Hra o trůny 1x08 - Ostrým koncem

Připomínám, že u diskuzí k těmto článkům o epizodách je nutné všechny spoilery označovat speciálním tagem. Díky za ohleduplnost. V ostatních diskuzích naopak varuji, že si na spoilery nehrajeme.

Název epizody: Ostrým koncem
Režie: Daniel Minahan
Scénář: George R. R. Martin

«13456789

Komentáře

• Wow - to patří k upoutávce na 8. díl. A hlavně pak Arye a Joffreymu...
  • takovej zbesilej strih - ale nejvic Ohar a Sansa :)

na HBOGO ji predem nedavali, ze?
  • sakra jak se těšim, Robb do války !! na to čekám dlouho :) a holky mezi lvy ... ( doufám že je už tady jak bojuje Syrio dřevěným mečem proti Královské gardě .. :) )
  • Ja se tak tesim na Jaquena:)
  • Já jsem hlavně zmatenej/zvědavej na tu Robbovu a Catelyninu linku - z tý ukázky jsem trochu zmatenej...
  • tuhle epizodu si vzal na starost sám G.R.R.M. že? takže se tu můžeme těšit na nějaké jeho novinky. Nebo to bude až ta 9. epizoda?
  • Alek: jak zmatenej?
  • Aqwarty: proc jaquena? ten v 8 jeste nebude (nebo si zas neco nepamatuju?) imho bude az v 9 (ale to asi ne) - spis v 10, teda pokud vubec
  • Jojo, Jaquen je az ve druhe knize, ale nekteri tvrdi, ze Syrio=Jaquen. A uz se na nej tesim ted:)
    Nemluve o undead Bericovi:)
  • Jaquen až druhá série, myslím, až bude Arya utíkat s Yorenem, to je podle mě tak 100. stránka dvojky
  • Že je Jaquen "upravený" Syrio je docela lákává představa, plynoucí hlavně z toho, že bychom se se Syriem ještě rádi někde setkali. Vzhledem k tomu, že se Jaquen může proměnit prakticky v kohokoliv a že se jejich role navzájem nekříží.
  • Že by první šermíř byl zároveň beztvářným? Myslel jsem, že ti žijou trochu jinak. Ale víme, že dopadnout to tak klidně může.

edit: tak jsem se nad tím chvilku zamyslel, vzpomněl na všechna fakta a na 99,9% se k té teorii nepřikláním.
  • Já si též myslím, že Syrio není Jaquen
  • celkom tu spoilerujeme, ale to vlastne už robí aj ten sprievodný text. to že Jacquen je Syrio by bolo fajn keďže Syrio je pre mňa skvelá postava a rád by som ju ešte videl. ale neverím tomu. a smútok stúpa....
  • vzpomněl na všechna fakta
    Gratuluji k vynikající paměti....

Nicméně já neříkám, že to tak je, jen jsem komentoval to, že tady někdo tu teorii nakousl. A vzhledem k tomu, že už v sáze Jaquen vystupoval jako dvě různé postavy (asi)....
  • jj, průvodní text od HBO mi dělá čím dál větší problémy, příště už ho asi nebudu vůbec psát :-)
  • Při vší úctě myslím, že tahle spekulace je absolutní pitomost. Stejně tak bysme mohli říct, že je to Horký koláč nebo Zelenoruký Lommy. :)
  • Aha, tak už nejsem z části Robb/Cat zmatenej, stačilo si přečíst souhrny - najednou to dává smysl :-)
  • Myslíte, že už sa konečne dočkáme flashbacku/sna/halucinácie so Šialeným kráľom?
  • Tipuju, že až v 9. díle - možná jeho začátek...?
  • Takže v tomto dieli ešte Neda nepopravia?
  • Macejko: To určo ne, 9. díl se jmenuje myslím Baelor, takže tam je ta náplň vcelku jasná.
  • Sakra, ale ja už chcem vidieť Aerysa! A... možno aj Lyannu?
  • Aerys bude asi maximum, na Lyannu bych nesázel - tohle už asi nejsou ani spoilery, sami odhadujeme.
  • počkat, jste si jistí že tam ta scéna s Aerysem je?
  • No malé mihnutí bylo v jednom z trailerů (nešlo vlastně o čistý flashback, ale prý o halucinaci), ale je otázka, zda se to dostalo do finálního střihu...
  • tomu bych teda rozhodně fandil, takovejch vzpomínkovejch scén by se tam hodilo víác, ale v zájmu rozpočtu chápu, že jich je tam skutečně poskrovnu ( pokud bude vůbec tahle )
  • Gratuluji k vynikající paměti....
    Psal jsem to v rychlosti a bez rozmyslu. Pak jsem si vzpoměl na to, kde skončil Jaqen a na Syriovu excelentní reputaci. Jak už jsem napsal, může to dopadnout jak chce, ale časově to nesedí. Ono se to dost možná dozvíme právě v seriálu - pokud i tady neuvidíme Syria zemřít, tak se veškerý teorie rozjedou znova :)
  • Macejko:
    Takže v tomto dieli ešte Neda nepopravia?
    Teď posledně to bylo hodně okolo Králova přístaviště. Takže v téhle epizodě očekávám spíše dění mimo něj. Jak je na tom Tyrion, celou epizodu jsme ho teď neviděli. Robb musí začít svolávat vazaly. Na východě dojde k dalšímu zvratu. Jak to vlastně dopadlo s Aryou a Sansou. Propuštění Barristana (jestli mne nešálí paměť) a Nesmíme zapomenout na Jona
  • čaká nás trochu viac Ducha ak sa nemýlim. inak na margo debaty, že prečo si nepomáhajú s CGI pri zlovkoch, a čo to znamená pre draky som si spomenul na jeden rozhovor, možno ešte s Spielbergom, alebo kým. že najťažšie je rendrovať mačkovité a psovité šelmy. pretože ich jednak dôsledne poznáme a jednak srsť je veľký problém. to draci sú paradoxne omnoho jednoduchšia produkcia. tak uvidíme...

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů • 1. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi