aj napriek tomuto faktu.
  • Já vím, že byl Adams dražší, ale dává to určitou představu o tom, čeho jsou dnes trikaři od seriálů schopni. Já reagoval na sarvena.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů SeriálKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi