třeba ten vlkodav by mi na roli zlovlka seděl mnohem víc než husky. Zlovlk by prostě měl být větší než normální pes typu huskyho, vlkodav by asi tak odpovídal.
Ae i tak by prostě měli být větší, pokuď si dobře pamatuju tak už v Šeptajícím lese Šedý vítr bojoval společně s Robbem, což by jako štěně velikosti huskyho moh jen těžko vůbec přežít.
To mi vysvětli proč by se normálně velký pes (i ten husky) nemohl zúčastnit bitvy. Nezapomínej(te), že zlovlci nebudí strach jen vzhledem, ale mají i temnou auru (teď mě nenapadá jak to líp popsat), která děsí zvířata i lidi.
Ad Drogova rána: Ale ona ho maegi přeci zabila, sice se dlouho tváří, že to byla chyba léčitelů co se jí do toho hrabali, ale po úplném konci z ní Dany pravdu vytáhne "proč a jak"...
kdyby byl zlovlk velký jako husky, tak sice pořád děsí koně, ale voják se ho už lekne jen těžko, prostě si nedokážu představit, jak by moh takovýhle pes vyřídit ozbrojenýho vojáka.
No tak v knize je tohle zrovna přehnaný... I kdyby to byl dospělej zlovlk tak bude mít problémy s kroužkovou zbrojí a platovou (a možna pod tím nějakou koženou kazajkou) Rytíře... Věřím, že nějakého pěšáka v brigandině by sejmout dokázal... útokem na krk, ale Rytíře fakt ne...
Ano flankere, teď už to chápu. Díky za trpělivost a jednoznačné vyjadřování:-)))
Např. Malamut má průměrně 30-40 kg.
A ti psi v seriálu jsou malamuti? Nejsem kynolog, ale domnívám se, že nikoliv... Možná to nejsou ani husky, ale rozhodně k nim mají blíže než k onomu zmiňovanému plemenu...Mimochodem proč sem taháš malamuty (zas něco nechápu, pomooc:-)? Do stejné kategorie patří i norbotenský špic vážící max. 15 kilo.... Ale o tu hmotnost nejde. Jde o to, že ti psi v seriálu vypadají spíše mile než nebezpečně. Mohli udělat duchovi aspoň červené oči.
O tom, že by zlovlk v knize zabil rytíře si nic nevybavuju.
btw - měli jsme doma psa, který vážil 12 kilo i s obojkem, vodítkem a náhubkem. A když vystartoval s vyceněnými zuby, tak jsme nevěděli kam dřív uhnout. Strach z něho šel prvotřídní. A navíc byl mrštný, takže ani pořádně zasáhnout ho nešlo, když se někdo chtěl bránit (nemluvě o tom, že ho to vždycky ještě víc rozzuřilo).
Amaroun: no kdyby byl velkej jako ta samice na začátku, tak věřím, že by rytíře sejmul z koně bez problémů. Přeci jenom cca metrák živé váhy rozběhnuté ve skoku, to se jen tak nezastaví. Druhá věc je, jestli by se dostal skrz pláty, tam by měl myslim si problém. Ale už jenom ten náraz musí být taková ďaha, že by to asi stačilo. Se stačí podívat třeba semka a představit si, že to zvíře je mnohokrát větší a těžší http://deliriousstuff.files.wordpress.com/2009/06/dog.gif?w=450
Nevada: A slyšela jeho zlovlka, cenícího zuby a vrčícího, a scvaknutí jeho dlouhých zubů a trhání masa a výkřiky hrůzy a bolesti od muže i jeho koně. No jsem zvědav, jestli tam vůbec zlovlka zapojí :D
Ahoj, podle Pevnosti se jedná o inuitské psy křížené s vlčákem. A podle této fotky bych tomu věřil: :)">Inuitský pes Jinak pro srovnání: Malamut, Husky. Ale samozřejmě nejlepší zlovlk by byl Československý Vlčák, alespoň teda ten, kterýho sem potkával při roznosu novin :) (Samožrejmě nejlepší zlovlk by byl vlk, ale zkuste s nima hrát).
Mimochodem proč sem taháš malamuty (zas něco nechápu, pomooc:-)?
Třeba proto?
Co se týká hmotnosti psů. Asi se všichni shodneme, že se jedna o husky či něco tomuhle plemeni hodně podobnému.
A třeba proto, že malamut, Nevadou linkovaný inuitský pes, akita inu, samojed a mnoho dalších jsou to něco hodně podobného huskymu (tzv. primitivní psí plemena). Už toho nechme, pokud chceme zachovat úroveň.
