Hra o trůny - obsazení

1161719212265

Komentáře

• Mně zase Tmavomodrý svět připadne dost přeceňovaný jen proto, že to dělali Svěrák a Svěrák :)
    Pearl Harbor je pro mě čistá hollywoodština, prostě popcornovka.
  • Podle mně je Tmavomodrý svět dobrý film, ale asi jsem moc zvyklý na americký válečný filmy a bral jsem, že mohl být víc takový klasičtější válečný film. Taky je těžký s malým rozpočtem udělat válečný velkofilm. Příjde mě, že jediným komu to Evropě jde jsou Poláci. Třeba tohle vypadá, že bude velkolepý odkaz Pokud jde o nekritické přeceňování je tu myslím hlavně jiný adept, že pane Havle.
  • Tak Jerzy Hoffman děla ještě něco na starý kolena jo? To je fajn.....
    Odcházení a přeceňovaný? :D na csfd má 30 % Já teda nebudu soudit(neviďel jsem), ale podle ukázek mi to připadalo docela fajn a věřim že jako masová zábava to asi moc nebude....
  • Myšleno nekritický přeceňování u filmových kritiků, kteří se bojí naspat něco vyloženě negativního. Bitva 1920 vypadá dobře, režisér co umí velkofilmy (Ohněm a Mečem) herci ( Linda - Sekal, Zebrowski - zaklínač ) a hodně nacionální téma, to by mělo Polákům vyjít.

• Podle mě Tmavomodrý svět žádnou převratnou myšlenku, u které by bylo zřejmé, že ji někdo jiný ukradl nemá. Osobně mi ten film taky připadá hodně přeceňovaný.
    Co se týká polských historických filmů - viděl jsem Ohněm a mečem a docela se mi to líbilo. Slušná výprava, dobrá hudba, fajn herci, dobrý děj...Něco, o čem si my Češi můžem nechat zdát...
    Pak jsem viděl ještě Quo vadis a to už bylo slabé, ale pořád lepší než americká verze....Aspoň tam hrají moc hezcí lidé:-)
  • Hehe, koukám, že filmová přestřelka mezi Polskem a Ruskem pokračuje. Poláci Ohněm a mečem, Rusové Taras Bulba. Poláci Katyn, Rusové 1612. Poláci 1920, Rusové Sluha jeho veličenstva. Ale dokud po sobě místo granátů metaj filmovym pásem, je to eště dobrý.

Ohněm a mečem byla taková slušná TV produkce, Quo Vadis se mi nelíbilo (ale moc si nepotrpim na Sienkiewicze). Viděl jsem taky kousek Kiedy slonce bylo bogiem, nic moc, skoro jak současná česká TV pohádka. Z polskejch filmů se mi překvapivě líbil Pan Tadeáš (překvapivě, protože si jinak nepotrpim na veršovánky). Když už jsme u otázky, kdo v Evropě dokáže natočit historickej velkofilm, tak nejvíc se mi líbil právě Sluha jeho veličenstva.

Ad Tmavomodrý svět. Jak nemám rád Pearl Harbor (kdybych nebyl slušně vychovaný, napsal bych, že je to sračka), tak že by nějak extra opisoval mi nepřipadá čistě proto, že ten námět sám o sobě (dva muži, jejichž přátelství narušené bojem naruší žena) už tu byl v různej obměnách hodněkrát.
  • Hmmm vždycky jsem přemyšlel jaká s těch dvou stran je lepší... Poláci se k v historii nám taky moc dobře nechovali....

Edit: Lepší rozuměj přijatelnější

• Tak poláci to je klasa na historický filmy! Kdyby měli takový prachy jako Holywood tak nemaj konkurenci.
    Naopak od flankera musím film Kiedy slonce bylo bogiem hodně vychválit. Pro mě rozhodně jeden z nej filmů!
  • To mě ani nedošlo, že jsou ve filmový válce. Sluhu Jeho veličenstva jsem viděl od druhý půlky a co jsem viděl přišlo mě to dobrý. Jen to je pro mě neatraktivní doba, divná taktika hromadný palby v bitvách a jestli to je ten film co myslím, tak tam bojovali spíš se Švédama. Kiedy slonce bylo bogiem mám dvd pod nesmyslným distribučním názvem Staré baje vikingů a příjde mě to dobrý. Z evropských velkofilmů je ještě zajímavý severský Arn, který más tu smůlu, že do výpravnosti se Království nebeskému nemůže rovnat.
  • Sluha jeho veličenstva je sice o boji se Švédy, ale poměrně značná část děje se odehrává napolskym území a Poláci tam vesměs vystupujou jako špioni Švédů nebo banditi (i když, pro takovej film celkem překvapivě, se ukáže, že někteří z nich pro to mají celkem důvod). BTW mě právě taktika tý doby (18. století až Napoleon) dost fascinuje, takže k tomu mám jistou náklonnost.

Z Kiedy slonce bylo bogiem jsem viděl jen kus, nějakou bitku, která mi přišla dost odfláknutá, je možný, že zbytek je lepší. Arna si budu muset sehnat, slyším na to vesměs dost pozitivní reakce.
  • Sluha jeho veličenstva, to je ten film, jak tam je ta bitva u Poltavy? Pravda je, že mně Velká severní válka moc neříká, spíš Sedmiletá válka (mám to kousek do Kolína... :-D). Rusové i Poláci natáčejí hrozně propagandistický historický filmy. Příkladem třeba ten film 1612, ale třeba Ivan Hrozný se mi docela líbil.

Pro milovníky tohoto období je must-see filmem jednoznačně Barry Lyndon (takový celkový náhled do té epochy).
  • Toť on. Moje slabost pro lineární taktiku, pestré uniformy a útok na bodák došla po delší době slušného uspokojení. Barry Lyndon je perfektní film, ale co se týče čistě vojenský stránky, tak bych doporučil Waterloo. I my máme ostatně malý příspěvek do tohoto období (tedy malý v porovnání s velikostí produkce), a sice adaptaci Jiráskovy povídky Ztracenci.
  • Tak to by Tě mohlo potěšit tohle videjko z německého filmu Der Große König z roku 1942, v překladu Velký král, o pruském králi Bedřichu II. Velikém.
  • Z toho už jsem nějaký záběry viděl. Kdepak, každej správnej Němec má pod postelí holínky a čeká až vůdce zavolá... :)
  • Jj, on je ten film sice dost propagandistický (co jsem slyšel a i vzhledem k datu natáčení :-)), ale ty bitevní scény má vydařený - aby ne, když ten komparz jsou skuteční vojáci. To je stejné jako u Bondarčukově Vojně a míru.
  • A to na konci války natočili Němci ještě film Kolberg, o boji s Napoleonem (sranda je, že se to odehrává v době, kdy byli Prusové spojenci Rusů). Goebbels nařídil stažení asi 100 000 vojáků z fronty aby se podíleli jako kompars na filmu, přestože šlo v tý době třetí říši o kejhák. Ale Goebbels prohlásil, že jejich účast ve filmu je pro konečný vítězství důležitější než kdyby bojovali na frontě. Film se jentaktak dotočil a měl soukromou premiéru 20. dubna 1945.

Je úplně celej na youtube, ale netroufám si na to.

BTW jako kompars byli vojáci užitý tuším i v Gibsovově srdci, totiž Statečném srdci.
  • Oprava, teď se dočítám, že premiéra byla 30. ledna 1945.
  • Jestli jo, tak jich tam moc nebylo, páč jsem viděl dokument, kde bylo hezky vidět, že ty počty mužů dost významně navyšovali pomocí počítačové techniky (píšu samozřejmě o S. srdci). Jinak největší komparz byl právě u té Vojny a míru - cca 120 000 mužů!
  • Já jsem zase četl pár zmínek v různých článcích o tom, že Statečné srdce byl možná poslední poctivý velkofilm v tom, že se počty komparzistů v bitvách výrazně nenavyšovali pomocí počítačový techniky. Ono to je docela i ve trochu filmu vidět, že davový scény bitvy vypadaj daleko opravdověji než třeba v Troje a jiných pozdějších velkofilmech. Jinak čínská armáda jako komparz mohutně pomáhala v Hrdinovi udajně jich bylo až 18 tis.
  • V tom dokumentu například byla v bitvě u Falkirku "opravdová" jen první řada Irů a to samé i na straně Skotů. To samozřejmě neodporuje faktu, že i tak tam muselo být řádově několik stovek, možná i tisíc komparzistů, ale už to nejsou ty masy, jako v případě Vojny a míru, Waterloo nebo Kolbergu a Der Große König.
  • Ony ostatně ty bitvy ani ve skutečnosti nijak zvlášť velký nebyly (a BTW probíhaly ve skutečnosti úplně jinak), takže tam nějaký obrovský armády nejsou zapotřebí. Ale zmínka o počítačovým dodělávání mě překvapila, vzpomínám si, že když to běželo viděl jsem dokumet z natáčení a tam o tom nebylo slovo.

Jo, Vojna a mír, tu asi už co do komparsu nikdo nepřekoná, bohužel dneska se to dělá počítačem a prostě to není ono.
  • To jo, třeba bitva u Stirlingského mostu (ve filmu si to rozdali na otevřené pláni). :-)
  • Tady v obsazení úplně chybí Illy "Bez zbytečných otázek" Payne
  • No v tomhle obsazení je víc chybiček, mám to na seznamu oprav...
  • Už jste slyšeli, že Conan Stevens (Gregor Clegane) bude hrát v Hobitovi?

Jackson a Stevens
  • Koho? Se svojí postavou by mohl hrát Medděda. :-D
  • Jo, ten mě napadl jako druhá možnost. Jako třetí jsem měl "nosiče" masky Saurona - pokud ve filmu bude vedlejší dějová linie s Gandalfovým dobrodružstvím v Dol Gulduru.
  • S jeho jménem proč nehraje v ramaku Conana místo Momoy. :)
  • S jeho jménem proč nehraje v ramaku Conana místo Momoy. :)
    Asi by měli problém najít mu po fyzické stránce adekvátního soupeře:-) Přeci jen má asi 210 cm. Přesto mě jeden člověk napadá. Je to asi největší monstrum, které jsem viděl ve filmu... Dalip Singh

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů SeriálKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi