Hra o trůny 1x08 - Ostrým koncem

1246789

Komentáře

• baltim: V pohodě, myslim, že je to vážně rozdílnym pohledem čtenáře a nečtenáře, prostě pro mě po řadě dílů, kdy jsem si říkal "ano, dobrá adaptace knihy", jsem tentokrát řek "ano, to je kniha."
  • viděl jsem tu nějaké pochyby ale já bych mnoho výčitek neměl ... , jeden obrovskej problém bude pro rozpočet GoF pokrýt velkoplošný bitvy které přijdou v příštích dílech, stejně tak mohli učinit už teď - když seženou dvacítku chlápků a nastrojej je po barbarsku tak snad neudělá problém vzít páreček programátorů, aby ti udělali příchozí vojsko "barbarů" , kterých by bylo víc než 40 ( mimochodem, kdyby se z Údolí čirou náhodou vyřítila armáda Arrynů tak to vypadalo, že vtrhnou Lannisterům absolutně nečekaně do týlu ) , Robb je skvělej velitel, doufal jsem ve vykreslenej průvod seveřanů, ale ač trochu starší, Jon Umber to napravil, bitka u Zdi byla dobrá, i Syrio na začátku, Dothracký nájezd byl podle mého slušnej, docela vtipná byla scéna, kdy celej Robbův velitelskej stan kouká na mapu Západozemí se třemi figurkami :D , Sansa prosí hezky a Barristan je dobrej herec .. prostoru to dokázat měl dost ...
  • co to tam vlezlo ?? :D GoT samožřejmě
  • jo a ještě, když se bavil Robb s Catelyn a ptala se ho, řekl že má 80 000 !! ( jestli dobře slyším ) pak tomu špehovi Lannisterů už řekl správnejch 20 000 ale to je nějaký divný ..
  • asi som starý, ale ne zhnité mäso sa nijak neteším. seriál ukázal, že vie byť drsný, omnoho viac som zvedavý na emócie. zatiaľ mi bolo najsmutnejšie asi keď neda bodli kopijou do nohy. vtedy som si uvedomil, že sa blíži koniec. mám veľké očakávania k tomuto okamihu a následne ku korunovácii kráľa severu.
  • inak ten pohľad čo hodil robb na matku (akože, viem čo robím) bol takou paralelou k prvému dielu keď Cat pozrela na robba (odprac Aryu z hostiny). inu - "výměna měču" :) (neviem kde mám krúžok nad u)
  • Strejda: Říkal 18000.
    Sarven: Ale macka máš ty.
  • flanker.27 : hej dík, to fakt uniklo :)
  • Hele mám takový dotaz ohledně Syria. Určitě si můžete všimnout, že ten velitel, který bojuje jako poslední se Syriem, stoji v poslední scéně v hale krále, když ser Bannister má svoje čestné projevy. Stojí uprostřed je tam,tak by mě zajímalo ,jestli je Syrio mrtvý, nebo je to nakonec tak,jak se tady píše, že Syrio je nějaký Jacquen. Nečetl jsem knihy,jen mě zajímá jak dopadl chlapík Syrio, protože je zahrán skvěle, ale vypadá to, že zemřel,nebo utekl, protože jeho oponent ve finalní scéně chráni krále, je jeden z těch čtyřech předních obrněnců. Dík
  • A ještě jedna věcička, mistr Syrio si mohl vzít na zbytek nějaký meč těch,co byli v malém bezvědomí,než se stále ohánět dřevěným mečem. Ale možná ho měl udělaný akorát podle meče,který používal v dobách slávy a kdyby vzal nějaký od těch stráží,nebylo by to dle jeho gusta....
  • amx : v knize není vysvětleno co se se Syriem stalo. Jeho scéna končí tím, že si člen královské gardy sklopí hledí a vykročí k němu - v plné zbroji proti dřevěnému meči. Právě proto se tady vyrojily spekulace, že by Syrio mohl skončit ve vězení a mít výcvik Mužů bez tváře, a tak se proměnit v Jaquena, který se v ději objeví později. Ale stejně tak může být mrtvý. Je to jedna z postav, u kterých si autor nechává pootevřené vrátka.
  • 1) Ani my nevíme, jestli Syrio přežil či ne. 2) Kdyby se sklonil, aby sebral meč ze země, tak by ho nejspíš rytíř přetáh. :-)) Navíc je to hezké předvedení jeho umění, když s obyčejnou atrapou dokáže přemoct několik ozbrojenců najednou.
  • Nevado bohužel, z toho co si napsal mám jen tlusté černé čáry. Kdyby si mi chtěl říct něco zajimavého k mé otaázce,tak mi pisni na mail f.gurtler@seznam.cz

To> Olorin > To nemůžu souhlasit,první sřezal jednoho, pak tři a nakonec šel fightovat s tím nejtežším, mohl si meč vzít v pohodě. Možná by na něj byl jejich meč moc těžký, však také v 3.episodě říkal Arrye ,že ji bude učit jiný styl boje, žádné rytířské hamerring and swinging :)
  • *hammering and swinging
  • Jinak z mého pohledu se mi nejvíce z episody 8 líbila scéna, kdy je pohled na Winterfell,k tomu ta hudba a vylítávají desítky vran, jako korespondence k zorganizování armády. Cítil jsem tam hodně takové spojení s názvem 3 knihy,jak je to hostina pro vrány. Dokonalá scéna a spojitost. :):)
  • amx - 1) registruj se, ať tady nemusíš psát posty pod sebe. 2) v seriálu to možná vypadalo, že na vybírání vhodné zbraně má spoustu času, ale v knize moc ne.
  • Pokiaľ si dobre pamätám, tak GRRM sa ohľadom Syria vyjadril v zmysle, že nechápe, prečo mu opakovane čitatelia pokladajú túto otázku vzhľadom k beznádejnej situácii v akej bol. Teda Syrio nám zrejme dýcha kytičky od spodu.
  • To ti věřím Olorine,knihu jsem nečetl,ale já v tom vidím to,že je zvyklý na jiný styl boje a určitě ne s tak těžkým mečem, kteří používají rytíří na svůj typický boj. Nebyl by s ním tak efektivní ,jak s dřevěným. Ale na toho posledního zloducha si ho radši měl vzít, protože mu muselo být jasné, že mu tolik problému nenadělá, pač ten už má trošku dokonalou zbroj, než jeho předcůdci...
  • Stejně ale nakonec věřím v to, že je znova všechny zlískal dřevěným mečem a nekonec vklidu odešel. I když k tomuto názoru mi nesedí fakt, že sám před bojem s nimi Syrio říkal, že první šermíř Brava neutíka z boje... Nejlepši seriál všech dob,ale těsně po Bratrstvu neohrožených, na BoB nedám dopustit,ale GoT je hned za bratrstvem, o tom není pochyb. Taky tomu odpovída hodnocení na ČSFD.
  • Teda Syrio nám zrejme dýcha kytičky od spodu.
    Já věděl že je to zhulenec.
  • Ser Barristan Selmy je mým novým hrdinou. Naopak na dno klesl velmistr Pycelle, který se mi jeví jako neskutečý hlupák...Skvělej díl, skvělej!
  • Jo, Pycelle je pěknej bídák. Scéna s Barristanem v sále se jim hodně povedla.
  • me se u ni posralo HBO, takze musim na tech poslednich 7 minut cekat, az se objevi Hlawounovi titulky, chjo
  • amx:
    1) Nevada is a girl.
    2) Scéna boje Syria s rytířem královské gardy (Meryn Trant) končí v knize přesně jako v seriálu, tj. ser Meryn přesekne Syriovi jeho klacek. Pak Arya definitivně opustí místnost a čtenář, který dění sleduje jejíma očima, neví, co bylo dál.
    3) Spekulace o tom, že Syrio přežil v podobě jistého Jaqena, je jen zbožné přání, spekulace, pro kterou nesvědčí absolutně jediná věc, náznak, ani chování postav dál v ději. Doporučuju neřešit.
    Astaldeo: Pycelle je taková lannisterská vlezdoprdelka. Ale Tyrion přijede :)
  • Titulky jsou hotové, připomínky prosím pište SEM
  • opět parádní díl, nikoho lepšího pro Tywina snad ani najít nemohli... jen doufám že změna režiséra nijak nezhorší tenhle čim dál lepší trend.
  • Jo to byl Rickon...!? Já si furt říkal, co tam tak brzo dělá Jojen Reed. Asi mě zmátlo, že je zhruba tak stejně starej jak Bran. Představoval jsem si ho, že sotva začal chodit a mluvit :)

Jinak Sirio skvělej a Tywin taky. Napadlo mě, jestli jeden z těch týpků ve stanu s Robem je Roose? Začínám být čímdál tím víc přesvědčenej, že Roose měl hrát ten chlapík, co hraje Tywina (přesto, že s nim možná ani nepočítaj jako s nějakou relevantní postavou :(, byť je to největší borec z celý ságy). Je stejně přísnej a má parádně vodnatý oči.

Jinak konečně Cersei pořádná svině. Jak se blahosklonně usmívala, když měla Sansa obvinit fotříka. A taky se tvářila překvapeně, když Joffík začal říkat něco jinýho, než mu naplánovala.

Nasrání Arstana bylo taky dobré. Drogo začíná doplácet na to, že je ve vleku ženský... V knize jsem si to tolik ani neuvědomil.
  • ahoj,nemohl by mi někdo poslat titulky na mail? serialzone je total přetížen..dík
  • to: Flanker 27 :
    Dík za info,bylo mi jasné, že celá scéna s Syriem byla v knize napsána podle toho,co viděla ona, ale prostě jsem polemizoval ,jak mohl dopadnout. Tím, že v Jacquena věří lidé nejspíš zbytečne mě utvrzuje v tom, že padl. Protože chlapík, s kterým bojoval nakonec je v v poslední scéně dílu ,kdy hlída krále-- škoda,věřil jsem,že je tam přemůže a uprchne s Arryou a nakonec jí vycvičí v velkou bojovnici. Jak jsem se díval na některé info o dalších knihách, tak se mi tam Arrya jeví, jako skvělá bojovnice. Možná můj omyl...
    Doufám, že nás čeká jedna parádní bitva v jednom ze dvou sbývajících dílů.
  • No konečne som sa dostal ku dielu aj ja a povedal by som, že konečne diel korektný ku dianiu v knihe, žiadne pridané scény, ktoré som v knihe nezaregistroval. Tento diel bez hluchých miest a asi prvýkrat som bol schopný zniesť Catelyn. U mňa za 95%.

Všetko kladné tu už bolo spomenuté, takže by som len spomenul veci nad ktorými som sa pousmial ako napr. vypúšťanie stoviek vrán naraz, ale chápem opodstatnenie tejto vizualizácie a potom ešte ta drobná ranka Drogovom hrudníku. Čakal som niečo väčšie a nie taký škrabanec, ktorý mu bude osudným.

Čo sa týka Syria, tak zas netreba veriť všetkému, ako to je podané v seriáli, v knihe je Syrio napr. plešatý chlapík. Najlepšia je stránka awoiaf, kde veďla popisu vzhľadu je fotka zo seriálu s tou jeho hrivou. Ale to by už o ňom stačilo, podstatné som už napísal v predchádzajúcom príspevku.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů 1. řadaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi