Kdy Martin dopíše DwD?

1356712

Komentáře

• Jaime něco bude muset udělat. Možná pošle do Králova přístaviště tetu Gennu, aby udělala pořádek... Sám tam ale asi nevyrazí.
  • Jaime se zamyslí: "Co by udělal můj otec?"

A pak... :-)
  • Je to trapič :-). Nevíte někdo, jestli se překlad bude držet prvních tří knih, nebo zda bude vycházet z poslední?
  • Léto, jak to budeš teda překládat? :-)
  • Myslim, že překlad bude vycházet z prvních tří knih, toť můj názor a pocit z těch vyjádření Hany Březákové.
    Léta do toho netahej, bude mít hafo práce s Mystickým válečníkem, nemluvě o komiksu, na kterej všici netrpělivě čekáme. :-)
  • Léto bude mít plno práce hlavně s vlastními dílky. :-) Ale jestli Hanina nebude vycházet z prvních tří knih, ukousnu jí hlavu. Bez legrace.
  • A já znovu skočím z věže...
  • Když už jsme u toho skákání, Ašaro, jak to bylo tenkrát mezi tebou a Eddardem? Měli jste spolu něco? Třeba dítě? ;-)
  • nene.. jaime nejprve prijde o levou ruku a pak o prave chodidlo.. kam by takhle vyrazel?
  • Ech, ta pravice... ta to dopracovala. ;-)
  • Kupředu levá, zpátky ani krok... Máme co jsme chtěli, Paroubek má kraje a Martin pořád nemá Tanec. Sakra práce.
  • uprimne receno ted uz spis cekam na sestej dil, protoze me kapitoly o daenerys bavi cim dal mene.. a navic je tu sance, ze i ten sestej dil vyjde driv nez tanec :)
  • Tak Martin na svém blogu napsal, že měl nejplodnější období za rok, možná za několik let a dopsal 3 kapitoly ve 3 dnech. Nikdo samozřejmě neví jak blízko či daleko je dokončení Tance, ale snad je to první vlaštovka tedy první po několika letech.
  • nie, neviem kedy martin dopíše čokoľvek. len som sa zamyslel nad tým, že ak je predobrazom Piesne vojna ruží, tak by vlastne príbeh mal skončiť svadbou medzi Starkom a Lanisterom. Kto by sa na to hodil? Na prvú Sansa a Tommen, ale na druhú a pravdepodobnejšiu Myrcella a Bran/Rickon.

či?
  • Už jsem se lekl, že to Martin dopsal. :-)

Já myslím, že svatba na konci bude. Ale jiná. Bude to Daenerys a Stark. Bran Stark.
  • heavy_head: To bys Branovi udělal?
  • Je to necita. Copak Starkové netrpěli dost?! :o(
  • Tu ženskou si bude bohužel muset vzít nebožák Jon. Tohle mě trápí skoro víc než skon Ohaře.
  • Tak ten na to má předpoklady. A je ze Starků asi nejodolnější.

Ale když jsme u tohoto tématu, tak svatba Star-Lannister na konci být nemusí. Už jedna byla, takže se jen Tyrion a Sansa můžou ujmout vedení Západozemí. Případně se znovu vzít, pokud se Malíčkovi podaří dosáhnout zrušení toho předchozího sňatku.

IMHO to budou jediné dva rody, které celé to běsnění přežijí dost "silné".
  • Jen jestli Jon není Danyin synovec. Tetičko, smím tě požádat o ruku? Pro Targaryeny by to sice nebylo nic neobvyklého, ale co pro Starky?

Sansa a Tyrion spolu nebudou, o tom jsem přesvědčen. Docela bych věřil spojení Tyriona a Dany.
  • Já věřím ve spojení Tyriona a Sansy. Bran by byl chudák, pokud by si vzal Dany? Nechápu proč. Dany má děti ráda. Je na ně hodná a třebas by mu půjčila i draka na převtělení. Nebylo by to úžasné? Bran by ovládal draka a stal by se třetí hlavou.
  • Jo, manžel by si šel hrát s drakem, zatímco by Dany hovořila s Euronem na nějaké důležité téma :))
  • Že by jeden z manželů byl o několik let mladší, to by nebylo nic nového. Teď jenom hádám, ale jestli je to rozdíl, dejme tomu 15 let, tak to není nic strašného - staly se i horší věci.

Jen dotaz. Kdyby se u Jona nějakým způsobem prokázalo, že je synem Rhaegara, neměl by pak nárok na trůn? Daenerys je sice přímým potomkem Aeryse, ale přece jen je to žena. V Západozemí sice může vládnou i královna sama o sobě, ale víc se hledí na mužského potomka.
  • ak je danny neplodná a jon dostojí svojmu sľubu, tak môžu vytvoriť vládnucí pár (trio s tyrionom), ale nie novú dynastiu.

samozrjeme, nik netvrdí, že musí Martin skopírovať vojnu ruží do detailu, takže "Tudorovci Westerosu" môžu byť nakoniec Dorania. Pravdupovediac nakoniec by to asi najlepšie spĺňal pár Sansa - Tyrion, pretože by spojil Lanisterov, Starkov aj Drakov. hm...
  • Jak by to spojilo Lannistery a Starky s draky? Něco mi asi uniklo...

Osobně tomu opravdu nevěřím, vzhledem k tomu, že za celou tu dobu mezi Sansou a Tyrionem nebyl jediíný náznak jakéhokoli sblížení (samozřejmě kromě toho, že Sansa Tyriona rajcovala, v čemž ale není zdaleka sama) a jejich opětovné setkání by dle mého byl až příliš velký dějový kotrmelec. To už je pravděpodobnější ta teorie, co jsem tu rozváděl nedávno, tedy Sansa+Podrick.
  • Olorin píše:
    Kdyby se u Jona nějakým způsobem prokázalo, že je synem Rhaegara, neměl by pak nárok na trůn?

Mně by se líbilo, kdyby k tomu skutečně došlo a "oni" by mu to nabídli. A on by to nepřijal, vzdal by se svého nároku ve prospěch někoho jiného (svého mladšího bratra) a zůstal by v Noční hlídce.

Chmur píše:
    Bran by byl chudák, pokud by si vzal Dany? Nechápu proč. Dany má děti ráda.

Už jen proto, že by se k němu mohla chovat jako k dítěti, jako ke svému domácímu mazlíčkovi, jak naznačuješ. Peskovala by ho a nebrala ho vážně. To by si chudák Bran vážně nezasloužil. Já naštěstí mám o Dany v tomto ohledu poněkud lepší mínění a myslím, takhle by se k němu nechovala.

Flanker píše:
    Jak by to spojilo Lannistery a Starky s draky? Něco mi asi uniklo...

Za předpokladu, že Tyrion má targaryenskou krev. ;-)
  • Olorin píše:
    Kdyby se u Jona nějakým způsobem prokázalo, že je synem Rhaegara, neměl by pak nárok na trůn?

Neměl. Protože i přesto, že by byl/je synem bývalého následníka trůnu (a tudíž by byl před Dany), je to pořád bastard. A to ho z následnické linie úplně vylučuje.

Jedinou šanci by měl jako manžel Daenerys. Což předkládám odmítne, jak naznačuje situace kolem Stanise a Zimohradu.

Stejně je na tom Tyrion. Pokud je synem Aeryse, tak je stejně bastard. A tudíž jen maximálně možný jako manžel královny. Navíc je otázka, jak by Dany reagovala na možnost manželství s pokřiveným a zohaveným trpaslíkem. Nemluvě o tom, že je ženatý. Ale to se dá vyřešit. Buď opravdu Malíček dosáhne zrušení sňatku (třeba výměnou s církví za to, že Údolí se jim nepostaví vojensky na odpor), nebo Sansa zemře.
  • Ale bastardi mohou být snadno "odbastardizováni", jak známo.
  • Jon a Tyrion by byli trochu vyšší třída mezi bastardy, protože by oba jejich rodiče byli vznešené krve. :-)
  • Nevada píše:
    ...nebo Sansa zemře.

Tohle už přede mnou nikdy více nevyslovuj, prosím, ano? :-)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi