Turnaj

13468918

Komentáře

• Vidíš to optikou zlovlka, který v pohodě a v dobrém rozmaru komentuje něco, co se ho vůbec netýká.

Vžij se do kůže favorizovaného šampióna. Vžij se do jeho kůže ve chvíli, kdy zjistí, že jeho neznámý soupeř se mu v rychlosti vyrovná. Že z něho nemá vůbec strach. Že ho čeká těžký boj, jehož výsledek je na vážkách. Slyším Lyonelův sípavý, přerývaný dech a vidím úzkým průzorem jeho přilbice místo, kde ještě před chvílí číhal přikrčený Bronn a už tam není.

Vidím palcový titulek v ranním vydání Westeros news: Tragická havárie superbezpečného a superrychlého přesunovadla na delší vzdálenosti přiměla odborníky k vážnější diskuzi nad jeho uplatněním. :wink:

• Nasazený je Bronn a ser Lyonel je nenasazená divoká karta, která se do turnaje dostala na poslední chvíli. :)

Nicméně... proč by měl mít ser Lyonel z něčeho strach, proč by měl sípat? Pokud by přeci jen zemřel, nebylo by to ve strachu, naopak, s úsměvem na rtech a se srdcem bušícím radostí z boje. Není to žádný upjatý rytíř, je to profesionál milující své řemeslo, člověk, který si toho boje doopravdy užívá. Jeho nadšení by rozsekalo Bronnovu opatrnost a přikrčenost na kusy. Kdepak, to Bronn by byl tím, kdo by dostal strach. :wink: Smějící se bouře to slovo nezná.

Jde Bronn po kolejích a zpívá si: "Život je krásný, tu dum, tu dum, život je krásný, tu dum, tu dum, život je krásný, tu dum, tu dum... tu dum, tu dum, tu dum, tu dum... :P

Pamatuješ si na ten vtip, kdy se papež posadí do své limuzíny s tím, že bude řídit a že šofér se může posadit na místo spolujezdce? Poruší potom maximální dovolenou rychlost, ale policajti ho nezastaví. Šéf se jich pak vyptává, proč to neudělali, když měli za úkol pokutovat každého, ať už to je jakkoliv významná osoba. A oni říkali: "Nevíme sice, kdo to byl, ale asi to bylo fakt velké zvíře. Šoféra mu dělal papež."

Stejně tak říkám já:

"Nevím sice, kdo to je, ale panoše mu dělá Barristan Selmy." :twisted:

• Zlozvyk zlovlků: vždycky chtějí mít poslední slovo.

Nemít strach je výhoda. Člověk ho mít nemusí. Ale musí mít k tomu druhému respekt. Jinak to zavání podceněním. Má ho Lyonel? Čte Respekt? :)

Nevíme, kdo to je a to nás lehce znervózňuje.

A ještě k tomu Selmymu: Každý stoletý dub byl kdysi žaludem, který mohlo každé prase sežrat. :wink:

• Oba muži byli stejně vysocí, nebezpeční a rovní jako oštěp. Jeden ve vybledlé černi, druhý v lesknoucí se mědi a rudém hedvábí.

Qhorin Půlruký se zašklebil.

„Nezabil tě náhodou Hora?“

„A tebe Jon Sníh?“ nezůstal mu Oberyn nic dlužen.

Rozhlédl se po ochozech, jakoby nevěděl, co si o tom všem má vlastně myslet.

„Celý tenhle turnaj je takový mírně paradoxní, nemyslíš? Co je vlastně hlavní cena?“

„Myslím, že citronový zákusek.“

Oba muži si vyměnili chápavé, soustrastné pohledy.

Oberynova snědá tvář se zachmuřila.

„Co to máš s rukou? Neřekli mi, že se mám utkat s kriplem.“

„A já s notorikem. Co to piješ?“

Rudá zmije pozvedl láhev, kterou držel celou dobu v levé ruce.

„Pravé dornské víno. Piji ho vždy před bojem.“

„Dej mi taky.“

Oberyn mu ho podal. Qhorin si dal několik důkladných doušků.

„Díky. Je silné.“

Zavládlo rozpačité ticho.

„Takže? Moji Píseční hadi v hledišti začínají být netrpěliví.“

„Jsem připraven. Popravdě řečeno, jsi mi docela sympatický, ale stejně tě budu muset zabít.“

„Škoda, že jsme se potkali tak pozdě. Mohla být legrace.“

Oba muži na sebe zadumaně pohlédli, pak poodstoupili a tasili své meče.

Vtom na kolbiště vjela podivná dvojice. Obr v dlouhé žluté bojové suknici a v přilbě tvaru vztyčené pěsti a na jeho zádech v podivném koši sedící šedovlasý, otcovsky vyhlížející muž. V ruce svíral dálkový ovladač. Byl to Qyburn.

„A teď vám všem ukážu!“ křičel. „Hleďte! Toto je můj nový prototyp. Ten starý se mi moc nepovedl.“

Qhorin s Oberynem si vyměnili šokované pohledy.

„Nejdřív vás oba zabiju! Pak znásilním! A pak si vezmu na pokusy!“

Zmáčkl ovladač a Horovy tupé oči ožily zlověstnou inteligencí.

„Hodor!“ řekne.

• Tss! Nejenže mi smetete mého oblíbeného prince Oberyna, ale ještě se navíc obouváte do kapitána Hotaha ve prospěch nějakého pochybného tlušťocha? :evil:

Léto wrote:

Pamatuješ si na ten vtip, kdy se papež posadí do své limuzíny s tím, že bude řídit a že šofér se může posadit na místo spolujezdce? Poruší potom maximální dovolenou rychlost, ale policajti ho nezastaví. Šéf se jich pak vyptává, proč to neudělali, když měli za úkol pokutovat každého, ať už to je jakkoliv významná osoba. A oni říkali: "Nevíme sice, kdo to byl, ale asi to bylo fakt velké zvíře. Šoféra mu dělal papež."

Stejně tak říkám já:

"Nevím sice, kdo to je, ale panoše mu dělá Barristan Selmy." :twisted:

Hezká analogie :wink: Takže komu dělal papež šoféra? Svému řidiči... A komu dělá Barristan panoše... )

Belvas je jen nafouknutá bublina (a to doslova))

Areo Hotah!!!

Navíc musí na tomto fóru někdo vyvažovat tvou averzi k Dorne nekritickým obdivem...

• Výborně Týno!

Ty mi to teda dáváš!

Jen do toho!

Týna se vědoucně usmála a její ruka sevřená v pěst vyletěla kupředu jako pneumatické kladivo. Ser Léto se nezmohl ani na vyvalení očí. Přímý zásah do solar plexus!

Zasažený zlovlk masochisticky zavyl, převrátil se třikrát kolem své horizontální osy a s kníkáním odešel do šaten.

Týna je vítěz!

Využívám svého zvláštního organizátorského práva a uděluji jí 10 speciální bodů. To by jí k postupu do dalšího kola mělo stačit.

Týna se zlovolně zachechtala.

"Tak kdo je další?"

Publikum mlčelo.

"Já," ozvalo se konečně za ní.

Týna se otočila.

A její úsměv pohasl.

PS: Princ Oberyn je jeden z mála Dornů, kteří mi jsou sympatiční. Potom mám ještě rád Hvězdopad. V podstatě jsem takový jihofil. :wink:

PPS: Areo je sice z Pentosu, ale něčím mě prostě štve. To se nedá racionálně vysvětlit. Zato Belwas má sympatický apetit. :P

• Sere Těžkohlavý,

pokud jde o mne, pevně věřím, že ser Lyonel by nikoho nepodcenil. Do každého souboje šel po hlavě, s plným nasazením, ne jen proto, že se snažil vyhrát, ale hlavně kvůli potěše z boje.

Nepředpokládám, že by si ji nechal ujít jen proto, že soupeř vypadá zřetelně slabší. :wink:

A jen tak na okraj: toto je poslední slovo! 8)

O Smějící se bouři už tady nechci nic slyšet, tedy kromě nadšených výkřiků na jeho podporu. :twisted:

• Sere Léto Chlupatý,

jistě chápeš, že vzhledem k mým určitým povahovým rysům ti nemohu nechat poslední slovo v této trapné :oops: , prudící :shock: a i jinak zbytečně nabobtnalé mediální přestřelce.

Nejde o to, čemu věříš. Nejde o to, čemu věřím já. Nejde (kupodivu) ani o Týnu. :P

Jde o muže stojící proti sobě s naostřeným kusem ušlechtilé oceli v ruce a se zuřivým vzdorem v srdci.

:wink: 8)

• Tak toto je zatím asi nejdramatičtější skupina. Tři souboje jsou velmi vyrovnané!

Neváhejte a rozdávejte své speciální body! Vaši favorité je nutně potřebují!

Máte na to už jen 24 hodin. :wink:

• Sere Těžkohlavý!

Když nejde o Týnu, nejde o nic. :P

Usmiřme se a odejděme spolu do zapadajícího slunce.

Tak tedy turnaj! Svůj drahocenný čas jsem vyplýtval psaním povídky, a proto už nepublikuji žádné další reportáže a budu muset být desaixxovsky stručný.

Syrio Forell - Thoros z Myru

Heideggerovo pojetí času v akci. Stop. Thoros probodán jako jehelníček. Stop. Diváctvo aplauduje. Stop.

Lyonel Baratheon - Bronn

"Chachachacha!"

Výpad.

"Chachachachachacha!"

Bouře výpadů.

"Chacha!"

Bronnova hlava v hledišti.

"Heh."

Oberyn - Qhorin

Oba jsou sympaťáci. Dávám hlas Qhorinovi, protože je ze Severu a protože je vynikající šermíř. Princ z rodu Martellů je spíše všestranným válečníkem, ale aréna je prostě aréna, tam se na tohle nehraje.

"Come play the song of death - the wisdom in us both will make it special guaranteed!"

Tento souboj bych nicméně chtěl vidět naživo. :wink:

• Od dob Saint Exupéryho mám slabost pro prince. Takže Oberyn.

Navíc mu stačí remíza. 8)

• Meče létaly vzduchem a řinčely jako zvonce splašených krav.

"Sbohem," řekl Oberyn.

Prásk! Cink! Výpad, kryt, riposta, úkrok, prásk!

"Sbohem," řekl Qhorin. "Tady je mé tajemství..."

Čepele zazvonily.

"...úplně prostinké..."

Oberyn se zastavil.

"Tohle," řekl Qhorin a vrazil mu meč mezi žebra.

"Ochočit...?" chrčel dornský princ, když umíral.

"Jsem zodpovědný za svou růži..." opakoval si na tribuně Rhaegar, aby si to zapamatoval.

Tihle princové jsou divná sorta. 8)

• Syrio Forell - Thoros z Myru

Jednoznačná volba. Hlavně proto, že Thoros se nechrání brněním tak je pro Syria snadno zranitelným cílem

Bronn z Černovody - Lyonel Baratheon

Myslím že rozum by zvítězil nad prostým bojovým zápalem. Bronn je schopen svého soupeře dobře odhadnout a zvolit tu nejefektivnější taktiku což je pro vítězství nesmírně důležité. Smějící se bouře je pro něj zkrátka předvídatelným protivníkem a proti každému způsobu boje existuje vhodný protizpůsob.

Areo Hotah - Silný Belwas

Upřímě o Hotahovi toho víme zatím docela málo. Jeho "boj" s Oakheartem byla pouze poprava. V boji se počítají předevší zkušenosti a Belwas, který prošel bojovými doupaty jich má na rozdávání.

Oberyn Martell - Qhorin Půlruký

V tomto případě byla rozhodující větší šíře zkušeností Rudé zmije. Přeci jen sjezdil kus světa a pravděpodobně by dokázal Qhorina zaskočit něčím, na co seveřan není z bojů proti divokým zvyklý.

• ad Heavy head x Léto

Líbí se mi, že každý za svého spojence bojujete. Ale oba si zaslouží respekt. Léto uvádí, koho že to žoldnéř s černou duší zabil? Já myslím, že se velice vyznamenal v boji proti horským klanům při cestě do Orlího hnízda. Sama Catelyn ikdyž ho nesnášela, musela v duchu uznat, že bez jeho schopnosti bojovat, by se tam nikdy nedostala. Bronn to s mečem umí. Lyonel je určitě rychlejší nebo silnější, ale Bronn jak už bylo mnohokrát uvedeno je prostě vítězný typ. Já myslím, že vítězným typem byl třeba Artur Dayne. Je to asi hodně o předvídavosti a tu Bronn rozhodně má.....

ad Tyna x příznivci Belwase

Já bych Belwase rozhodně nepodceňoval. Má podobně jako Bronn skvělou předvídavost, je mimořádně silný a dostatečně rychlý. Jenže........znamená být rychlý také obratný? Přece není možné, aby člověk který má takovou nadváhu byl výjimečně mrštný? Také si myslím, že musí soupeře vyřídit rychle...jakmile by se souboj protahoval....asi by začínal být čim dal tím více unavenější.....prostě nosí ten batöh v podobě kil navíc. Také nepoužívá zbroj, což mu přináší výhodu v rychlosti, ale zase není ničím chráněn. Jistě na soupeře, kteří nejsou v brnění to stačí, ale nedokážu si představit, že by podobným způsobem převálcoval obrněného kvalitního rytíře. To se možná podaří Oberynovi nebo Syriovi, ale Belwasovi????

No každopádně Hotahova zbroj neposkytuje stejnou obranu jak zbroj západozemských rytířů. Takže by na něj mohl stačit. Navíc Areo bojuje se sekerou, která má topůrko dlouhé kolem 1,7 metru, drží ji v obou rukou....mě to tedy připadá jako dost nešikovná zbraň. Jak se může krýt před výpady? Musí jim uhýbat nebo neustále do sopeře bušit.

Nicméně na Areovi je něco zlověstného........jako kapitán stráží se jistě utkal s mnoha soupeři a zkušenosti má na rozdávání.

Takže nakonec jsem vsadil na něj, ikdyž to vidím 50:50.....

• Vypečeně jsem si na začátku vytipoval duely, které budou ostré jak Guatemalské pálivé čili papričky šílenství (zdravím Homera) a ponechal si svoje hlasíky. :-)

Večer, při západu slunce, se utkali Areo Hotah a Silný Belwas. Kdybych se mohl podívat na jeden ze soubojů osmifinále, byl by to pravděpodobně tenhle (i když hned po něm by následovalo šermířské galapředstavení v podání Barristana a Garlana Tyrella). Dumal jsem dlouho. Kapitán je sympaťák a profesionál každým coulem. Já si přesto myslím, že tlustý šampión, kterého poslal Ilyrio, aby mu pohlídal Daenerys skrývá mnohem víc než na co vypadá. To, že mu dělá Barristan panoše bych moc nedramatizoval, to byla spíš záminka, aby na sebe před Dany ze začátku nepoutal tolik pozornosti. Spíš je zajímavé, že Ilyrio tyhle dva poslal spolu. Mimochodem, zbraně obou dvou nesou pověst nejostřejších smrtelných nástrojů široko daleko.

Arakh nakonec skončil zaseknutý v krku velkého Doranova kapitána stráží.

=Silný Belwas

V půlnoční aréně, osvětlené divokým ohněm se střetli Qhorin Půlruký s Rudou Zmijí, princem Oberynem Martelem. Tohle by byl rovněž úchvatný souboj. I zde bylo rozhodování těžké. Rychlost a zákeřnost jihu snoubící se se zkušenostmi nabraných z cest po celém světě nebo ledová moudrost a bohatá válečná zkušenost z nespočetných bojů proti divokým?

Rozum napovídá Oberyna, ale zaškrtnu Qhorina,

=Qhorin Půlruký

• Ser Barristan Selmy o střetu dvou mužů na turnaji (či jinde), Bouře mečů I, str. 121

"(...) viděl jsem stovky turnajů a víc válek, než bych si mohl přát, a jakkoli silný nebo rychlý či zkušený může být rytíř, jsou jiní, kteří se mu vyrovnají. Člověk vyhraje v jednom turnaji a záhy je poražen v dalším. Kluzké místečko v trávě může znamenat porážku, nebo i to, cos pojedl k večeři předchozího dne. Změna větru může jinému přinést dar vítězství." Pohlédl na sera Joraha. "Nebo šáteček od dámy přivázaný k mužově paži."

Silný Belwas si po svém vítězství objednal játra s cibulí. Že by to byl jeho klíč k úspěchu? :!: :lol: Rozhodně klíč k jeho obezitě...

No a jinak, tady jsou průběžné výsledky před finálovou rovinkou (tj. poslední čtyři hodiny hlasování):

Syrio Forell X Thoros z Myru : 10 X 0 - Rychlý jako vítr, říká si Syrio pro sebe. Thoros z Myru zdrceně přiznává:"Debakl jak sviňa :-("

ser Bronn z Čerovody X lord Lyonnel Baratheon : 4 X 5 - No, tak tady to nakonec bylo slušné drama. A vlastně pořád je.

Silný Belwas X Areo Hotah : 5 X 4 - Nápodobně. Tlouštík je před cílovou páskou o pupek (což není tak málo...) před vražedným kapitánem stráží.

Qhorin Půlruký X princ Oberyn Martell : 6 X 4 - Led krotí oheň. Seveřanů je na fóru asi přece jenom víc :-).

Vyhlídky: Bronn i Areo by na srovnání potřebovali jeden hlas, na vítězství dva hlasy nebo rozšíření udělených bodů o dva. Oberynovi pro remízu stačil jeden dvoubodový hlas (jelikož pro Qhorina byl také jeden použit), k vítězství dva hlasy nebo tři body. Thoros by k vítězství potřeboval jiného soupeře.

• Správně udělené hlasy, lorde Eddarde. Chválím tě velkou chválou ve jménu zlovlčí federace. 8)

Syrio Forell:

Pravdu díš. Je to ještě horší debakl než v pátek s tou Slavií, a to je co říci. :P Syria jsem před turnajem nějak zvlášť nefavorizoval, je to takový nenápadný bojovník, ale možná ještě hodně překvapí. Nedivil bych se, kdyby se dostal do Top 8.

Silný Belwas:

Slyšel jsem zajímavou myšlenku o tom, že si v boji možná nějak pomáhá krvavou magií. Nejprve se nechá od nepřítele říznout, a to mu pak dopomůže k vítězství.

Nebylo by špatné tuto teorii provařit. :wink:

Oberyn Martell:

Jestli se něco prudce nezmění, neudělá asi toto kolo Týně moc velkou radost... :roll:

• Tentokrát dost na poslední chvíli a bohužel opět jen v té nejstručnější formě (koupím několik dní, platím okamžitě a v hotovosti...) :((

Syrio Forell

lord Lyonnel Baratheon

Silný Belwas

princ Oberyn Martell

• Děkujeme, lorde Petyre! :P

Tak, a Bronn s Hotahem mají po ptákách. :wink: Vypadá to, že po dlouhé době budeme mít zase kolo, ve kterém všechny souboje dopadnou ve prospěch mých favoritů. 8)

• Syrio Forell X Thoros z Myru : 11 X 0

Rychlý jako kočka. Strach seká hlouběji než meče. Filosifická převaha zajistila "Démokritovi s mečem" vítězství v této partii, již rozhodně nelze označit jako vyrovnanou.

ser Bronn z Čerovody X lord Lyonnel Baratheon : 4 X 6

Žoldnéř s černým srdcem mocně dotahoval, v cílové rovince mu však došly síly a bude rozemlet na salám pro zlovlky.

Silný Belwas X Areo Hotah : 6 X 4

Silný Belwas je naozaj silný. "Meereenský Paroubek" měl sice několikrát namále, nakonec ovšem dokázal zabrat a zdrcujícím finišem proměnil kapitána stráží v třesoucí se aerosol. :wink:

Qhorin Půlruký X princ Oberyn Martell : 6 X 5

Led se rozpustil a uhasil oheň. Tak už to někdy bývá.

V konečném důsledku tedy došlo k šokantní a debakloidní porážce vyslanců Slunečního oštěpu. Doufejme, že v sarvenově magazínu vyjde speciální víkendová příloha o krásách Dorne, aby se utišilo Týnientino zraněné srdíčko. 8)

- - -

A jak dopadl los dalších dvojic, tentokrát již osmifinálových? Pohodlně se usaďte a dobře poslouchejte!

ser Jaime "Králokat" Lannister - X - Qhorin "Půlruký"

Souboj mrzáků! Bude severský šermíř pokračovat ve své nemilosrdné jízdě turnajem, nebo bude zastaven proslulým bílým pláštěm? Sledujte Duel kriplů ve středu večer na Nově (pro Slováky: na Jojke)

Syrio "Vodní tanečník" Forell - X - ser Gerold "Temnohvězda" Dayne

Nejnebezpečnější muž Dorne se přihlásil na taneční hodiny pro pokročilé. Dokáže překonat svůj ostych a požádá Syria o tanec, nebo ho Král valčíku rozseká?

Sandor "Hrobař Ohař" Clegane - X - ser Gerold "Bílý býk" Hightower

Velmi zajímavý osmifinálový souboj. Vysoká divácká atraktivita, očekává se těsný výsledek. Které ze zvířat se prokáže být lepším? Pes, nebo býk?

ser Barristan Selmy "Chrabrý" - X - Aemon "Dračí rytíř" Targaryen

Ser Věrný opět převlékl plášť a tentokrát se postaví proti svým bývalým pánům. Jeho bleskurychlá čepel Gillete Mach 3 se skříží s mečem targaryenské legendy.

Ale vítěz, přátelé, vítěz může být jen jeden!

Tak tedy: pusťte se do nich! Hlasujte, řvěte, křičte, bojujte, prolévejte krev, dávejte speciální hlasy, nadávejte, zuřte, plačte, rvěte si vlasy, metejte kozelce! Vše je dovoleno!

PS: Na tomhle turnaji se mi strašně líbí to, že ho nemůže vyhrát Federer. :P

• Tak jsem si jenom přečetl dvojice a zdrceně jsem se zarazil. Tohle už přestává být sranda. To je tak na rozštěp osobnosti. Popravdě řečeno, mám z těhle čtyř duelů trošku představu pouze o jediném. A to ještě zvážím... Ach jo :-)

Tohle bude řezničina... doufám, že na to máte žaludky :-)

• Pokud se nepletu, tak je to osmifinále. Mám dojem, že ta řada jde takto: osmifinále (16 účastníků) -> čtvrtfinále (8 ) -> semifinále (4) -> finále (2) :)

No jo, už začíná přituhovat. Všichni jen trochu slabší nebo smolní byli vyřazeni, teď už je to opravdu elita, která si nedaruje ani píď prostoru, ani kapku krve.

A to v té druhé osmici ještě čekají hvězdy jako Arthur Dayne, Rhaegar Targaryen nebo Usměvavý rytíř. 8)

• Nepleteš se, spletl jsem to já ;-) Rychle jsem si to taky opravil...

Jestli je tady elita, jak potom oznacit to co se protlaci do ctrvtfinale a dal? :P

• Léto wrote:

Syrio Forell:

Pravdu díš. Je to ještě horší debakl než v pátek s tou Slavií, a to je co říci. :P Syria jsem před turnajem nějak zvlášť nefavorizoval, je to takový nenápadný bojovník, ale možná ještě hodně překvapí. Nedivil bych se, kdyby se dostal do Top 8.

tak pre mňa je Syrio favorit zo skupiny najužššej a napreik tomu, že som bývalý učiteľ dejepisu a milujem legendy, moje osobné cítenie je také, že tento turnaj by mal vyhrať niekto koho som "videl" bojovať a nie iba o kom som počul, že je dobrý. Preto je pre mňa Syrio top favorit. Na jeho boj s prútom proti oceľovým strážam nezabudnem...

• [quote="Léto"

V konečném důsledku tedy došlo k šokantní a debakloidní porážce vyslanců Slunečního oštěpu. Doufejme, že v sarvenově magazínu vyjde speciální víkendová příloha o krásách Dorne, aby se utišilo Týnientino zraněné srdíčko. 8)

bude, bude...:-) dokonca, keďže nám začalo druhé kolo tak aj WINTER TIMES začnú prinášať trochu širšie spravodajstvo :-)

• Uhm tak ten lós je fakt hustý. Dalo by sa povedať, že všetky dvojice majú veľmi silné spoločné znaky, osobne som veľmi zvedavý na súboj legiend Baristan vs Aemon a na súboj "jednorukých" :-)

No a samozrejme, pevne verím, že vodný tanečník utopí hviezdu :-)

• Léto wrote:

V konečném důsledku tedy došlo k šokantní a debakloidní porážce vyslanců Slunečního oštěpu.

Celé je to podvod, komplot, spiknutí (sprisahanie) a navrch ještě zrada. Vůbec bych se nedivila, kdyby v tom měl prsty Malíček... A ten organizační výbor turnaje je taky nějaký podezřelý. Že sere Léto, nebo bych snad měla říkat sere Léto Černokotlý?

• WINTER TIMES

(turnajová príloha)

DRUHÉ KOLO VEĽKÉHO TURNAJA

5. turnajový deň (od vyslaného redaktora Sarvena z Citadely)

JAIME „Hlídkokat“ má zlatú náladu – SYRIO utopil Temnú hviezdu - HIGHTOWER naučil Sandora veriť na rytierov – AEMON nemá rád prevliekačov – Prečo sa Dayne nenaučil plávať?

čítajte viac na 2. strane

V SKRATKE (oznam pre tipujúcich)

ser Jaime "Králokat" Lannister - X - Qhorin "Půlruký" 1

Syrio "Vodní tanečník" Forell - X - ser Gerold "Temnohvězda" Dayne 1

Sandor "Hrobař Ohař" Clegane - X - ser Gerold "Bílý býk" Hightower 2

ser Barristan Selmy "Chrabrý" - X - Aemon "Dračí rytíř" Targaryen 2

Ďalej čítajte:

Mám jednu ruku dlouhou – zvláštny šermiarsky manuál autorizovaný Jaimim a Qhorinom

Kde je Dorne? – cestopis Západozemí tak ako ho spísala madam Tyna

Našla sem Dorne – pokračovanie od madam Tyny, zamerané na zaniknuté civilizácie

• ser Jaime Lannister - Qhorin Půlruký

pravděpodobně nejlehčí volba v tomto kole. Jaimie na vrcholu svých sil (a ještě nezmrzačen) bude jednoznačně schopen Qhorina vyřídit.

Syrio Forell - ser Gerold Dayne

Tady narážíme na problém o němž už byla zmínka - dost účastníků turnaje jsme vlastně předvádět schopnosti "naživo" neviděli. Takže jsem tenhle souboj rozhodoval spíše podle určitých historických paralel popsaných v "Paradoxech sebeobrany" (http://jentak.moje.cz/books/silver/George_Silver-Paradoxes_of_Defence-cs.html) A podle mého mínění by skrátka Sirio s vodním tancem proti tak zdatnému soupeři jako Dayne neuspěl.

Sandor Clegane - ser Gerold Hightower

Býlý býk je se svou pověstí Pro Clegana jistě nelehký soupeř, přesto bych asi zariskoval a vsadil na Clegana.

ser Barristan Selmy - Aemon Targaryen V tomto souboji Dračí rytíř efektivně zneužije toho, že bratři královské gardy jsou vázáni neublížit členovi panovnického domu a tudíž zvítězí :D

• Týna wrote:
    Celé je to podvod, komplot, spiknutí (sprisahanie) a navrch ještě zrada. Vůbec bych se nedivila, kdyby v tom měl prsty Malíček... A ten organizační výbor turnaje je taky nějaký podezřelý. Že sere Léto, nebo bych snad měla říkat sere Léto Černokotlý?

Já? :o Já, ser Léto Velkolepý, jasné slunce tohoto fóra, který pro vás dělá první i poslední, rozkrajuje se a krájí, který padá na ústa a žije pouze o pečených bramborách? Já, Léto Oslnivý, který pro vaši potěchu vždy srší vtipem jako hořící šiška, který svou nadzemskou milostí a velkorysostí (či zlovlkorysostí, jak říká ser Těžkohlavý) dává vašim diskusím šťávu, cíl a myšlenku? Já že bych byl zrádce? Boží súd! Boží súd! Hyn sa hukáže! A volím zbraň - zubní protézu z valyrijské oceli. :P

A co se turnaje týče, zatím jsem se rozhodnul takto:

ser Barristan Selmy "Chrabrý" - X - Aemon "Dračí rytíř" Targaryen

Ser Barristan, dejme tomu, že ve jménu Robertově, bojuje se zlým dračím uzurpátorem. Jeho povinnost mu velí nic nepodcenit, dát do toho všechno. Kromě cti má na své straně Selmy i nevšední bojovou obratnost a rychlost, těžko změřitelné zkušenosti a trochu štěstí (jinak by se nedožil padesátky). :wink:

I tak by to byl ale těsný, velmi těsný zápas.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi