fígl je v tom, že musíš mít pořádný počítač a nesmí se ti to sekat. Ja jsem to zkusil teď doma a bylo to hned. hlavně nechoď troubit dřív než ti to dá povel.
Inak neviem ako na vás, ale na mňa v tom videu Tyrion pôsobí, akoby sa Aemonovi skryto vysmieval (v časti, kedy hovorí, že sa narodil počas trojročnej zimy). Akoby ho pokladal za starého senilného dedka.
jj, tentokrát je ta hádanka super. Strašně mě baví dešifrovat ten text :)) Doufám, že se mi to podaří co nejdříve rozluštit komplet, už u toho sedím půl hodiny, tak snad ta odměna bude sladká :))
Boha, ještěže jsem to neřešil, bylo by to stejně k ničemu. Já jsem totiž zase nepochopil to základní - na rozložení na stole vůbec nezáleží. Musí se popřesouvat jednotlivý listy do té knížky nalevo. V prvním kole jsem si zase nevšim odměny, tahle hra mě dostává :-)
Jinak co tak čtu zahraniční zdroje, je asi mnoho přístupů, jak to rozklíčovat, někdo třeba říká, že se to dá i geograficky - jde to od severu (Mormont) až po jih (drak). No nevim, já na to nemám nervy :-)
Mno já to udělal tak, že jsem si nejdříve srovnal ty stránky podle fází měsíců. A pak je to hodně o počítání. Musíte podle těch obrázků počasí a jejich pořadí, správně odhadnout kolik stupňů znamenají ty znaky. A podle těch čísel pak můžete odhadnou čísla stránek a seřadit je správně. ;-)
Stejně jsou to mrchy americký. Na WiC se ozvalo hafo lidí po tom, co tam někdo odhalil, že to je ve stupních Fahrenheita. Najednou jim to secvaklo :-) Ale mohlo jim to dojít, ta iPhone aplikace je taky ve F. Aspoň dle screenshotů, sám si jí bohužel nenainstaluju, je to zas omezený jen pro US :-(
Komentáře
aby mi potom mr. Aemon povedal to čo dávno viem :)
no nesťažujem sa :)
takze s povinnosti jsem to udelal a poprve asi nebudu delat znova
BTW, už mám 19 noviců, ještě pár a dostanu se do žebříčku, to bych potřeboval 34. Tak šup lidi, ať šíříme naší slávu :-)
*SPOILER*
Ide o to si podla nazvov rodov urcit jednotlive pismenka a potom rozlustit text. A potom zrejme ho nejako usporiadat aby daval zmysel.
*SPOILER*
Spoiler:
Ale odměna, tedy žádná sláva. "Je to odměna z východu"
Tady máte screen: http://montezuma3.kx.cz/screen01.jpg ale doporučuji nejprve tak dvě hodinky namáhat mozek jako já :D
stranky jsem mel dobre otocene, aspon tak
Jinak co tak čtu zahraniční zdroje, je asi mnoho přístupů, jak to rozklíčovat, někdo třeba říká, že se to dá i geograficky - jde to od severu (Mormont) až po jih (drak). No nevim, já na to nemám nervy :-)