Aha, to je ten nedělní. Ale nic moc "adult" se nekoná. Jinak zas tak moc novýho tam neni. Spíš mi přijde, že to pořád vylepšujou. Je to údernější, líp spojenej obraz s hudbou apod.
Jestli jde o trailer co je i na hlavní straně ( délka 1:32), tak mně osobně příjde nejlepší co zatím vypustili. I nových záběrů mně příjde dost ( drbanský vrah Brana, víc bitky cestou do hor a hlavně začátek souboje Vardise a nejlepšího šermíře Zapadozemí). Nevím jestli jsem teda viděl všechny předchozí trailery. Jinak takhle podle mně vypadá špatná obálka odkaz ( zlatá hra o trůny, přitom obálky husitské trilogie vypadali dobře- stylově ). Říkám si, že zrovna Sapkowski, jestli sleduje přípravu seriálu, musí tiše závidět a říkat si - takhle nějak velkolepě měl vypadat zaklínač.
ad Sapkowski - no jo, ale co on pro to udělal? Já jsem teď docela s překvapením čet, že GRRM se v tom od počátku hodně angažoval a byl to on, kdo oslovil Benioffa.
trailer Nevím přesně asi nic moc, taky si třeba neohlídal dějový změny. Ono je otázka jestli s námětem zaklínače by měl u třeba HBO vůbec nějakou šanci. On jako spisovatel a celkově zaklínač je byl a je hodně populární ve vychodní a střední Evropě. V anglicky mluvících zemích vyšel zaklínač relativně nedávno. ( ještě ho později zpropagovala hra) U nás je to obráceně než v zapadní Evropě, tady zná víc lidí Sapkowského než Martina. Taková husitská trilogie, jako tři filmy s pořádným rozpočtem, by byla super, ale je dost nereálna ( a při tom má Hollywood asi krizi námětů, když se chystají tři verze Sněhurky - pojaté spíš jako akční fantasy)
Pořádnej film na téma zaklínač bych si dal líbit. Taky si nemyslím, že by dokázal oslovit producenty za mořem. Škoda že něco pořádnýho nenatočili Poláci. Když uměj natočit docela dobře historický filmy, tak by určitě zvládli i fantasy. Věřím, že by na tom vydělali. A co česká historie? Napadá váš nějaké atraktivní historické období kromě husitských válek a válek světových? Mimochodem Vávrova husitská trilogie je sice těžce demagogická, ale ta výprava, ta je prostě skvělá. Něco takového už asi v našich luzích a hájích nevznikne.
Zaklínač v podaní HBO bola hneď prvá vec, čo ma napadla, keď som sa dozvedel o seriálovom spracovaní GoT. Tie knihy by si poriadne sfilmovanie tak zaslúžili... Poliaci to sprasili a jediné pozitívum bol Zebrowski ako Geralt.
Chmur: třeba něco o životě Přemysla Otakara II. Čeští legionáři by taky mohl bejt dobrej námět. Sice by se to dalo zařadit k WW1, ale zároveň i ne. Pak třeba i různý legendy (Libuše a Přemysl, Dívčí válka, Bílá paní atd.)
Co se týče Vávry, nemůžu si pomoct, ale v tý době šlo podle mě o nejlíp natočenej velkofilm vůbec. Co se týče jeho vyznění, může někomu vadit, ale rozhodně neni víc (spíš míň) mimo než třeba Statečné srdce.
Myslim, že by se u nás dalo čerpat docela hodně, třeba válka mezi Břetislavem a Jindřichem III., bitva u Brůdku roku 1040, obléhání Prahy o rok později, zrada... Nebo bitva u Chlumce 1126. a ostatně i slavná prohra u Suchých krut (Moravské pole) by mohl bejt vydatnej filmovej materiál.
Z pozdějšího období třeba rakousko pruský války nebo i třicetiletá válka a Švédi u nás...
Ještě bych přidal jedno pozitivum zaklínače hudbu viz Nějaká koprodukce s Němci, kdyby chtěli udělat velkofilm o Barbarossovi, krvežíznivý Češi utočí na Miláno ( ale kdo by hrál Vladislava, že by Vašut :- )
Témata by byli, ale nikomu se nechce riskovat a natočit drahý historický film ( když může udělat osvědčenou tragikomedii nebo pohádku). Taky Češi a myslím že to platí i o Slovácích asi historický filmy moc neumí (výjma zminovaného Vávry). Báthory byl takový zvláštní film drahý film ( nejhorší byl asi vyjící Mádl a parašutista Polívka) . Jánošík má slabý příběh na zbojnickou legendu a je celkem smutný, že nejlepší filmový výkon podává Polák - Zebrowski. Třeba poetický Máj ( i když to nemá být hlavně historický film) je dost hrozný ( tam je snad jediný + pěkná herečka co dostala uložený svlíknout se minimálně v každý druhý scéně asi aby se na to dalo vůbec koukat)
Ano, hudba Zaklínače je fantastická. První dva díly mi přijdou povedené, pak je to komedie. Mě se líbí tři české historické filmy - Vávrovo Kladivo na čarodějnice a Vláčilovo Údolí včel a samozřejmě Markéta Lazarová. Vláčila považuju za výborného režiséra historických filmů, třebaže byly nadmíru poetické.
Vláčil dokázal vytvořit nádherné obrazy. Já mám tedy většinou náladu na svižnější filmy, ale přesto si výše zmiňovaných filmů vážím. Kladivo na čarodějnice je pro mě úžasný film. Ta atmosféra strachu, lidské podlosti, vypočítavosti a zloby je tam tak dobře vykreslená, že jsem ten film viděl jednou či dvakrát a už si ho asi jen tak nepustím .....příliš depresivní.
Tom Colicchio vaří recepty Hry o trůny. A dokonce to prej budou podávat v NY a LA. Samozřejmě nechybí ani citronový zákusek! Tak co, urve český HBO Pohlreicha nebo Babicu? :-)
Potvrzená neni, ale možná už je rozhodnuto, ani bych se nedivil (ta jejich agentura Fire and Blood někdy před týdnem ohlásila konkurz na nějaké pracanty). Možná jen čekají s tím ohlášením na nějaký bližší termín k premiéře - už teď to promítají některým novinářům, takže na ně pak zaútočí i tím oznámením, aby posílili to psaní o pilotu.
Třeba to bude jeden z trumfů pro nadcházející bitvu GoT-Camelot-Borgias. Hezky o tom souboji píšou na http://insidetv.ew.com/2011/03/27/camelot-vs-game-of-thrones/. Pobavila mě tam hlavně sekce o hlavní zápletce: Camelot - otrávený král Game of Thrones - otrávený pobočník krále Borgias - úmrtí papeže (nebyl otráven, ale nebojte, někdo jiný bude) :-)
Camelot - otrávený divák Borgias - nadšený divák Game of Thrones - nehorázně sfanatizovaný dav fanoušků zakládá mezinárodní fanklub, který se v roce 2013 zařadí svou velikostí mezi fankluby Pána Prstenů, Star Wars a Harryho Pottera
Komentáře
Jinak takhle podle mně vypadá špatná obálka odkaz ( zlatá hra o trůny, přitom obálky husitské trilogie vypadali dobře- stylově ). Říkám si, že zrovna Sapkowski, jestli sleduje přípravu seriálu, musí tiše závidět a říkat si - takhle nějak velkolepě měl vypadat zaklínač.
ad Sapkowski - no jo, ale co on pro to udělal? Já jsem teď docela s překvapením čet, že GRRM se v tom od počátku hodně angažoval a byl to on, kdo oslovil Benioffa.
Myslim, že by se u nás dalo čerpat docela hodně, třeba válka mezi Břetislavem a Jindřichem III., bitva u Brůdku roku 1040, obléhání Prahy o rok později, zrada... Nebo bitva u Chlumce 1126. a ostatně i slavná prohra u Suchých krut (Moravské pole) by mohl bejt vydatnej filmovej materiál.
Z pozdějšího období třeba rakousko pruský války nebo i třicetiletá válka a Švédi u nás...
http://www.makinggameofthrones.com/storage/kings-landing.jpg
http://www.makinggameofthrones.com/storage/the-wall.jpg
http://www.makinggameofthrones.com/storage/winterfell-1.jpg
Tohle je pořádný matroš pro wallpapery :)
Třeba to bude jeden z trumfů pro nadcházející bitvu GoT-Camelot-Borgias. Hezky o tom souboji píšou na http://insidetv.ew.com/2011/03/27/camelot-vs-game-of-thrones/. Pobavila mě tam hlavně sekce o hlavní zápletce:
Camelot - otrávený král
Game of Thrones - otrávený pobočník krále
Borgias - úmrtí papeže (nebyl otráven, ale nebojte, někdo jiný bude) :-)
Borgias - nadšený divák
Game of Thrones - nehorázně sfanatizovaný dav fanoušků zakládá mezinárodní fanklub, který se v roce 2013 zařadí svou velikostí mezi fankluby Pána Prstenů, Star Wars a Harryho Pottera