tenhle nabušený cyberpunk jsem viděl včera. Steampunk je hlavně o strojích ve stylu Da Vinci. Hromady zubatých koleček, stroje složitější než orloj a intro Game of Thrones je také steampunkové. A parní stroj může být klidně součástí onoho stroje.
nevím jestli to tu někdo už náhodou nepsal, ale můžu doporučit od Petera V. Bretta Démonskou trilogii. Tetovaný, Pouštní kopí...třetí díl(The Daylight War) bohužel vyjde až v roce 2012
V patnácti letech mě nadchla fantasy jménem Aréna od W.R. Forstchena na motivy karetní hry Magic the Gathering, pak jsem žral Tolkienův Simarillion (ten miluju dodnes), hodně se mi líbila Moonshae trilogie od Douglase Nilese a knihy o dracích z Mystary od T.Gunnarssona. Marné mi tehdy nepřipadaly ani Knihy mečů od Freda Saberhagena. Ale to bylo tehdy. Napsal jsem, na co jsem si vzpomněl, časem zkusím doplnit a aktualizovat, abych se držel názvu vlákna. Není špatné občas zapátrat v paměti a vzpomenout, jak to začalo. Většina z těchhle knih by mě teď asi připadala dětinská (a po SOIAF obzvlášť), ale třeba se tím někomu zrovna trefím do noty, popřípadě to někdo taky kdysi četl a zavzpomíná...
Neviem, či to tu už v tomto vlákne bolo spomínané, ale rozhodne odporúčam ságu Saské príbehy od Bernarda Cornwella. Zatiaľ vyšlo 5 kníh(6ta na ceste). Je to celé o vikingoch a Wessexom kráľovi Alfredovi. Séria kníh príbehovo na seba nadväzujúcich. Vydané aj v češtine.
A taktiež by som odporučil ságu Kronika válečnikova od toho istého autora. Celkovo ukončená sága o 4roch knihách.
Ad Knihy mečů: Jen jsem si teda před časem půjčil první díl na osvěžení a ten překlad, to je vážně tragédie! Nevyšlo to ještě v novější verzi? Nevíte? Jinak do toho půjdu v AJ.
Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo máte zkušenost s nákupem Kindlu přímo od Amazonu teď po snížení hranice cla, a na kolik to všeho všudy teď asi vychází. Děkuji.
Hm a Mosteckého trilogii Vlčí věk (Jdi a přines hlavu krále....Lars, šťavnatá lebka....Prokletí přízračných hřebců) Už jsi četl ? První díl je takový Conanovský, ale druhé dva jsou skvělé
Pro modré oči vzdal jsem se Denmarku, pro dívčí sukni klaním se kříži pro jiskry v očích žhavější oharků za nocí na moři vyhlížet Polárku nikdy už nebudu a to mne tíží
Tenhle limerik mne opravdu dostává a vždy si vzpomenu na Quorthnovo "Say does the Northstar still shine on me."
Na doporučení někoho z vás (už nevím koho) jsem si půjčil první díl zřejmě trilogie První přichází tma od Richarda S. Bakkera - Princ ničeho a je to SKVĚLÝ...Po dlouhé době kniha, která mě magicky přitáhla...Zajímavé originální prostředí, intriky, velmi silné charaktery - kvalitní temná fantasy...
čet jsem první dva díly, mám pro trpaslíky slabost z RPG hraní, takže jsem se docela bavil. Ale do třetího dílu ani dalších knih Heitze jsem nešel - na to to bylo moc obyčejné, navíc mě docela vadil kostrbatý překlad, pokud si vzpomínám...
Aha, tak při pátrání na netu jsem si zaměnila knížky se stejným názvem. Přečetla jsem si obsah téhle:) Je to druhý díl nějaké série. Tak oprava - tohle jste někdo četli?
Komentáře
Steampunk je hlavně o strojích ve stylu Da Vinci. Hromady zubatých koleček, stroje složitější než orloj a intro Game of Thrones je také steampunkové. A parní stroj může být klidně součástí onoho stroje.
A taktiež by som odporučil ságu Kronika válečnikova od toho istého autora. Celkovo ukončená sága o 4roch knihách.
byla to jedna z prvních fantasy "ság", která nebyla "tradiční" - tj. poskládáme skupinu a porazíme zlo, co nam sebralo korunu/zabilo rodinu
a mam pocit, ze clo zaplatil amazon (coz jsem nepochopil)
nevíte někdo o nějakých pěkných knihách s motivy ze severské mytologie? :)
Je to druhý díl nějaké série. Tak oprava - tohle jste někdo četli?