Titulková sekvence

Na Hollywood Reporter se objevil zajímavý článek, který se zaměřil na titulkovou sekvenci Hry o trůny, z které jsou všichni recenzenti v zahraničí nadšení.

Ozubená kola mají prý odkazovat na veškeré ty skryté intriky a machinace v pozadí příběhu. Zároveň to prý vychází z da Vinciho. Hmm... No však si to přečtěte sami v článku Secrets Behind 'Game of Thrones' Opening...

Číst celý článek zde
«1

Komentáře

• "Ozubená kola mají prý odkazovat na veškeré ty skryté intriky a machinace v pozadí příběhu. Zároveň to prý vychází z da Vinciho." - Ha! Jsem to na csfd tipoval :-D
  • No jako jsem rád, že to aspoň má nějaký smysl, já ho tam zprvu prostě neviděl... :-)
  • Tiež som si tie kolieská spájal s intrigami a machináciami... ale nenapadlo ma, že by to pre autora titulkovej sekvencie mohlo predstavovať viac, než len pekné a originálne kolieska. Po prečítaní článku vidím, že som sa mýlil a tá metafora tam naozaj je. Palec vysoko hore :) Plus tá história Robertovej rebélie v slnku... Pecka!
  • Konečně uznáte, že je to Dobré intro! :)
    Ty další tři pohledy jsem tipl správně. ;-)
    A Da Vinciho mi to také evokovalo od začátku, jen jsem nevěděl jestli to byl záměr autorů.
  • nevada to uz tu komentovala / imho chyba
  • Všiml jsem si drobné zajímavosti či chybičky...U jednotlivých herců se objevují malé erby podle toho ke komu z velké čtyřky patří..(drak, lev, jelen a zlovlk)...U představitelky Daenerys a Sansy je však špatný erb...nebo to byl úmysl?
    Jinak jak je na obruči znázorněno rozsápání draka jelenem, lvem a zlovlkem je opravdu stylové...
  • evada to uz tu komentovala / imho chyba
    Tak sorry Nevado...nevšiml jsem si
  • Když jsem to viděl poprvé, tak jsem myslel, že koukám na trailer ke hře Civilization :D Ta mapa se určitě povedla ale ty města mi přijdou taková moc přeplácaná či co, prostě se mi to k Písni nehodí...
  • Jinak jak je na obruči znázorněno rozsápání draka jelenem, lvem a zlovlkem je opravdu stylové...
    no jo.. já tu obruč nikdy nezkoumal a divil se, jakej tam má vůbec význam.. teď to pochopitelně dává smysl xD
  • Díky za upozornění na tu obruč. Taky jsem to minula. A protože se mi ty kolečka moc nelíbily, tak jsem přestala dávat pozor a až při opětovném podívání jsem zjistila, že je tam i Pentos. Stydím se :)

U jmen a rodových znaků mají chybu i u Iaina Glena, kterého taky pověsili na krk Lannisterům.
  • Montezuma3: Kolečka se mi stejné nelíbí :-D
  • uz nekdo potkal na youtube (nebo jinde) druhe titulky?
  • Tak tento cover je geniálny. Z Djawadiho znelky rastie kult.
  • Nic moc. To umím taky, si pustit na pozadí originální znělku a k tomu brnkat do rytmu na kytaru. Teda na kytaru brnkat neumím, ale můžu brnkat na něco jiného.
    Spíše bych rád slyšel nějaké mutace té znělky, třeba do ní nějak zakomponovat pedálovou harfu. To by bylo moje gusto.
  • Chce to cover ve stylu hammondkového nebe.
  • co je hammondkové nebe?
  • Tak komu vadí původní znělka hrající na pozadí, tak tady máte jiný, čistě kytarový cover bez podkreslení původní znělkou. Ale je taky super.
  • já znám akorát hammondovy varhany...
  • a aby to bylo kompletni: piano verze:
  • No, tak jsem právě zjistil, že si už Červeného trpaslíka nepamatuji tak, jak jsem si myslel, musím se na ten díl znovu podívat. :-)
  • knedle: Hammondky (Hammondovy varhany) - nástroj, který rád poslouchá Rimmer. Hammondkové nebe - patrně fiktivní album, které najdou "kluci z trpaslíka" na lodi Zla v dílu Démoni a andělé.
  • Interview s autorom titulkovej sekvencie. Plný concept-artov s vysokým rozlíšením. Okrem iného sme dostali prvý pohľad na Orlie hniezdo. O dosť iné, než som si predstavoval, ale rozhodne zaujímavé a neurážajúce. http://www.artofthetitle.com/2011/05/12/game-of-thrones/
  • Super!
    Dost mne zaujal ten první obrázek. Nepíše se tam, jestli si tu mapu okolo vycucali z prstu, nebo je z Martinovy hlavy?
    Orlí hnízdo se mi líbí. A jsem docela zvědav na ty měsíční dveře. Kudy jimi vlastně vyvrženec letí a kam.
    A také vidím v konceptech Lannisterské kolečko, které pravděpodobně vystřídá to Baratheonské v některých z posledních epizod
  • Ta mapa mě taky dost zaujala! Docela by mě zajímalo, jestli ta západní pevnina není ve skutečnosti východní pobřeží Essosu (nebo jak se východní kontinent jmenuje). A taky jestli nejsou severní části všech tří (dvou) kontinentů nějak spojeny na severu. Pak by totiž všechny ty moře kolem Westerosu byly jen zálivy. :-) Pokud ta mapa nějak koresponduje se záměrem Marina (a je to jak si to představuju :-)), tak by na sever od Zdi byla pevnina táhnoucí se přes severní pól planety až na protilehlou polokouli, kde by se spojil právě s pevninou Essos (v místě, kde leží Ašaj a kde mají ty problémy se Stínem :-)).

Ad Orlí hnízdo - vypadá to jako nějaká antická svatyně na hoře. :-)
  • Orlí hnízdo doopravdy vypadá jak Mešita s Istanbulu posazená na hoře... Trošku jsem si to představoval strožejší
  • Mně spíš připomíná Orlí hnízdo pravoslavný chrám v Sofii. Spíš jsem si ho představoval jako na obrázcích Teda Nasmitha
  • Mešita s Istanbulu je snad původně pravoslavný chrám :-)
  • Jestli myslíš chrám Hagia Sofia, tak ano, ten byl původně křesťanský. Ale ten odkazovaný Chmurem není v Instanbulu a ani není přestavěný na mešitu ;)
  • Mno to Orlí hnízdo opravdu nese jisté prvky byzantské architektury, ale jen tak z 50%.
    Ale jak na to teď tak koukám, kde je ta malá roztomilá zahrádka? Kde si Sansa postavila ze sněhu Zimohrad?

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů SeriálKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi