Mě teda ty Borgiové zatim nějak nezaujali. Ty trailery jsou takový moc na efekt, ale bojim se o děj, chybí mi tam nějaký nastíněný nosný příběh. V tomhle už je lepší i ten Camelot. Ten zas nemá Ironse no...
Twitter je plný zpráv recenzentů o prvních dvou epizodách Hry o trůny, dneska jim totiž byly doručeny kopie s prvními 6 (tomu se mi ani nechce věřit) díly (tak co, jak dlouho to bude trvat těm kopiím na warez servery? :-). Mluví o věrnosti předloze, o detailnosti a zároveň o monumentálnosti. Taky se někdo zmínil, že je to ohromný rozdíl oproti pilotu, který viděli před pár týdny.
Tak Barristan si nechal narůst vous až poté, co byl vyhozen z bílé gardy....... Mně osobně nejméně sedí Renly. Kde je to spojení uhlově černý vlasů a modrých očí typické pro rod Baratheonů?
Kde je to spojení uhlově černý vlasů a modrých očí typické pro rod Baratheonů?
To nevím, ale Robertovi docela podobnej je, ne? Akorát v něm teda nevidím toho mocného válečníka jako měl být kdysi Robert na Trojzubci. Tenhle týpek, že by byl schopnej zabít Rhaegara? Pche! :-)
No tak Robertovi je trochu podobnej..... bohužel. Jenže jak si správně podotkl, najít v představiteli Roberta aspoň trochu mužnosti je jako hledat slzu v oceánu....
Ale tak já jsem schopen si představit Roberta (Addyho) jako hrdinu, s tím problém nemám. Po té poslední ukázce z The Maester Path jsem z něj o notný kus méně nervózní.
Macejko: Nejsi, já byl s volbou Addyho spokojený hned když jsem se dozvěděl, že ho bude hrát a názor stále neměním :-) Každému asi sedí či nesedí někdo jiný. Je to logické, každý si vytvořil při čtení jakousi představu o dané postavě a není možné se trefit se všemi herci do vkusu všem :-) Mě osobně absolutně nesedí Varys, ať už na fotkách nebo z těch pár krátkých scén, které byly v různých trailerech apod. Ale třeba si na něj časem zvyknu. A ještě se mi moc nezdá způsob jakým je prezentován Renly.
Přidávám se k davu. Renly je zatím největší slabina. Teď je otázka jestli to není schválně, aby ladil nejen k Robertovi, ale taky k jemnému kvítku Lorasovi. Moc se mi líbí fotka Robba s napřaženým mečem. Že by Branův první výlet na Tanečnici? Ohařova přilba mi zase tak přehnaná nepřijde. Naopak takhle nějak jsem si ji představovala. Spíš by mě zajímalo, proč má pořád meč na zádech. Vždyť tasit přes rameno dlouhý meč musí být pro osobního strážce dost nepraktické.
Tím seznamem si mi připomněl, že kromě Renlyho a Varyse mi rovněž nesedí ještě Mr. Aemon. Tu postavu mám v knize hodně rád a v seriálovém zpracování mi připadá velice odlišná. A ještě Syrio mi v seriálovém zpracování připadá jako Mickey Mouse s afrem, který se zkouřil marihuanou :-D
Komentáře
Twitter je plný zpráv recenzentů o prvních dvou epizodách Hry o trůny, dneska jim totiž byly doručeny kopie s prvními 6 (tomu se mi ani nechce věřit) díly (tak co, jak dlouho to bude trvat těm kopiím na warez servery? :-). Mluví o věrnosti předloze, o detailnosti a zároveň o monumentálnosti. Taky se někdo zmínil, že je to ohromný rozdíl oproti pilotu, který viděli před pár týdny.
benedikt 23.3.2011 18:00
tak jsem prave videl prvni 2 dily a jako HOOOOODNE dobre :)
Mně osobně nejméně sedí Renly. Kde je to spojení uhlově černý vlasů a modrých očí typické pro rod Baratheonů?
Ale tak já jsem schopen si představit Roberta (Addyho) jako hrdinu, s tím problém nemám. Po té poslední ukázce z The Maester Path jsem z něj o notný kus méně nervózní.
Každému asi sedí či nesedí někdo jiný. Je to logické, každý si vytvořil při čtení jakousi představu o dané postavě a není možné se trefit se všemi herci do vkusu všem :-)
Mě osobně absolutně nesedí Varys, ať už na fotkách nebo z těch pár krátkých scén, které byly v různých trailerech apod. Ale třeba si na něj časem zvyknu. A ještě se mi moc nezdá způsob jakým je prezentován Renly.
Moc se mi líbí fotka Robba s napřaženým mečem. Že by Branův první výlet na Tanečnici?
Ohařova přilba mi zase tak přehnaná nepřijde. Naopak takhle nějak jsem si ji představovala. Spíš by mě zajímalo, proč má pořád meč na zádech. Vždyť tasit přes rameno dlouhý meč musí být pro osobního strážce dost nepraktické.
btw - Jory nebyl Rodrikův syn, ale synovec.
Eddard - *****
Catelyn - ****
Robb - ***
Jon - ***
Sansa - ****
Arya - ****
Bran - *****
Ricon - **
Benjen - ***
Hodor - -
Theon - **
R. Cassel - ***
J. Cassel - ****
R. Karstark - -
J. Umber - -
Luwin - ***
s. Mordane - ****
Stará chůva - **
Robert - ***
Renly - **
Jaime - ****
Cersei - ***
Tyrion - *****
Tywin - *****
Lancel - -
Joffrey - *
Myrcella - -
Tommen - -
Bronn - ***
Oša - -
Malíček - *****
Varys - ****
Pycelle - -
Ohař - ***
Hora - ****
Barristan - ****
Loras - -
Syrio - *
Janos - -
I. Payne - -
Gendry - -
Šae - -
J. Arryn - -
R. Arryn - -
Lysa - -
W. Royce - -
Rast - -
Gared - -
V. Egen - -
Hugh - -
Shagga - -
Mycah - -
Máša - -
Jorah Mormont - ****
Jeor Mormont - ***
Mr. Aemon - ***
Sam - ***
Pyp - -
Yoren - -
A. Thorne - **
Grenn - -
Viserys - ****
Daenerys - ****
Drogo - **
Illyrio - ***
Doreah - -
Irri - -
Po zkouknutí seriálu bude seznam kompletní a přehodnocený ;-)
Lysa:
http://i464.photobucket.com/albums/rr8/Basileus777/Lysa.png
Theon (naked):
http://i464.photobucket.com/albums/rr8/Basileus777/Theon.png
Frey:
http://i464.photobucket.com/albums/rr8/Basileus777/WalderFrey.png
Sky Cell:
http://i464.photobucket.com/albums/rr8/Basileus777/skycells.png