zajímavé a originální, prý se úvodní znělka bude v detailech měnit takřka epizodu od epizody:
"Also, pay close attention to the spectacular opening credit sequence (backed by an infectious score) to see the landscape change for each episode, to represent the new areas of Westeros gradually seen on the show. "
To zní dost dobře, takže to bude něco jako úvodní znělky k reality show Survivor? Každá episoda bude mit jinou znělku, ale v základu bude pořád stejná.
Kdo by to mohl byt? Hoster? Asi to nebude nikdo z hlavnich roli, nenapada me momentalne nikdo důležitý mužského pohlaví, kdo by byl v prvím díle a ve třetím zemřel. Jedině snad ještě Starý Medvěd? Ale to by mě dost mrzelo.
Není to starší Cassel? O tom se ale psalo už dávno. Cassela vyhodí ze dveří na Orlím Hnízdě. V knize ho zabili Boltoni při obléhání Zimohradu. (To bylo ale na konci 2. dílu, takže se možní pletu)
Ale rychlejší smrt starého Cassela by neměla nějaké opodstatnění si myslím. Musí to mít něco společného s úsporou času a zkrácení pro tv seriál zbytečného prostoru, který bude potřeba využit jinak v případné druhé a třetí sérii. Takže se nad tím zkusme zamyslet takto. Co by tvůrcům přinesla rychlejší smrt Hostera Tullyho? Ušetřila by jim spoustu relativně zbytečného času s Catelyn (pro běžné diváky) Možná chtějí celkově na rodu Tullyů šetřit, když už se ani Černá Ryba neobjeví v první sérii a spekuluje se, že možná vůbec. A u ostatních postav, které připadají v úvahu?
Ale shrňme si kdo všechno ve trojce zařval: Tywin, Joff, Hoster, Dontos, Lord velitel a kupa černých bratrů, políbená ohněm, tlupa divokých za zdí, Cat, Robb a většina jeho vazalů, Balon, Oberyn, Hora, Ohař a ta skupinka kterou zbušil v hospodě, Šae, Nějací otrokáři na východě,..
To mi tam moc nesedí, kdyby rozkol s Karstarkama začal už v prvnim díle, jak bz potom vypadalo korunování Robba králem? A ostatně i Karstarkova exekuce by nebyla to pravé.
No právě že by se té exekuce zbavili. Karstarka by nechali zahynout v bitvě - možná místo některého z jeho synů. A rozkol žádný. Stejně byl v knize v podstatě nevyužitý.
Ne, tu popravu úplně vypustit. Celou tu linii. Jako neříkám, že by to bylo dobře, samotnou by mě to mrzelo. Ale dovedu si představit, že by to autoři mohli pro zjednodušení udělat.
Jo Karstark mě taky napadl, jen jsem zapomněl jestli ta poprava byla ještě ve dvojce nebo až ve trojce. To by ale znamenalo, že ta bitva by byla pro Karstarky naprosto demoliční. mimochodem, kdo to vlastně při té bitvě dostal králokata na zem?
som si takmer istý, že karstark línia nemá šancu prežiť v seriáli. museli by ju buť ešte rozhorať, aby dostala jasnejší význam čo je nerálne, a v pôvodnom merítku tak trochu nevedie nikam - dejovo. mám ju rád, ale je pre mňa jasný prípad "škola pre filmových scenáristov uvádza: čo vyškrtnúť"
Ale to se přece nevylučuje. Poprava Karstarka byla až vyústěním následků propuštění Jaimeho, aby Catelyn získala zpět dcery, když ztratila syny. Jako tahle linie se opravdu dá bez problémů zrušit. V knize je to silný okamžik, ale pro hlavní dějové linky naprosto nepodstatný. I odchod karstarských vojáků vyzněl do ztracena a nemělo to (alespoň zatím) na nic vliv.
Komentáře
"Also, pay close attention to the spectacular opening credit sequence (backed by an infectious score) to see the landscape change for each episode, to represent the new areas of Westeros gradually seen on the show. "
To jo, většinou udávaj čas východního pobřeží a posun je 6 hodin.
http://www.westeros.org/ASoWS/News/Entry/Chuck_vs._A_Game_of_Thrones_on_Hulu/
Hned jsem si ten kousek musela pustit. Škoda, že není vidět přední obálku a tudíž ani název knihy.
A co říkáte na tohle?
http://www.westeros.org/GoT/News/Entry/An_Unexpected_Death/
Možná chtějí celkově na rodu Tullyů šetřit, když už se ani Černá Ryba neobjeví v první sérii a spekuluje se, že možná vůbec.
A u ostatních postav, které připadají v úvahu?
mimochodem, kdo to vlastně při té bitvě dostal králokata na zem?
mám ju rád, ale je pre mňa jasný prípad "škola pre filmových scenáristov uvádza: čo vyškrtnúť"