Titulková sekvence
Na Hollywood Reporter se objevil zajímavý článek, který se zaměřil na titulkovou sekvenci Hry o trůny, z které jsou všichni recenzenti v zahraničí nadšení.
Ozubená kola mají prý odkazovat na veškeré ty skryté intriky a machinace v pozadí příběhu. Zároveň to prý vychází z da Vinciho. Hmm... No však si to přečtěte sami v článku Secrets Behind 'Game of Thrones' Opening...
Číst celý článek zde
Ozubená kola mají prý odkazovat na veškeré ty skryté intriky a machinace v pozadí příběhu. Zároveň to prý vychází z da Vinciho. Hmm... No však si to přečtěte sami v článku Secrets Behind 'Game of Thrones' Opening...
Číst celý článek zde
Komentáře
Ty další tři pohledy jsem tipl správně. ;-)
A Da Vinciho mi to také evokovalo od začátku, jen jsem nevěděl jestli to byl záměr autorů.
Jinak jak je na obruči znázorněno rozsápání draka jelenem, lvem a zlovlkem je opravdu stylové...
U jmen a rodových znaků mají chybu i u Iaina Glena, kterého taky pověsili na krk Lannisterům.
Game of Thrones - Opening Credits Cover (Heavy Version)
Spíše bych rád slyšel nějaké mutace té znělky, třeba do ní nějak zakomponovat pedálovou harfu. To by bylo moje gusto.
Dost mne zaujal ten první obrázek. Nepíše se tam, jestli si tu mapu okolo vycucali z prstu, nebo je z Martinovy hlavy?
Orlí hnízdo se mi líbí. A jsem docela zvědav na ty měsíční dveře. Kudy jimi vlastně vyvrženec letí a kam.
A také vidím v konceptech Lannisterské kolečko, které pravděpodobně vystřídá to Baratheonské v některých z posledních epizod
Ad Orlí hnízdo - vypadá to jako nějaká antická svatyně na hoře. :-)
Ale jak na to teď tak koukám, kde je ta malá roztomilá zahrádka? Kde si Sansa postavila ze sněhu Zimohrad?