Tak mne se zdá, že horší to být nemohlo... Ten oblouk vypadá jak s fotky a trošku upravenej ve photoshopu - jinak si nedokážu vysvětlit proč by se tak někdo patlal se stínováním. Kdyby tam ten oblouk nebyl, tak by se nic nestalo Co se týče hlavních nápisů. Ta červená je strašně vyblitá... K vnějšímu stínu a vnější záři neni co dodat - hnus. Samotný obrázek neni špatný, ale postavička vypadá jako kdyby byla na toho koně uměla nasazená - takovej nepřirozenej posed. A ikdyž nesouhlasim s Moldou a jeho obálkovou teorii, ta bezvýraznost potenciálního zákazníka nepřiláká :-)
Boze, tady je to sama banda stezovatelu a skarohlidu. Nejdriv si tu stezujete, ze ma nekdo cerny oboci a pak si tu stezujete na gotickej oblouk... umite taky rict neco pozitivniho? :)
Něco pozitivního? O té obálce bohužel ne. Ale vydavatele jsem pochválil za snahu o nové vydání, mailem i na jeho FB stránce :-) A k seriálu mám občas, obávám se, až příliš nekritický postoj.
Týjo, tak teď mi Talpress vyrazil dech. Na naše reakce zde na webu a hlavně pak na FB Talpressu, se nakladatel odhodlal k následujícímu:
Ale abyste to ve zdraví přežili, tak jsme se rozhodli přebal upravit bez rámečku a s jiným písmem... Ukážeme v příštích dnech.
Zásluhu má hlavně knedle, který to tam načal a vůbec, bez něj by mě nenapadlo, že Talpress je na FB. A velký respekt Talpressu, že se zajímá o fanoušky.
Na můj vkus by to taky mohlo být méně barevné a tmavší, ale do toho už jim nebudu mluvit, tohle je job M. Pilcerové. To zásadní, co mě iritovalo (nelogický oblouk a šílené písmo), by mělo jít pryč, tak snad to bude lepší.
Tak to je ale super taková flexibilita, třebaže mě to zrovna nevadilo. Problém je, že si všichni v širším rámci Martina spojují s fantasy a tím pádem s brakem (nezuřte, ale tak to prostě ve světě české literatury je, i když něco sem tam vydá třeba i Argo). Pokoušel jsem se to v souvislosti se seriálem i novým vydáním prosadit aspoň jako dvoustranu u nás v novinách, ale nějak to - patrně právě kvůli takové zpropadené pozici fantasy - nejde.
Nový přebal je hotov a já jsem spokojen, rušivé elementy jsou pryč.
Pokoušel jsem se to v souvislosti se seriálem i novým vydáním prosadit aspoň jako dvoustranu u nás v novinách, ale nějak to - patrně právě kvůli takové zpropadené pozici fantasy - nejde.
To jako nějaký celostátní noviny? Tam je to bez šance. Věřím ale, že seriál by to mohl prolomit a aspoň o něm by se mohlo něco napsat. Třeba u nás v Respektu jsme měli stránku o Boardwalk Empire, tak budu za GoT lobbovat :-)
mě se to nelíbí ani takle. Ale to je stejně jedno. Knihu si kupuju kvůli příběhu a né obálce. Ikdyž ta současná do Pána Prstenů je nádherná a i ty ilustrace uvnitř nemaj chybu :-)
Protože se tam nehodí. Buď by měl být styl obálek zachován, tudíž i na dalších dílech by měly být nějaké obecné obrázky. Nebo tedy hned od prvního dílu nasadit klíčové postavy ságy. A i když je Renly důležitý hráč, tak mě napadá spousta lepších kandidátů. Z pěti je tenhle až předposlední ;o)
Já bych asi neuměl vůbec vybrat. Renly je svým způsobem postava, která spojuje většinu stran (Stannis, Tyrellové, Catelyn, Černovoda). No prostě se asi nabízí, že na obálce Střetu králů bude jeden král, tak proč nevybrat toho, kterýmu to nejvíc sluší, že? :-)
LOL, to je asi jediný předpoklad, který ho k titulce opravňuje :o))) I když na tomhle obrázku zrovna fešácky nevypadá. Na druhou stranu - já nejsem Renlyho cílová skupina, žeano...
K tomu jak se novinách referuje o seriálu, zatím jsem ho zaznamenal jen ve filmovém uvodníku v Pevnosti a krátkou hlášku v televizním magazínu. Zkusil jsem to naskenovat tak jestli z toho bude něco vidět tady
Komentáře
Co se týče hlavních nápisů. Ta červená je strašně vyblitá... K vnějšímu stínu a vnější záři neni co dodat - hnus. Samotný obrázek neni špatný, ale postavička vypadá jako kdyby byla na toho koně uměla nasazená - takovej nepřirozenej posed. A ikdyž nesouhlasim s Moldou a jeho obálkovou teorii, ta bezvýraznost potenciálního zákazníka nepřiláká :-)
jako, kdyz sem i neco nelibi, reknu/napisu to - a pokud mozno primo zdroji - jestli je to spatne, je neco spatne :)
bohuzel cim casteji se na obalku divam, tim vic si na ni zvykam...
a furt nevim, na které obálce jsem toho jezdce videl...
Ještě by to celé mohli o stupeň ztmavit.
imho lepsi nez k prvnímu
I když na tomhle obrázku zrovna fešácky nevypadá. Na druhou stranu - já nejsem Renlyho cílová skupina, žeano...