Amaroun: Nikdy tam nepadlo přímo, že by roztrhal rytíře. Jaime měl v Šeptajícím lese 1500-2200 jezdců. Citace z knihy: "Ostatní jeli za ním (Jaimem), byly jich dlouhé zástupy, rytířů, lordů a svobodných jezdců, celé tři čtvrtiny lannisterské jízdní síly." Takže ne každý jezdec tam byl rytíř = v rytířském brnění.
i rytíř v bitevní zbroji má na nohou a na rukou pár volných míst :) nebo si myslíte že do bitvy jezdi v tech turnajových plechovkách - to by toho moc nenabojovali.
Tak žádnej pes asi není schopnej zabít rytíře ve zbroji na koni...Možná že zlovlk v té podobě jako byl v prvním díle...velikosti medvěda...
btw - měli jsme doma psa, který vážil 12 kilo i s obojkem, vodítkem a náhubkem. A když vystartoval s vyceněnými zuby, tak jsme nevěděli kam dřív uhnout.
No to je možný, ale těžko by vás vážně zranil. Já mám smůlu na na psy. Pokousal mě vlčák spíš menší tak 20 - 25 kg (něco jako v tom seriálu) a bylo to fakt nepříjemný, ale aby mě dokázal povalit natož ohrozit na životě (pokud nepočítám vzeklinu), musel by vážit o dost víc. Myslím si, že pes v tomhle díle by se na toho chlapa (Velkého Jona) nečapal ani náhodou, natož aby mu dokázal tak rychle ukousnout prsty...
Hmm sorry to ale nemáš odhad..... 20-25 kg pes pohybující se určitou rychlostí do tebe nenarazí hmotností 20-25 kg.... A ohrozit tě na životě? vlčák? Doopravdy nemáš odhad.... řekl bych spíše nechtěl, ale nebyl jsem u toho tak nebudu soudit
Fajn..nechme toho, ale až mě dokáže srazit 15 kilovej psík, budu vědět, že je se mnou něco v nepořádku...Mně ve své podstatě na těch zlovlcích až zas tak nezáleží. Jenom si myslím, že by snad nebyl problém je trochu zvětšit. Nevím jak finančně bylo náročné zmenšit např. trpaslíky a hobity v LOTROVI, ale vypadalo to celkem dobře. Doufám, že s přibývajícími díly se zvětší i naši zlovlci, ale moc tomu nevěřím. Není to však to hlavní. V seriálu je spousta detailů, která samozřejmě nečtenáři nevadí, ale mně jako fanouškovi Písně by udělala radost, kdyby se na ně filmaři nevykašlali např. Kevan by mohl vypadat aspoň trochu jako jeho knižní předloha to jest Lannister, duch by nemusel štěkat a kňučet, Tywin by nemusel být o hlavu větší než Šagga atd. Pro neznalé písně samozřejmě je to jedno, mně to ale vadí. Jsme prostě příliš silně ovlivněn předlohou a nedokážu se nad ty nedostatky asi přenést jako ostatní.
Jasně že se jedná o fantasy, ale i tam by měly platit nějaká pravidla.
Komentáře
Ale o tu hmotnost nejde. Jde o to, že ti psi v seriálu vypadají spíše mile než nebezpečně. Mohli udělat duchovi aspoň červené oči.
http://www.dogbreedinfo.com/northerninuitdog.htm
Měli by být o něco vyšší než husky.
O tom, že by zlovlk v knize zabil rytíře si nic nevybavuju.
btw - měli jsme doma psa, který vážil 12 kilo i s obojkem, vodítkem a náhubkem. A když vystartoval s vyceněnými zuby, tak jsme nevěděli kam dřív uhnout. Strach z něho šel prvotřídní. A navíc byl mrštný, takže ani pořádně zasáhnout ho nešlo, když se někdo chtěl bránit (nemluvě o tom, že ho to vždycky ještě víc rozzuřilo).
Nevada: A slyšela jeho zlovlka, cenícího zuby a vrčícího, a scvaknutí jeho dlouhých zubů a trhání masa a výkřiky hrůzy a bolesti od muže i jeho koně.
No jsem zvědav, jestli tam vůbec zlovlka zapojí :D
Jinak pro srovnání: Malamut, Husky.
Ale samozřejmě nejlepší zlovlk by byl Československý Vlčák, alespoň teda ten, kterýho sem potkával při roznosu novin :)
(Samožrejmě nejlepší zlovlk by byl vlk, ale zkuste s nima hrát).
ja by som za zlovlkov dal kavkazakov :-) tí majú čeluste už fakt velké, ten ked zahryzne :-D
http://www.google.cz/search?q=kavkazskaya+ovcharka&hl=cs&biw=1280&bih=709&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=KLjvTZS_K5HpOdLajd4B&ved=0CB4QsAQ
flanker má pravdu, měli bychom toho nechat.
(Jen dodám, že když na mě ten náš dvanáctikilový trouba z rozběhu skočil, tak mě i dokázal porazit - ne, nejsem zrovna tintítko).
Jasně že se jedná o fantasy, ale i tam by měly platit nějaká pravidla.