Kdy Martin dopíše DwD?

1235712

Komentáře

• Cože? 8-) Snad jsi se nechytil na tu chybku v rodokmenech na konci českého vydání AGOTu?

Co se týče teorie s Rhaegarem, to je asi nejprovařenější teorie a nejvíc se nabízející.
  • O té chybě vím, jen si dělám srandu. Ale mě zase přijde tahle teorie s Rhaegarem dost divná.
  • Co se ti na ní zdá divného?
  • Chmur píše:
    Přeji vám lepší budoucnost než měli Robert s Cersei a šťastnější průběh manželství než u Malíčka s Lysou:-)..........

Byli jste uváděni do lože?.-)

Nikolivěk, bylo to velmi neokázalé, hostina se sedmi hosty a poté rozchod. Rozměrů kterékoli popsaná svatby z Písně to nedosáhlo, snad ani osudu...
  • to montezuma3: Naopak, je naprosto logická a dává odpověď na spoustu drobných nejasností.
  • Jak jste vůbec přišli na to, že by mohl být Jon jeho syn?
  • 1) Nedova sestra měla zakrvácenou postel, když ji tehdy našel.

2) Ned Rdaegarem nijak zvlášť neopovrhoval, takže v jeho očích to asi nebyl ten, kdo jeho sestru znásilnil a už vůbec ne někdo, kdo by ji mučil - proč tedy ta krev?

3) Ned ji musel "něco" slíbit.

4) O původu Jona se odmítl s kýmkoliv bavit - to je i logické, kdyby se rozkřiklo, kdo je Jonovým pravým otcem a matkou, tak by to král Robert nenechal jen tak.

Možná existujou ještě další indície, ale teď si na ně nevzpomenu. Je to asi nerozšířenější teorie ohledně Písně.
  • Tak to je tedy z prdele klika, že se Joník nenarodil s platinově bílými vlasy. Dobrá, tak řekněme že Rhaegar sbouchnul Lyannu. A výsledkem byl Jon. Nevšiml by si náhodou někdo, že je těhotná?
  • Kromě Rhaegera a těch rytířů strážících věž? Možná sloužící v té věži. O nich nic nevím, ale zbytek během války zahynul. Teď bohužel nevím, jestli byla Lyanna celých devět měsíců zavřená v té věži...
  • montezuma3 píše:
    Tak to je tedy z prdele klika, že se Joník nenarodil s platinově bílými vlasy

Starkovské geny jsou silné ;). To je podle mě stejné jako u Robertových bastardů, ty taky měli vždy stejnou barvu vlasů jako Robert.
  • Joe Bannanas píše:
    Starkovské geny jsou silné
    Aha, tak proto má černé vlasy jen Arya :D
  • Chmur píše:
    Jaký Rhaegar? Jon je přeci dědic železných ostrovů.

Jak tady pozoruju tu diskuzi, tak mne docela zajímá, jestli Martin dokáže najít takovou kombinaci událostí, aby nás všechny překvapil. :-)
  • Amaroun píše:
    Jak tady pozoruju tu diskuzi, tak mne docela zajímá, jestli Martin dokáže najít takovou kombinaci událostí, aby nás všechny překvapil. :-)

Jon je potomkem jiného a samice od ledního mrože.
  • montezuma3 píše:
    Aha, tak proto má černé vlasy jen Arya :D

Bůhví, jak to je s Aryou. :-)
  • Olorin píše:
    Jon je potomkem jiného a samice od ledního mrože.

To by šlo :-D
  • Píše:
    Chmur píše:

Jaký Rhaegar? Jon je přeci dědic železných ostrovů.

Cože? To jsem nepsal já. Já jsem zastánce profláklé hypotézy o spojení pohlavních buněk draka a zlovlka...
  • Geny Starků sice silné jsou, ale neprojevují se ve vzhledu. To jen "pololidi" (Starkové mají jen 5-10% nelidské krve, ostatně jako každý na Severu) jako Targaryenové - a co si vzpomínám, tak vlastně ani oni ne - a Baratheonové maji charakteristickou rodovou podobu.

to montezuma3: Ještě k Jonovi. Bohové nespí, a kdo by byl lepším šampionem proti Jiným než krev draka a dávných hrdinů, nadto s rodovou linií králů trvajících hezkých pár tisíc let?
  • Chrochta píše:
    Ještě k Jonovi. Bohové nespí, a kdo by byl lepším šampionem proti Jiným než krev draka a dávných hrdinů, nadto s rodovou linií králů trvajících hezkých pár tisíc let?
    To bude pro Melisandru neodolatelné maso na grylování.

Olorin píše:
    Bůhví, jak to je s Aryou. :-)
    Né Bůh, ale Bohové. :)
  • A kámoši jak hrom jsou Velký Jiný a R´hllor.
  • Hurá, tahle bitva trpaslíka s obrem, neskončí se ve zlém ale v dobrém...
  • Jiní přijdou když si v nouzi. Když tě úzkost ze sna vzbouzí. Zavolat jen stačí heslo: Jiný, úú, teď k vám děti z dálky letí. Jiný, úú. :-)
  • Copak hoši? Nostalgie po kreslených seriálech devadesátých let?
  • To jsou nestárnoucí klasiky...
  • Slynt Slynt Slynt Slynt a Petyr, zákon hájí, Slynt Slynt Slynt Slynt a Petyr, v tomto kraji...
  • Sice to s tématem úplně nesouvisí, ale vyšlo kromě ságy a Potulného rytíře ještě něco k Písni? Pár lidí tu zná celkem dobře války Targaryenských bastardů..Kde k tomu přišli?
  • Nevím o tom. Řekl bych že veškeré info o Targaryenech je právě z těchto knih. Chystá se encyklopedie, už docela dlouho, ale je tam nějaká dohoda, že vyjde až po Tanci, protože do ní mají být zahrnuty informace právě z něj.

Pak vyšly příručky pro hraní her na hrdiny, kde taky jsou nějaké encyklopeické informace, možná jim něco doplnil GRRM, ale většina bude asi z knih ASOIAF a série o Dunkovi.
  • Správný zásah v tu pravou chvíli má, když přízrak Jiný svým rejdům šanci dá. Tahle príma dvojka slídilů, ta řeší problém tvůj...

Rychlá rota = Petyr, Slynt, Walder Frey, Euron, Stará chůva a Hodor. :-) Mají ve znaku dvakrát R!

----------------------------------------------------

Targaryenská občanská válka je popsaná hlavně v Potulném rytíři...
  • KDe se to dá sehnat? Potulný rytíř ? :-)
  • Co jsem četl z Potulného rytíře a dalších prací kolem jeho postavy je tady na webu.
  • Ale vzniklo hodně portrétů Targaryenů. To přeci muselo být na základě nějakých popisů vzhledu a jejich rodokmenu atd.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi