Turnaj

1235718

Komentáře

• heavy_head wrote:
    Právě o bodě 6 se přece celou dobu dohadujeme. Já s ním mám problém. :roll:

Máš s ním problém, protože jsi u něho přestal číst, tuším... Bod sedm zaručuje Brienne ještě nějaké jiné, speciální řešení - teda jestli se nemýlím - jde ti snad o její případ, ne? Ten se musí ještě dořešit.

Jinak myslím, že s tím absolutním počtem hlasů jsi souhlasil, za předpokladu, že bude platit až od dalšího kola (tedy tohoto).

• Ten Eddard je tak famózní, že ví dokonce i to, kde a jestli jsem přestal číst. Jenom by měl asi lépe formulovat své teze, nám průměrným čtenářům není zcela jasné, že "- dál postupuje bojovník s větším počtem hlasů" je totéž jako "-dál postupuje bojovník s absolutním počtem hlasů (bez speciálních bodů)".

Které z kritérií má přednost? To horní? Nebo obě?

Soudit podle jediného příspěvku není košer - budu se opakovat - dva kratší a svižnější jsou u mne víc, než jeden rozvláčný a delší. Pojďme je raději sčítat.

• Quote:
    Ten Eddard je tak famózní, že ví dokonce i to, kde a jestli jsem přestal číst.

Né, sžíravou ironie né, to pálííííí... :cry:

Quote:
    Jenom by měl asi lépe formulovat své teze, nám průměrným čtenářům není zcela jasné, že "- dál postupuje bojovník s větším počtem hlasů" je totéž jako "-dál postupuje bojovník s absolutním počtem hlasů (bez speciálních bodů)".

Hm, tak sorry, eh... já myslel, že to bude docela jasné... Fajn, Hlasování (jedno na každého uživatele) = jeden hlas. Jeden bod jako výsledek tohoto hlasu. Dva nebo tři body, v případě, že se je hlasující rozhodne udělit (hlas stále jeden, body dva resp. tři)... Myslím, že bych to dokázal vysvětlit ještě jasněji, takže kdyby byly nesrovnalosti, klidně se o tom rozepíšu.

Quote:

Které z kritérií má přednost? To horní? Nebo obě?

Přednost má to první. Pokud by nerozhodlo, uplatňuje se to druhé, spodní. Obě přednost nemají.

Quote:
    Soudit podle jediného příspěvku není košer - budu se opakovat - dva kratší a svižnější jsou u mne víc, než jeden rozvláčný a delší. Pojďme je raději sčítat.

Předtím si tvrdil, že pravidlo nejdelšího příspěvku je v pohodě hlavně proto, že aspoň přiměje hlasující k tomu, aby se trochu rozepsali. Takže teď preferuješ svižnost a krátkost nebo délku a roztáhlost? A co si představuješ pod svižností? A co chceš sčítat? Všechny komenty, nebo jenom ty krátké a svižné (tím pádem dlouhé a roztáhlé jsou mimo hru?)?

• Její meč pohasl.

To je konec. Teď to skončí, pomyslela si smutně a náhle cítila únavu, jakoby na jejích bedrech spočívala veškerá tíha a utrpení světa.

Nesplním svou přísahu. Zklamu všechny, kdo ve mně věřili. Promiň, Aryo, omlouvám se, Sanso, odpusť mi, lady Catelyn. A i ty, Jaime.

Pak se stalo něco nečekaného.

Temnota, která jí neprostupně obklopovala, ustoupila. Přísežník sebou škubl a jeho svit zesílil. Pozorovala to široce rozevřenýma očima.

Co se to děje?

Meč nyní zářil jasným chladným plamenem.

A pak spatřila Válečníka. Toho, kdo rozhoduje o tom, kdo bude mít v boji válečné štěstí. Kdo zůstane ležet, a kdo půjde dál.

Ačkoli byl obrovský, strašlivý, děsuplný, na tváři měl vlídný, shovívavý úsměv.

Neřekl nic, jen jí pokynul rukou a provedl náznak poklony.

Dokázala jsem to, pomyslela si. Tak přece jsem to dokázala?

Klesla na kolena a tvář dala do dlaní. Cítila vlhkost, která nebyla krví.

Cítila vděčnost.

Někdo v její blízkosti vydával tiché, přidušené vzlyky a byly to jediné zvuky, které bylo slyšet široko daleko, tichá hudba, kterou slyší jen ti, jež jsou toho hodni.

• Slova jsou zbytečná jako spadané listí.

Jsem dojat. Tento výsledek mi dovoluje uchovat si svou víru, že dobro může opravdu zvítězit nad zlem, a že žádný boj, ač vypadá beznadějně, není předem ztracen. A jsou boje, pro které mi stojí za to bojovat.

Minuta ticha pro monstrum Západozemí, velkého bratra sera Gregora Cleganeho. Sláva vítězům, respekt k poraženým.

• to Eddard: Mám obavu, aby pravidlo "jediného nejdelšího příspěvku" nebylo pro ostatní naopak demotivující. Řeknou si - tamten v délce nepřekonám, tak na to kašlu, stejně to nemá cenu.

Můj návrh dovoluje promluvit do postupu i relativně kratším příspěvkům, neznehodnocuje je.

Nedávám přednost ani délce ani svižnosti.

Chci jen, aby se do popisu turnajových soubojů zapojilo co nejvíce lidí a aby jim byla dána možnost, že i jejich krátké dílko má svou váhu a cenu.

Myslím, že kdo za svého favorita ztratí víc než 3 věty, má určitý emocionální zájem na tom, aby šel dál.

Navrhuju místo pomlček vložit 1) a 2). Posloupnost.

Jde mi o to, aby se zabránilo případným nejasnostem, a aby si pravidla nemohl vyložit každý jinak a po svém.

Jinak souhlas.

Nechci nikomu působit bolení hlavy. :wink:

• s pravidlami ako su naformulované súhlasím. Už do toho nešťuchajme, lebo sa nám celý turnaj rozpadne.

Hlasoval som za Horu, Brienne mi je sympatická a osud - (hokejisti, vrátane Luba Višnovského 1+1) rozhodol.

Obaja stáli a neveriacky na seba pozerali. V oboch tvárach sa zračila únava a trochu i úľava. Vtom sa celá zem ako keby pohla a ser gregor padol na zem.

Ten pocit, ako keby kov škrípal o ľad a zvláštne (tu-tu-tu-tu) boli to posledné čo počuli.

Ser Gregor nemal veľa obdivovateľov v dave, ale nad jeho smrťou nik nejasal. Heroický súboj urobil z oboch nesmrteľných šampiónov.

Je dokonané.

- Poďme ďalej,- ticho precedila Brienne.

• Hm. Gregor vyřazen v osmifinále. Eh. Já se těšil jak ho později rozseká Jaime, Barristan nebo Arhur Dayne. Nevadí, stalo se, jde se dál, Brienne mám rád, tak aspoň tak.

Quote:
    Navrhuju místo pomlček vložit 1) a 2). Posloupnost.

Provedu.

Quote:
    to Eddard: Mám obavu, aby pravidlo "jediného nejdelšího příspěvku" nebylo pro ostatní naopak demotivující. Řeknou si - tamten v délce nepřekonám, tak na to kašlu, stejně to nemá cenu.

Můj návrh dovoluje promluvit do postupu i relativně kratším příspěvkům, neznehodnocuje je.

Nedávám přednost ani délce ani svižnosti.

Chci jen, aby se do popisu turnajových soubojů zapojilo co nejvíce lidí a aby jim byla dána možnost, že i jejich krátké dílko má svou váhu a cenu.

Myslím, že kdo za svého favorita ztratí víc než 3 věty, má určitý emocionální zájem na tom, aby šel dál.

Sice silně pochybuju, že by někdo psal stránkový koment duelu (cca hodina až hodina a půl) jenom proto, aby zajistil vítězství svému oblíbecni v případě, že nastane remíza a nerozhodne počet hlasujících, ale dobrá. Navhuješ tedy, aby se ten druhý bod o nejdelším příspěvku vypustil? Nebo nahradil něčím lepším? V tom případě čím?

• heavy_head wrote:
    Slova jsou zbytečná jako spadané listí.

Jsem dojat. Tento výsledek mi dovoluje uchovat si svou víru, že dobro může opravdu zvítězit nad zlem, a že žádný boj, ač vypadá beznadějně, není předem ztracen. A jsou boje, pro které mi stojí za to bojovat.

Minuta ticha pro monstrum Západozemí, velkého bratra sera Gregora Cleganeho. Sláva vítězům, respekt k poraženým.

:wink: Jsem na tvé straně. Kdybych věděla o pravidle "absolutního počtu hlasů", těžko bych ty své dva vyplýtvala na zvrácení stavu, protože bych věděla, že je to zbytečné :twisted:

• Syrio Forell - Thoros z Myru = Syrio Forell

Věřím tanečníkovi. Thoros byl rváč, ale souboj, to je něco jiného.

lord Bronn z Černovody - lord Lyonel Baratheon = Lyonel Baratheon

Bron je zručný a bez skrupulí, ale jeho schopnost přežít pramení z vychytralosti a podrazáctví. A vzhledem k tomu, že Bronn ví, jak přísní jsou pořadatelé tohoto turnaje, co se týče dodržování pravidel, nebude si žádný podraz moct dovolit. :twisted: Lyonel měl od dětství ten nejlepší výcvik a je to legenda rodu Baratheonů.

Areo Hotah - Silný Belwas = Areo Hotah

Kapitám je věrný a zkušený, nedělá nic než že trénuje boj se svou sekerou. A já mám ráda Dorne, takže...

Oberyn Martell - Qhorin Půlruký = Oberyn Martell

Tady je moje volba jasná. Oheň rozpustí led.

• Syrio Forell - Thoros z Myru

...Syrio Forell ....zmlátil dva strážné dřevěnou hračkou a to se počítá! Thoros je bitkař ale na Braavosského rychlíka nestačí

lord Bronn z Černovody - lord Lyonel Baratheon

ten Létův komiks mě fakt zaujal :) takže dávám bod Baretheonské legendě

Areo Hotah - Silný Belwas

Areo má dlouholetý bojový výcvik je to velký chlapík a vypadá že svoji sekeru dokonale ovládá a proto vyhrává nad vypaseným eunuchem pochybného původu.

Oberyn Martell - Qhorin Půlruký

Oberyn Martell

• V amfiteátru duní bubny a řičí činely. Pracovníci jatek odtahují mrtvého Gregora a skoro mrtvou Brienne do svých chladírenských vozů. Sličné pracovnice zasypávají krvavé skvrny pískem z velkých pytlů. Schyluje se k zahájení poslední série zápasů prvního kola.

"Pozor, pozor," hovoří ser Léto do megafonu. Ocas mu víří jako derviš. "Dnes uvidíte střet zástupců Východu. Silný Belwasi, Areo Hotahu, předstupte!"

A bojovníci tak vstkutku činí a ladným krokem nabíhají doprostřed arény.

Belwasovi se chvějí špeky jako pneumatiky Michellin, z nichž uniká vzduch. Jeho mohutné svalstvo na stehnech a na pažích se vlní jako epileptické anakondy.

Týna omdlévá.

Areo Hotah tleská chlupatými dlaněmi a cinká sukničkou z kovových norvosských mincí.

Chmur omdlévá.

Souboj může začít.

Areo Hotah se rozbíhá a kmitá svou sekerou ve vysoké frekvenci. Zástupci firem Intel a AMD si něco zapisují do svých deníčků. Silný Belwas stojí nehnutě. Sekera kapitána strážní s úpěním vysokého tónu prořezává vzduch a blíží se k hlavě stojícího eunucha. Ten stojí, jako by se v Říčních krajinách nechumelilo.

Na poslední chvíli udělá úkrok stranu.

Hlavice sekery, naostřená tak, že i pohled na ni bolí, mu jemně, téměř něžně přejíždí přes levý prsní vak. Ven vyráží tenký pramínek krve.

Belwas se potěšeně zazubí.

Pak se pouští do akce.

Mává arakhem a skáče jako obrovská, ohyzdná, sádelnatá žába. Areo Hotah se ho pokouší znovu zasáhnout, ovšem bez nároku. Kam dopadá jeho sekera, tam už eunuch dávno není. To Belwasova zbraň je úspěšnější a několikrát hladově olízne Norvosanova nechráněná místa.

Areo Hotah útočí.

Míjí.

Belwasův arakh projíždí jeho krkem jako arašídovým máslem.

Kapitán stráží upouští svou zbraň a snaží se zastavit silné krvácení.

Silný eunuch ho k sobě přivíjí a sevřením levé dlaně mu zkušeně láme vaz. Na okamžik ti dva vypadají jako manželé o svatební noci; jsou zde všechny propriety - pevné objetí, vzdychání i valící se krev.

Pak Areo Hotah padá na zem a iluze se ztrácí.

Publikum propuká v jásot. Doran Martell se svou dcerou Arianne naštvaně odcházejí z hlediště, následování smečkou slintajících uživatelů fóra.

Náhle se celou arénou ozve strašlivé zaškvrčení, zvuk, jaký snad mohlo vydat jen samo peklo, jako by se skály lámaly a země otevírala dokořan. Dokonce i ser Těžkohlavý se nepokojně ošívá. "To jsem nebyl já," hájí se, "vážně ne!"

"To silnému Belwasovi kručí v břiše," objasňuje původ zvuku velký eunuch, "proto si odchází dát játra na cibulce." Svůj arakh si přehazuje přes rameno a rychlými kroky mizí v útrobách stadionu.

Vítězem je Silný Belwas!

• Quote:
    Tajpaní jed zabíjí rychle můj severský příteli

Jak se dostal Oberyn k jedu vzácného australského hada?? :lol:

Quote:
    Areo Hotah tleská chlupatými dlaněmi a cinká sukničkou z kovových norvosských mincí.

Chmur omdlévá.

Chmur nikdy neomdlévá. Ani když Leto vyje:-)

Mimochodem Léto...proč cpeš Sansu všude i do názvu turnaje. O citrónový zákusek??? :roll:

Co kdyby to bylo o soulož s miss západozemí, pomazanou citrónovou šťávou??? + bonus soulož se Sansou, která snědla těsně před tím několik citrónových zákusku.

• Chmur wrote:

Co kdyby to bylo o soulož s miss západozemí, pomazanou citrónovou šťávou??? + bonus soulož se Sansou, která snědla těsně před tím několik citrónových zákusku.

No, tak to se Brienne a Loras budou moct přetrhnout, aby vyhráli... :lol:

• Quote:
    Jak se dostal Oberyn k jedu vzácného australského hada??

:) nevim v tu chvíli mně nenapadl žádný jiný jed, který by zabíjel tak rychle. A proč ne? V dornských oázách je klima přímo ideální pro tajpany :) .........máš s tím nějaký velký problém? Jestli ano můžeš napsat vlastní reportáž a užít nějakého hada typického pro Západozemí :wink:

• for Steveo:

Já s tím taipaním jedem žádný problém nemám. Naopak...uchvátila mě tvá znalost herpetologie.....použít jed z nejjedovatějšího suchozemského hada.....fascinující (to není ironie!!!)

Jinak si myslím, že Martinův popis flóry a fauny je dost slabý:-))

• Musím říct, že mě trochu udivuje má osamocenost týkající se sázek Půlrukého....Navíc spousta z vás udáva jako zbraň Oberyna kopí. To platilo na Horu (ikdyž z realistického pohledu to je nesmysl), ale na tak rychlého a obratného šeřmíře, jakým Půlruký bezesporu je...by to byla sebevražda.

• Po půlce zápasu to vypadá na bojištích následovně.

Syrio Forell X Thoros z Myru : 6 X 0

Plešatý šampión z Bravosu se skutečně prokazuje jako černý kůň turnaje a zatím bez šrámu vítězí nad ohnivým plešounem z Myru.

ser Bronn z Černovody X lord Lyonel Baratheon : 4 X 1

Smějící se bouře se zatím bez větších problémů vysmívá žoldnéři... Nebylo by pěkné ho vidět, utkat se se Smějícím se rytířem? Určitě by to bylo veselé střetnutí! :-)

Areo Hotah X Silný Belwas : 3 X 2

Poprávu vyrovnané utkání. Tyrošský kapitán stráží je se svou obouruční sekerou postrachem každého soupeře v turnaji, boj je pro něj obdoba dýchání a nejeden slovutný rek si na něm vylámal zuby, že Arysi? Ale Belwas... Belwas je možná daleko víc. Nebo taky ne. Podle toho jak čtete knihu. Porazil šampióna, který proti němu vyjel na koni s kopím pouze s arakhem v ruce a ani se nezapotil. Věřím, že Mopatis by k Dany nenasadil žádného šumaře, ale nejvyššího mistra svého řemesla.

Oberyn Martel X Qhorin Půlruký : 2 X 2

Poctivá remíza... Střet jejich zbraní je ozvěnou písně ledu a ohně. Osobně si nemyslím, že by Martel bojoval kopím. Spíš by sáhl po meči, arakhu...

• Chmur wrote:
    Musím říct, že mě trochu udivuje má osamocenost týkající se sázek Půlrukého....Navíc spousta z vás udáva jako zbraň Oberyna kopí. To platilo na Horu (ikdyž z realistického pohledu to je nesmysl), ale na tak rychlého a obratného šeřmíře, jakým Půlruký bezesporu je...by to byla sebevražda.

súhlasím s Chmurom. Nepredpokladám, že by si Oberyn zobral kopiju a ak si podľa vás zobral tak mu rovno pri hádzaní kociek dajte penaltu -1, pretože proti šikovnému a rýchlemu šermiarovi by to bolo dosť ťažké, akonáhle by sa skrátil vzdialenosť...

• Syrio Forell X Thoros z Myru = Syrio

Nebudu váhat, ohnivý meč má smysl pouze ve zmatku pranice. Thorose navíc nebude mít kdo obživit, takže je s ním nadobro konec.

ser Bronn z Černovody X lord Lyonel Baratheon = Bronn

Budu hlasovat trochu proti davu, výsledek to sice asi nezvrátí, ale můj oblíbený cynický žoldnéř prohraje se ctí.

Areo Hotah X Silný Belwas= Belwas

Tohle je asi zatím nejlepší a nejvyrovnanější souboj, Arakh zvítězí nad sekerou, Hotah s ní bude příliš pomalý.

Oberyn Martel X Qhorin Půlruký = Qhorin

Zaprvé si myslím, že by muže z hlídky Oberyn podcenil, zadruhé souhlasím s nevýhodou kopí v tomto souboji, zatřetí mě ta neustálá vítězství jižanů trochu štvou... Pokud funguje pravidlo o udělování 2 bodů, dávám je nyní Qhorinovi

• Bronn rytíře zabíjet umí. Je v tom dobrý. Jeho motivace v boji není zatížena žádnými šlechetnými ideály. Je to jen mohutný instinkt přežití podpořený zabijáckým instinktem dravce. S tím se člověk musí narodit, to se nedá naučit. Najít slabé místo protivníka a zaměřit proti ní veškerou pozornost.

Navíc Lyonel by ho mohl podcenit. To rytíři dělávají, je to jejich neřest. A zhouba.

• SyrioForell je cosi jako génius. A navíc moudrý muž. Filozof boje. Zná všechny jeho nuance. Umí je pochopit, pojmenovat a použít v praxi. Může dojít hodně daleko.

• Bronn má proti seru Lyonelovi šanci asi takovou, jako kdyby přijel na železniční přejezd a pokusil by se s mečem v ruce zastavit rozjeté Pendolino. :D

Smějící se bouře mu nedá čas hledat nějaké slabiny. Smějící se bouře je prudkým orkánem úderů a výpadů, vedených čirou radostí radostí z boje. Bronn je sice sympaťák, ale v takovém souboji by nevěděl, kde mu hlava stojí. A to doslova. :wink:

...a ten den ser Léto povečeřel krvavou tlačenku. :twisted:

• Bronn není sympaťák. Je to zabiják. To, že Smějící se bouře hulí trávu, ještě neznamená, že mu to v boji poskytne kýženou výhodu. :wink:

Lyonel je zvířecí terminologií býk. Zavře oči a jde po červené.

Bronn je had. Uštkne a stáhne se. Jeho polibek je smrtící. 8)

• Areo promění Belwase v jemný aerosol tkání, tělních tekutin a šokovaného údivu. "Polib můj břit!"

• Bronn je zabiják i sympaťák. Ale zároveň má rozum a věřím, že dobrovolně by do boje proti Smějící se bouři nešel.

Vardise Egena zabil díky podcenění, rychlosti a troše štěstí. Ser Lyonel je jiný kalibr. Obrněný jako německý tank, rychlý jako automatická puška. Bronn by se jistě pokusil o stejnou taktiku jako proti seru Egenovi, tj. vzal by si lehkou zbroj a pokusil by se Bouři přetancovat.

Ale Bouře se přetancovat nedá.

Není to býk.

Je to velociraptor. 8)

• Máš pravdu. V jistém smyslu je to dinosaurus, přežitek, fosilie tohoto světa, která nemá naději na přežití.

Budoucnost patří flexibilním jedincům s udivující schopností zacházet se železem. Bronn by si ho vychutnal. 8)

• Ano, v jistém smyslu je Lyonel Baratheon už šedesát let po smrti, to ovšem nemění nic na faktu, že by Bronna rozsekal, kdyby se potkali. :wink:

Koho důležitého, slavného nebo neobyčejně zručného Bronn zabil? Bronnův hlavní úspěch je, že přežil. Je chytrý, předvídavý. Dokáže si vybrat a rozpoznat, kdy má šanci a kdy by se raději měl klidit z cesty.

V souboji je jeho hlavní devizou rychlost, obratnost, hlava.

Ale Smějící bouře je rychlejší, obratnější a má těžší hlavu. Není to žádný silný, pomalý Hora. 8)

A sere Těžkohlavý... četl jsi kapitolu, ve které se silný Belwas utká s meereenským šamponem? :wink:

• Ne, tu jsem přeskočil. :wink:

Všechny ty věci, které jsi vyjmenoval, neobstojí proti logice boje, která je, stejně jako logika ženy, nevyzpytatelná a neodhadnutelná. Dnes je taková a zítra může být úplně jiná.

Turnajový šampión může být stokrát lepší, ale když pozná, že jeho protivník se prostě do kouta zahnat nedá, znervózní.

A šampión, jehož krev se promění ve vodu, ztrácí svoje kouzlo a dá se porazit jako kterýkoli jiný muž.

Přál bych si vidět, jak Bronn čelí Pendolinu. Vidím, jak mečem zablokuje výhybku a pak se založenýma rukama a s vlčím úsměvem čeká, až vykolejí. 8)

• Přeskakovat kapitoly je zlozvyk, sere! Nněco jako zlovlk, ale místo vlka tam je zvyk, chápeš? Mohli bychom to připodobnit třeba ke kouření nebo okousávání drápů. :P

S tou logikou boje samozřejmě souhlasím. Každý může zvítězit proti každému. I Howland Reed proti Aemon Targaryenovi. I Bronn proti Lyonelu Baratheonovi. I lady Sansa proti Gregoru Cleganovi. To všechno je možné. Ovšem já jsem popisoval nejpravděpodobnější prípad, tak jak to vidím já - a tudíž tak, jak se to stalo. :twisted:

Vidím Bronna jak čeká s vlčím úsměvem.

Vidím utrhnutou ruku na laminátových krytech.

Vidím 80 minut zpoždění v Pardubicích.

:lol:

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi