Hra o trůny ožívá

1252628303135

Komentáře

• flanker.27, Nevada: Opakovaný vtip přestává být vtipem.
  • Mám takový pocit, že Karstark nebude ta postava zabitá dříve než v knize, protože Karstark se vůbec v seriálu neobjeví nebo jen jako kompars. Všechny postavy respektive jejich herci již jsou oznámení a Karstark mezi nimi není. Jedině Velký Jon, zbytek bude pravděpodobně kompars. A ta postava s předčasnou smrtí prý má být přítomna v seriálu jako role.
    Každopádně se musíme připravit na to, že pokud klapnou další série, bude se muset poměrně dost škrtat. Protože nacpat takovou hromadu věcí do 10 epizod je nemožné.
  • Expendable: Vždy môžu počet epizód zvýšiť. Osobne to vidím tak, že pri prej sérii sa snažili čo najviac minimalizovať možné riziká - 10 epizód z pôvodne plánovaných dvanástich, v porovnaní s predchádzajúcimi HBO seriálmi nijako závratný rozpočet (aspoň teda oficiálne). Chcú si jednoducho oťukať pôdu a pri neúspechu čo najmenej tratiť. Avšak ak seriál uspeje (a ja verím, že sa tak stane), tak sa rozšupnú. Navýšia rozpočet a možno aj počet častí na jednu sériu.
    Ale ako to tak vidím, dosť som odbočil od témy.
  • Koukám, že v e-shopu přibylo pár věcí - alespoň od doby co jsem se naposled dívala. Ten otvírač dopisů chci taky!
  • Montezuma3: Kdybych chtěl vtipkovat, řeknu přijde kytka do baru a barman řekne "proč tak zvadle..."
  • "Nejkrvavější film všech dob!" :-D
  • Olorin: A chodí, a chodí...
  • nový je jen ten otvírák a některé hrnky
  • Já už se tam dlouho nedívala...

btw - v té diskuzi ohledně smrti jedné z postav je i odkaz na seznam mrtvých v prvních třech knihách. Ve třetím dílu 97 mrtvých, ale počítá tam kdekoho.
  • ad recenze - zejména ta TVSquad od Maureen Ryan je poměrně studená sprcha. Ryan totiž byla jeden z nejnatěšenějších kritiků a hodně o natáčení GoT psala. Tak jsem zvědav ještě na druhou podoně zainteresovanou osobu a to Poniewozika z TIME, který by měl recenzi vydat v pondělí.
  • Dalo se čekat, že lidé nezasažení předlohou budou k seriálu méně kritičtí - ostatně tak je to ve všem.
  • Mě to zas nějak nerozhodilo. Píše o několika věcech se kterejma celkem počítám (někdy to prostě bude trochu rychlejší, takže se člověk nedostane všemu pod kůži - chtělo to zkrátka 12 dílů) no a že jí vadil akcent Dinklage to rozhodně řešit nebudu.
  • ted jsem dal cca 6 recezi - v sumáři je to o nadšení

k Dinglagemu - dva z recenzentů požadují pro něj cenu Emmy :) nebo aspon nominaci... zda má rušící akcent nebo přehrává vzpomenula jen tato paní, vetšina pak tvrdi, že si ukradne vždy scénu pro sebe - a já jej z tech trailerů a ostatních videí prostě žeru

superlativy hlásají hlavně o Dany a Arye

zajímavé je to ohodnocení tech 6 epizod a hlavně věta pod ním...

• a jeste - taky me zaujalo, ze drive zminovane "super herecke vykony" se ted nejak neobjevuji - catelyn a theon...
  • To bude spíš záviset na recenzentovi. Pročet jsem těch recenzí mraky, suverenně jim vévodí Maisie Clarke a Dinklage. Bean je všemi brán jako takový standard, nepřekvapí, nezklame. No a pak jsou vypichováni pokaždý někdo jinej, Addy, Allen, Issac, Headey atd. Kupodivu se tam moc neobjevuje Malíček, asi neměl v těh 6 epizodách tolik prostoru.

Jo a dneska mě docela potěšilo interview GRRM s Mo Ryan, kde on vyzdvihuje Ošu - zprvu se mu nelíbila, Natalia Tena je úplně jiná než jeho Oša, ale teď by už pr Ošu psal jen podle Natalie :-)
  • - Projekce "Ice Wall". Ta hudba na konci je možná už originál
  • Poniewozik z TIME, na jehož recenzi čekalo spousta lidí, už ji vypustil do světa a je velmi pozitivní:
    http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,2065251,00.html

a také velmi negativní recenze z New York Times:
    http://tv.nytimes.com/2011/04/15/arts/television/game-of-thrones-begins-sunday-on-hbo-review.html?smid=tw-nytimes&seid=auto
  • už nepozerám ukážky, ani nečítam recenzie. nádych a chvíľka ticha pred skokom :)
    a dnes mi vypli hbo :(
  • Recenze v NY Times, je hodně záštiplná. Zvlášť když se všude píše, že jde o NYT Bestseller. Jsem zvědav, co jí řeknou přítomné dámy: "...The true perversion, though, is the sense you get that all of this illicitness has been tossed in as a little something for the ladies, out of a justifiable fear, perhaps, that no woman alive would watch otherwise. While I do not doubt that there are women in the world who read books like Mr. Martin’s, I can honestly say that I have never met a single woman who has stood up in indignation at her book club and refused to read the latest from Lorrie Moore unless everyone agreed to “The Hobbit” first. “Game of Thrones” is boy fiction patronizingly turned out to reach the population’s other half..."
  • takové recenze mě jen utvrzují v názoru, že je to dobré...
  • no ty vole - NYTimes - terminy jako "horror o globalnim oteplovani" nebo "nikdy si neodpusti steti hlavy"
  • kdyby jen mapka - myslím že Appendix by mohl pomoct i zde :)

jen skoda, ze je to pomaly jak sra.ka - jinak by to bylo genialni
  • Je tam i maličký obrázek Orlího hnízda
  • Pomalý to ani moc není, jen je škoda, že tam kromě Orlího hnízda žádná nová fotka není.
  • Je to moc pěkný, právě na tohle jsem se kolem seriálu moc těšil.

Btw, nepamatujete si adresu na ten web, kde mohou lidi sbírat nějaké ty body a pak vyhrát balík prachů - navázalo to nějak na Maester Path a já to zaboha nemůžu najít.
  • Jak jsem tak koukala na tu mapku (moc pěkná mimochodem) tak mě napadlo - kde je vlastně původní sídlo Baratheonů? Myslím předtím, než se Robert vyhlásil králem. Někde v knížkách to určitě je, ale nemám k nim teď přístup abych si to našla sama...
  • Bouřný konec
  • Díky, JAIME :-)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů SeriálKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi