Hra o trůny 1x01 - Zima se blíží

12345679»

Komentáře

• Přesně z týhle scény jsem taky v rozpacích. Po druhém dílu se trochu kloním k druhé lepší variantě, ale pořád jsem na vážkách.
  • Sansa je pro mě asi největším zklamáním. "Please, please" mi opravdu rvalo uši.
  • Tak ona jí ta role ani moc víc prostoru nedává. Má to být hloupá holčina. Že ji udělali o dva roky starší neznamená, že ji udělali chytřejší ;o)
    Nezapomeňte, že se bavíme o té, která půjde napráskat královně na vlastního otce, že chce poslat dcery pryč a tudíž chystá něco nebezpečného.
  • A nezapomeňme, že je to ta Sansa, jejíž otec sám Cersei vyklopí co ví, že. Upřímnost zůstala v rodině. ;-)

Jestli mě teda Sophie něčím přesvědčila, tak tím gestem, který udělá, když čekají na krále a Cat se jí ptá, kde je její sestra. Jak tak pohne rukou ve stylu nevim a nezájem, to bylo takřka geniální.

Chmur: Jak Catelyn vrhne pohled na Robba a ten s pochopením odvádí Aryu spát, to opovažuju za nejvtipnější scénu první epizody.
  • Musím přiznat, že se jim to povedlo ještě líp, než jsem očekávala! Myslela jsem si, že to na knižní předlohu mít nebude, ale nejspíš to jde dobrým směrem a těším se na další díly :)
    Jsem nadšená!
  • nadšená Nymeria=méně prokousnutých hrdel.
  • Nebo naopak. S jídlem roste chuť :)
    Jestli mě teda Sophie něčím přesvědčila, tak tím gestem, který udělá, když čekají na krále a Cat se jí ptá, kde je její sestra. Jak tak pohne rukou ve stylu nevim a nezájem, to bylo takřka geniální.
    Jj, souhlas. Ta scéna je výborná.
    A stejně tak se mi líbila scéna při vyšívání, kde septa chválí Sansu a Arya nahodí znechucený výraz a se zájmem se zaposlouchá do dění na dvoře :o))
  • Tak ještě 24 hodin a máme tu další epizodu, juchůů. A ti co byli v kině mají smůlu. Ty si musí počkat ještě jeden týden :-P
  • Montezuma3: Kdybys jen věděl, jak se na to těším právě díky tomu, že jsem jí už viděl...
  • jj, já jí sice viděl, ale těším se na ní skoro jako vy. To víte, ta první epizoda už se mi ohrála :-)

Btw zahraniční kritici tvrdili, že je to nejslabší z těch 6 epizod, co dostali, ale pokud to je pravda, tak ty další 4 si neumim představit :-)
  • Jak hodnotíte druhou epizodu v porovnání s první? Bez spoilerů samozřejmě. :P
  • tiež sa teším na pondelkovú výslužku :) inak najbližšie týždne vlastne bude nedeľné trúchlenie nad nastávajúcim pracovným týždňom značne vykompenzované. až by som povedal, že pondelky začnem mať rád :)
  • Mně trochu z kina splývaly, takže budu hodnotit až zítra. Má vynikající závěr, ten mi utkvěl v hlavě. Ale to vlastně i v případě prvního dílu :-)
  • Já trochu smutním, protože v pondělí navečer mám lekce angličtiny. Odjíždím cca v době, kdy budou titulky hotové, takže se nemůžu hned podívat a musím čekat až se večer vrátím. Minulé pondělí jsem se na hodinách ani pořádně nesoustředila :)
  • Arthura2321: Už jsem na to narážel v komentáři na csfd. Nechápu, co se komu nelíbilo, protože podle mě byla lepší než první. Jsem zvědavej, jak zareagujou nečtenáři na scény "ty jsi tady neměla být" a "Lady je hodná" + samotný závěr.
  • Dotaz pro účastníky kinopremiéry: Je v druhém díle přeložena Dothračtina? Protože pokud vím, v americe a jiných anglicky mluvících zemích mají originál zvuk a v případě Dothračtiny anglické titulky. Jak to bylo v kině respektive na HBO CZ? Protože titulky od hlavouna měli jen přepis Dothračtiny, ale ne překlad. V dalších dílech se podle mě Dothračtina bude vyskytovat více a více a pokud nebude přeložena, bude to hrůza.
  • Expandable: Nebyla prelozena.
  • A ani k tomu nějak nevidím důvod.
    Předpokládám, že rozhovory Daenerys s jejími otrokyněmi a khalasarem se budou odehrávat v angličtině a ten drobný zbytek jí bude tlumočit Jorah.
  • Nevada: Myslím, že to bylo tak, přičemž jedna (já se v nich neorientuju, ale ta co jí neučí umění lásky) mluvit obecná jazyk dobře ne.
  • Ano, jedna z dothrackých otrokyň společný jazyk ovládala (nebo dokonce obě?). Ale Daenerys se zároveň učila mluvit dothracky a později tuto řeč aktivně používala.
    Ale já se bavila jak předpokládám, že to bude v seriálu.
  • No a je to jak říkám, že khalasar jsou zatím tuším jen ty dvě otrokyně, jedna šprechtí normálně obecnou řečí, co je tak podobná angličtině, to je v titulcích normálně přeložený, druhá šprechtit hůř, což být taky tak přeložit. Ostatní co si pamatuju kromě Droga snad ani nějak moc nemluvěj přímo na kameru =na Dany), s tím, že Dany Jorah vysvětluje reálie DOthraků a občas i něco přeloží.
  • Daenerys ještě komunikuje s těmi mladými jezdci, co ji chrání (její khas). Zpočátku jí tlumočily otrokyně, pak s nimi mluvila přímo dothracky.
  • JJ, ale v tý druhý epizodě mám pocit s nima eště nemluvila, max. se tam mihli (a mluvu obstaral Mormont). Ale co že zrovna trohle si nepamatuju přesně? Aha, dyť já vlastně Dany nerad. Koukám, že to má vliv i na paměť, protože to ostatní si pamatju dobře.
  • Možná, že divák po vzoru Dany má nejprve taky tápat, respektive vůbec jejich řeči nerozumět a až se v pozdějších dílech Dany dothračtinu naučí, přibudou i titulky, aby i divák rozumněl. Co jsem tak různě slyšel , tak v dalších epizodách se dothračtina používá poměrně dost, takže by bylo škoda o to přijít a jen tak bezradně koukat a nechápat o čem je řeč.
  • No, v ukázkách byly, pochybuji že by je v ostrém vysílání vynechali. To by to vynalézání dothračtiny vyšlo víceméně nadarmo.
  • myslím, že je čas založiť diskusiu pre druhý diel. už je z polovice stiahnutý :)
  • Tak hurá do toho. Mohl bych to udělat já, ale přenechám tu čest někomu jinému :)
    mmnt, Ona už tu je od včerejška. :D
  • přesně tak, vše je připraveno :-)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů • 1. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi