Vyjádření Talpressu k novému vydání Písně ledu a ohně

1235722

Komentáře

• Možno to bol jeho úplne prvý bastard z nejakého "povyraženíčka", ktorého Ned prehlásil za svojho, aby nebol nový kráľ zdiskreditovaný. A potom bol pekne nasraný, keď sa Robert rozšupol a plodil deti, kade chodil :)
  • Pokud se nemýlim tak Mya je starší než Jon, ne?
  • Nemýlíš.

Navíc by to nabořilo Arrynovu teorii "sémě je silné" a celou zápletku první knihy. Od které se navíc odvíjejí téměř všechny události knih dalších.
  • Ok, tak moja teória bola zlá :)
  • Robert se o nějaké zajištění svých nemanželských dětí příliš nestaral. Myu vychovávali "z vlastní vůle" Arrynové, Edrikova matka byla urozeného rodu a měl kvůli ní velice ošklivou hádku se Stannisem. Robert si s nemanželskými dětmi nikdy hlavu nedělal, takže nebyl důvod, proč by situaci musel zachraňovat Ned Stark. Navíc Jonova kojná byla z Dorne - a Robert řádil především na Orlím Hnízdě respektive na sever od Roviny.
  • Střet králů - nevíte zda bude na Araře zas nějaká dobrá cena na nový střet králů? Zatím nic nevidím...
  • Netušim, ale sám Talpress má hodně dobrý slevy, takže není co řešit...
  • Hodně originální obálky, škoda, že se Talpress nerozhod pro něco takhle odvážného...

Hra o trůnyHostina pro vrány
  • To vypadá hodně dobře!
  • Hostina pro vrány má na přebalu dvouhlavou orlici, jaksi mi uniká smysl...
  • Když to má dvě hlavy, tak je to orel. Orlice má jen jednu hlavu. Ale to je jedno, vrána to není tak jako tak. Ale obálky vypadají fakt dobře.
  • Je zřejmé, že použili už existující motivy, které jen upravili pro potřeby obálky, takže bych se v tom takhle puntičkářsky nerýpal - ostatně teď si ani nejsem jistý, jestli byla vrána někdy v heraldice použita, snad jen havran v erbu Matyáše Korvína.
  • Já jen že to nedává moc smysl. Kniha se jmenuje Hostina pro vrány a pod tím je tedy dvouhlavý orel (mimochodem proč nemá orlice dvě hlavy a orel jo?)....Beru otázku zpět, už jsem si to našel na netu...

• ostatně teď si ani nejsem jistý, jestli byla vrána někdy v heraldice použita
    Havraspár
    :D
  • Mě se ten přebal talpressu nelíbí. Ilustrace Pilcerové je sice skvělá, ale hodí se spíš pro takové pohádkovější fantazi a píseň ledu a ohně se k takovému žánru moc nehodí (knižní přebal by neměl být jen ozdobou, ale taky by měl navozovat obsah knihy). Verze amerického grafika se mi líbí mnohem víc i když by bylo třeba udělat nějaké úpravy.
  • Montezuma3: Myslel jsem skutečnou heraldiku... :-))
  • Havrana měl ve znaku i oblíbenec Václava IV. Jíra z Roztok.
  • Hezky, dnes jsem si na stránkách Talpressu všimla, že zpráva čtenářům Písně končí slovy: Více na www.icefire.cz. Moc pěkné :)
  • Sláva lordu veliteli.
  • Alek na Hrad:-)
  • Díky za info, to potěšilo a přimělo k zamyšlení, že bych se už měl zase trochu přeorientovat na knihy místo seriálu (zítra se můžete těšit na nějaké to srovnání sledovaností s ostatními seriály).
  • daj. konečne som sa dokopal a začal písať o seriály, nejaké fakty sa zídu :)
  • Skvělé obálky, zdařilá asymetrie a skutečně "zase něco trochu jiného". Ten Dance už je možná malinko moc, ale ty české to pořád strká do kapsy.
  • Sakra já prospal vázaný střet králů na talpressu. Ach jo, teď aby to člověk někde jinde kupoval dvakrát dráž :-D Když už jsem to načal tak to chci i zkompletovat. Papírovka bude sloužit pro půjčování a vázaná bude sloužit k dekorativním účelům :-D
  • Dopr...., to bylo rychlé. Doufám, že mi to kamarádka stihla koupit. Dnes jsem se na něj dívala v knihkupectví v Brně a stál tam 550,- Kč.
  • No tak to já taky, to zíram.
  • Nápadobně. Snad to dotisknou?
    Akorát to mohli dát na křídový papír a ne recyklovaný. Připlatila bych si....
  • Taky jsem to prošvih.Ale ten chlapík v talpressu řikal že koncem července už zas budou
  • Je skutocne vdaka prekladu tretej a stvrtej knihy taky vazny problem v orientacii medzi menami? Prave koncim s druhou knihou a neviem si predstavit aby som cakal az do noveho vydania s opravenym prekladom:)
  • Třetí kniha je v pohodě. Čtvrtá se IMO dá, když s tím předem počítáš a používáš slovníček uvedený v Hostině 2/2.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů PřekladyKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi