Zemřela Brienna, do hrobu dána, siroty po ní zůstaly... nebo ne? Asi ne, když to byla válečnická panna. Každopádně vypadla jediná zástupkyně něžného (i když...) pohlaví v turnaji, což si zaslouží, abychom ronili hořké slzy. Bila se statečně, bila se srdnatě, ale na druhou horu už jednoduše vyšplhat nedokázala. I tak ovšem pro její příznivce musí být čtvrtfinále obstojným výsledkem. Kráska z Tarthu rozhodně nezklamala.
Jaime Lannister - Syrio Forell (8:6)
Emocionálně nejnabitější duel tohoto kola, možná celého čtvrtfinále. Vzduchem létala ostrá slova, oplzlosti, nadávky, vulgarity a prázdné láhve od piva. Nakonec se ukázalo, že příznivci Lva z Lannisterů mají oněch prázdných lahví přeci jen o něco více a dokázali postupně všechny braavoské sympatizanty utlouci. Proti předchozím kolům, ve kterých Jaime neztratil ani bod, se tentokrát rozhodně zapotil o hodně víc.
Tak jistěže to jsou přísloví, u kterých autor není znám. Já se ptal na onu knihu/film, kde tyto přísloví zazněly a podotýkám, že je to české a výborné.
A na další dvojice nečekáš sám. Řekl bych, že tam se mi ty 2 body budou ještě hodit.
Arthur Dayne "Meč Jitra" -- X -- Barristan Selmy "Chrabrý"
Myslím, že toto bude pro mnoho lidí předčasné finále. Los byl však krutý a nevyzpytatelný a rozhodl se vyžrebovat právě tuto dvojici. Favorité nejsou, rozhodovat budou maličkosti, sympatie, špatně strávené obědy hlasujících. Dva z největších rytířů novodobé západozemské historie; bojové schopnosti obou jsou natolik ohromné, že dosahují až neměřitelných výšin.
Sandor Clegane "Ohař" -- X -- Rhaegar Targaryen
Toť o něco méně šokující los, přesto však v žádném případě snadná volba. V aréně stojí "pan Dokonalý", všeobecně precizní šermíř s vycizelovanou technikou a naprostou oddaností své věci; proti němu mírně opilý obr se spálenou tváří, ztělesnění Cizince, archetyp našich dětských snů o elegantním zlu, které není až tak úplně zlé - malá kapka snahy, velká porce talentu a do nebe se tyčící hora zkušeností. Co převáží?
Myslím, že toto bude pro mnoho lidí předčasné finále. Los byl však krutý a nevyzpytatelný a rozhodl se vyžrebovat právě tuto dvojici. Favorité nejsou, rozhodovat budou maličkosti, sympatie, špatně strávené obědy hlasujících. Dva z největších rytířů novodobé západozemské historie; bojové schopnosti obou jsou natolik ohromné, že dosahují až neměřitelných výšin.
Toť o něco méně šokující los, přesto však v žádném případě snadná volba. V aréně stojí "pan Dokonalý", všeobecně precizní šermíř s vycizelovanou technikou a naprostou oddaností své věci; proti němu mírně opilý obr se spálenou tváří, ztělesnění Cizince, archetyp našich dětských snů o elegantním zlu, které není až tak úplně zlé - malá kapka snahy, velká porce talentu a do nebe se tyčící hora zkušeností. Co převáží?
Uff, to se mi ulevilo. Kdyby se střetl Rhaegar s Daynem, musela bych podle svého předem demonstrovaného přesvědčení volit proti poslednímu zástupci Dorne.
Syrio ani Brienne se nemusí za nic stydět, došli opravdu daleko.
Ser Gregor je živým důkazem (vlastně teď už mrtvým) toho, že Zlo existuje. A Brienne bude navždy známá tím, že ho ve Velkém turnaji o citronový zákusek dokázala porazit.
A Syrio? Samotný Jaime Lannister ztratil v boji s ním svůj lesk a měl namále. Chybělo jen trochu štěstí a hráčského srdce.
Navždy zůstane zachován ve vzpomínkách jako šermíř, který ani v nejtěžších chvílích neztrácel eleganci a šarm.
ako obvykle hlasujem prvy...len mala poznamka k tej vcerajsej polnocnej rozdavacke bodov. som zato ak niekto raz udeli extra body nemoze ich uz vzat spat. v poslednom case mi totiz hlasovanie niektorych rytierov pripomina skor trhovisko ako turnaj...ale spat k tomu preco tu pisem
obaja moji oblubenci, pre mna urcite predcasne finale, co uz....Suboj dvoch bratov kralovskej gardy okoreneny aj povodom oboch protivnikov. Ser Arthur Dayne z Hvezdopadu s Dorne s legendarnym mecom proti Barristanu Chrabremu z rodu Selmyovcov, rodu, ktory odprisahal vernost Bourlivemu konci (snad sa nemylim). Zistil som ze v celej Piesni este nikto priamo neporovnaval tychto dvoch rytierov. Nevieme nic ani o ich vzajomnom vztahu co stazuje rozhodovanie. Jedine na co si spominam je ze Jaime spomina na Arthura, nie na Barristana ako na najlepsieho rytiera. Bol to tiez Dayne, ktory mal velenie proti zlodejom z Kralolesa, co bol zda sa jeden z najvacsich konfliktov za vlady Sialeneho Aerysa. Naopak Selmy hral najdolezitejsiu ulohu pri vyslobodeni krala z Duskendale...Moj hlas nakoniec po dlhych uvahach dostava Mec Jitra. Myslim si ze je o zdibec lepsi rytier (nezradil svojho krala) aj Jaime sa o nom vyjadruje pochvalne a naviac je mi proste o trosku sympatickejsi nez Barristan Chrabry
Tak toto je tiez tazka volba. Sandor i Rhaegar su u mna so sympatiami zhruba na rovnako a tak sa rozhodnem podla ich sermiarskych zrucnosti. Tie su podla mna o chlp lepsie na strane Clegana a tak mu davam svoj bod...s dovetkom ze obaja by proti superom z prveho duelu nemali najmensiu sancu...
súhlasím s dunnym. teda nie s tým že ako obvykle hlasuje prvý, ale s tým podstatnejším. že by sa mali hlasy dávať zo srdca, podľa seba a nie podľa vývoja a na poslednú chvíľu.
Meč jitra se směle probíjí do finále. Všichni na nichž záleží o něm tvrdí, že byl nejlepším rytířem tak na tom asi něco bude :D Navíc kromě výborné pověsti se může pochlubit i legendárním mečem z valirijské oceli což je prostě smrtící kombinace. Arthur svého přemožitele pozná až ve finále a to kdoví jestli.
Sandor Clegane -- X -- Rhaegar Targaryen
Prince Rhaegara jsem tu už pohřbíval v souboji s Belwasem, takže zachovám linii a budu v tom pokračovat. Rhaegarovi zkrátka není osudem určeno vyhrát tento turnaj. Už tak se mi zdá dost divné, že jeho přemožitel Robert je z turnaje dávno pryč, zatímco on vyslouživ si přízeň zdejšího publika daleko spýše svým charismatem a celkovou osudovostí svého charakteru více než nějakými prokazatelnými bojovými schopnostmi se brobíjí čím dál výš v turnajovém pavouku. Tyhle zasněné melancholické typy zkrátka nejsou vhodný válečnický materiál, oproti někomu jako Sandor, kdo v životě prakticky nedělal pořádně nic jiného než boj, zabíjení či příprava na něj je tohle handicapem. A brutalita proti čestnosti triumfuje alespoň v Martinově světě dost často.
8. turnajový deň (od vyslaného redaktora Sarvena z Citadely)
Arthur Dayne a Barristan Selmy: zápas legiend – Meč Jitra proti kovovej palici – Broken sword – broken head – broken legend
Ohař proti Drakovi – Ohař sa bojí ohňa - Psi štekajú a draci letia ďalej
Prijme Gerold Dayne v budúcnosti pozvanie na turnaj?
čítajte viac na 2. strane
V SKRATKE (oznam pre tipujúcich)
Arthur Dayne "Meč Jitra" -- X -- Barristan Selmy "Chrabrý" 2
Sandor Clegane "Ohař" -- X -- Rhaegar Targaryen 2
Ďalej čítajte:
Kto chce šermiara zbiť, palicu si nájde – rozprávanie Geralta z Rivie a Robina z Loksley o nepekných spomienkach na to ako boli zmlátení kýmsi s palicou
Dog Eat Dog – výstava vilage-art inšpirovaná vzťahom bratov Cleganovcov
Šok: Meč Jitra je svetlený meč – Čo ma spoločné Dayne s tajomným mágom G. Lucasom?
Jak už mnozí pravili, jedná se možná o předčasné finále. Zvláště Barristan má vyloženě smůlu na těžké soupeře - Garlan, Aemon Dračí rytíř a teď Meč jitra.
Podle Eddarda byl Arthur nejlepším rytířem a Barristan zas nejlepším šermířem. To je potom těžká volba. Zvlášťě, když jsou oba sympaťáci.
O poznání slabší duel. Oba jsou značně psychicky nevyrovnaní jedinci. Rhaegar je melancholik jak vyšitej, Ohař zase trpí sebedestruktivními sklony.
Ohař spoustu soubojů vyhrál, ale také ho třikrát srazil z koně Thoros a málem prohrál s Berikem. Oba však využívali ohně, jediné věci jež se Ohař bojí.
Rhaegar je sice úspěšný turnajový šampion, ale jediný souboj na ostro o kterém vím prohrál.
Jeden měl na sobě velkolepou černou dračí zbroj, která se leskla jako srdce temnoty, s hrudním plátem posázeným rudými rubíny. Z přilbice hněvivě shlížel trojhlavý drak Targaryenů. To byl princ Rhaegar Targaryen – silný a vznešený.
Druhý byl vysoký, oděný v sazově šedém brnění pod olivově zeleným pláštěm. Díval se na svět podmračenou, ohněm sežehlou tváří. To byl Sandor Clegane – znetvořený a nebezpečný.
Nasadil si svou přilbu ve tvaru psí hlavy a jeho dech se zklidnil.
Drak se k němu blížil.
Další rytíř, pomyslel si. Kolik jich jen bylo?
První srážka. První vykrytí a protiúder.
Je rychlý.
Série úderů, po které se mu zatmělo před očima. Práce se štítem. Ústup. Vydechnutí.
Je silnější, než by měl právo být jakýkoli muž.
Další úder jako kladivo ze tmy.
Dnes to bude těžké.
A tak tančil. Oplácel úder úderem. Ale protivník ho tlačil před sebou. Ustupoval.
Vztek. Úder za úderem.
A pak už těch úderů bylo příliš mnoho, než aby se daly všechny odrazit.
Očekával, že se na něj soupeř vrhne se vší silou, ale on to neudělal.
Gregorův smích.
Potřásl hlavou. Bojoval dál.
A znovu to krupobití. Každým úderem jakoby ztrácel kus sebe sama.
Drak byl všude. Nešlo uniknout. Nešlo prolomit jeho obranu.
Místa ubývalo.
Gregor se smál. Stěny se svíraly. Slyšel zpívat Sansu svou píseň. Hořel oheň.
Sandor stiskl zuby až to zaskřípalo.
„Nemůžeš ho porazit,“ řekl Gregor svým hlasem hlubokým jako studna.
Panika. Oheň.
Couval. Nešlo dělat nic jiného.
Drak se nadechoval.
Oheň!
Slyšel Gregorův smích ze všech stran a bylo to, jako bys škrábal nožem o plech.
A pak se probudil Pes.
Sandor byl za to vděčný. Bez něj nebyl nic.
„Neposlouchej ho,“ promluvil Pes.
„Poslechni mne a dostanem se z toho, ty a já. Ale musíš mi věřit.“
„Věřím ti,“ zachraptěl Sandor.
Pes vážně přikývl.
„Teď zpomal tempo. Trochu bojuj, trochu uhýbej. Nenech se zatlačit úplně. Ukaž mu svoji psí zarputilost.“
A Sandor ho poslechl. Byl jako v mlze. Okolní svět zmizel.
Po nějaké době byl stále naživu.
Boj pokračoval.
Teď už byl vyrovnanější. Targaryen už po něm nešel tak tvrdě. Jako by se šetřil. Jakoby tušil, že o vítězi rozhodne to, kdo si uchová víc sil na konec.
Chyba, pomyslel si Sandor překvapeně a věděl, že má pravdu. Dal mi čas k nadechnutí. Čeká, až mě zmůže mé zranění, ale neví, že mám posunutý práh bolesti.
Sandor provedl zuřivý výpad.
Princ ho odrazil a ustoupil.
„Je to jen rytíř,“ řekl Pes. „Můžeš ho porazit.“
„Ne.“
„A proč ne?!“ zahřměl Pes.
Sandor spatřil nepatrnou chybu v postoji svého soupeře. Stál na špatné noze. Sandorův meč bleskurychle ťal a na stehně jeho soupeře rozkvetl rudý květ.
„Teď jste na tom stejně,“ zamručel Pes spokojeně.
Ale nebyli. Sandor si tím byl jistý.
Zranění se na jeho protivníkovi podepsalo hůře než na něm.
Zpomalilo ho. Sandor úplně cítil, jakou volnost mu dává, jakoby se vymanil ze svěráku.
Provedl další výpad a Rhaegar zakolísal.
Pak Sandor konečně pochopil, že může vyhrát.
Gregor zmlkl.
Viděl tvář své matky, ustaranou a lítostivou.
Viděl tvář prvního člověka, kterého v životě zabil.
Viděl zděšení a opovržení ve tváři první dívky, kterou chtěl políbit.
Souboj pokračoval dál.
Čas hrál pro Sandora.
Čas pro psa.
Čas, ve kterém chrabří mužové umírají.
Točili se v kruhu.
Teď diktoval tempo Sandor.
Měl to být drak, ale nyní před sebou viděl jenom člověka.
„Už jsi blízko! Nezkaž to. Nebuď nedočkavý,“ nabádal ho Pes s těžko skrývaným vzrušením v hlase.
A Sandor nespěchal. Tohle už zažil mnohokrát. Chladně a bez emocí pozoroval, jak z protivníka odchází jeho síla. Jak se s každým úderem pomalu hroutí stěny jeho pýchy.
„Teď!“ zavyl Pes. „Teď je tvůj!“
A Sandor Clegane prolomil Rhaegarovu poslední zoufalou obranu a cítil, jak se jeho meč zakousl hluboko do lidského těla.
Necítil radost z vítězství.
Necítil nic.
Kdesi v dálce, křehký dívčí hlas, zpívající píseň pro něho.
Po důkladné, lopatokratické poradě se organizátoři turnaje rozhodli, že vzhledem k nepřístojnému, nedůstojnému a po všech směrech nedobrému spekulování je nutno přistoupit k následujícímu opatření:
Každý hlasuje a udílí své body pouze JEDNOU A NEODVOLATELNĚ. Zároveň není možné udílet speciální body "s klauzulí", tj. takové, které by platily pouze v případě, že by zajistili danému duelantovi vítězství. Body buďto uděleny jsou, nebo uděleny nejsou, není žádná střední cesta.
Za organizátorský sbor Turnaje o citronový zákusek podepsán
Njn, on nejdřív psal, že to bude remíza a pak, že to je 6:8, tak jsem si pročítal forum a počítal hlasy. Jsem si ani neuvědomil, že je kolem půlnoci a bude uzávěrka.
Komentáře
Njn je vás více a jak se řiká více hlav více smyslů, více děr více syslů.
Takže ustupuji a ty mé 2 body se tedy nepočítají, protože bylo už po půlnoci, jak naznačoval náš chlupatý pořadatel.
Jinak ještě si neodpustím: "Mnoho psů, zajícova smrt." :twisted: (schválně jestli víte, odkud to je :wink: )
Hajný Robátko? 8)
Těsně vedle.
Tak další nápověda: "Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech." a je to knížka, podle které byl natočen film. :wink:
Na toto fórum se hodí spíše úsloví: "Tři Židé, pět názorů." :twisted:
Usměvavý rytíř - Brienne z Tarthu (9:4)
Zemřela Brienna, do hrobu dána, siroty po ní zůstaly... nebo ne? Asi ne, když to byla válečnická panna. Každopádně vypadla jediná zástupkyně něžného (i když...) pohlaví v turnaji, což si zaslouží, abychom ronili hořké slzy. Bila se statečně, bila se srdnatě, ale na druhou horu už jednoduše vyšplhat nedokázala. I tak ovšem pro její příznivce musí být čtvrtfinále obstojným výsledkem. Kráska z Tarthu rozhodně nezklamala.
Jaime Lannister - Syrio Forell (8:6)
Emocionálně nejnabitější duel tohoto kola, možná celého čtvrtfinále. Vzduchem létala ostrá slova, oplzlosti, nadávky, vulgarity a prázdné láhve od piva. Nakonec se ukázalo, že příznivci Lva z Lannisterů mají oněch prázdných lahví přeci jen o něco více a dokázali postupně všechny braavoské sympatizanty utlouci. Proti předchozím kolům, ve kterých Jaime neztratil ani bod, se tentokrát rozhodně zapotil o hodně víc.
A já myslel, že jsou to plody lidové tvořivosti, něco jako přísloví, u kterých autor není znám, chápeš, co tím myslím. :wink:
No nic.
Napjatě očekávám avízované kataklyzmatické rozlosování další dvojice. 8)
Tak jistěže to jsou přísloví, u kterých autor není znám. Já se ptal na onu knihu/film, kde tyto přísloví zazněly a podotýkám, že je to české a výborné.
A na další dvojice nečekáš sám. Řekl bych, že tam se mi ty 2 body budou ještě hodit.
Já budu vraždit!!! :evil: :evil: :evil:
Barristan se měl s Arthurem utkat ve finále! Teď opravdu nebudu vědět, komu mám dát svůj hlas. :cry:
Uff, to se mi ulevilo. Kdyby se střetl Rhaegar s Daynem, musela bych podle svého předem demonstrovaného přesvědčení volit proti poslednímu zástupci Dorne.
Nebuď patetický, Cirdane.
Vezmi si příklad z Tyny. 8)
Není takový zlovlk, který by se zavděčil všem. :)
Ještě štěstí, že se to losuje, takže si můžete vybíjet zlost pouze na Pánu Bohu... já za nic nemůžu. 8)
žiarivý ako slnko. rýchly ako vietor. pevný ako kameň. smelý ako vlk. pokojný ako voda. tichý ako hrob. Syrio.
škoda, že viac turnajových bohov nerozhoduje srdcom a po hlave, ale hrá to ako šachovú partiu minútu pred uzávierkou. Inu, tonight we dining in haven!
"And this is will be fight!" :wink:
Syrio ani Brienne se nemusí za nic stydět, došli opravdu daleko.
Ser Gregor je živým důkazem (vlastně teď už mrtvým) toho, že Zlo existuje. A Brienne bude navždy známá tím, že ho ve Velkém turnaji o citronový zákusek dokázala porazit.
A Syrio? Samotný Jaime Lannister ztratil v boji s ním svůj lesk a měl namále. Chybělo jen trochu štěstí a hráčského srdce.
Navždy zůstane zachován ve vzpomínkách jako šermíř, který ani v nejtěžších chvílích neztrácel eleganci a šarm.
ako obvykle hlasujem prvy...len mala poznamka k tej vcerajsej polnocnej rozdavacke bodov. som zato ak niekto raz udeli extra body nemoze ich uz vzat spat. v poslednom case mi totiz hlasovanie niektorych rytierov pripomina skor trhovisko ako turnaj...ale spat k tomu preco tu pisem
obaja moji oblubenci, pre mna urcite predcasne finale, co uz....Suboj dvoch bratov kralovskej gardy okoreneny aj povodom oboch protivnikov. Ser Arthur Dayne z Hvezdopadu s Dorne s legendarnym mecom proti Barristanu Chrabremu z rodu Selmyovcov, rodu, ktory odprisahal vernost Bourlivemu konci (snad sa nemylim). Zistil som ze v celej Piesni este nikto priamo neporovnaval tychto dvoch rytierov. Nevieme nic ani o ich vzajomnom vztahu co stazuje rozhodovanie. Jedine na co si spominam je ze Jaime spomina na Arthura, nie na Barristana ako na najlepsieho rytiera. Bol to tiez Dayne, ktory mal velenie proti zlodejom z Kralolesa, co bol zda sa jeden z najvacsich konfliktov za vlady Sialeneho Aerysa. Naopak Selmy hral najdolezitejsiu ulohu pri vyslobodeni krala z Duskendale...Moj hlas nakoniec po dlhych uvahach dostava Mec Jitra. Myslim si ze je o zdibec lepsi rytier (nezradil svojho krala) aj Jaime sa o nom vyjadruje pochvalne a naviac je mi proste o trosku sympatickejsi nez Barristan Chrabry
Tak toto je tiez tazka volba. Sandor i Rhaegar su u mna so sympatiami zhruba na rovnako a tak sa rozhodnem podla ich sermiarskych zrucnosti. Tie su podla mna o chlp lepsie na strane Clegana a tak mu davam svoj bod...s dovetkom ze obaja by proti superom z prveho duelu nemali najmensiu sancu...
Souboj dvou Bílých mečů z Aerysovy Královské gardy bude mít nádech srážky dvou nebeských těles.
Už teď je jisté jedno.
Bude to masakr. 8)
súhlasím s dunnym. teda nie s tým že ako obvykle hlasuje prvý, ale s tým podstatnejším. že by sa mali hlasy dávať zo srdca, podľa seba a nie podľa vývoja a na poslednú chvíľu.
Arthur Dayne -- X -- Barristan Selmy
Meč jitra se směle probíjí do finále. Všichni na nichž záleží o něm tvrdí, že byl nejlepším rytířem tak na tom asi něco bude :D Navíc kromě výborné pověsti se může pochlubit i legendárním mečem z valirijské oceli což je prostě smrtící kombinace. Arthur svého přemožitele pozná až ve finále a to kdoví jestli.
Sandor Clegane -- X -- Rhaegar Targaryen
Prince Rhaegara jsem tu už pohřbíval v souboji s Belwasem, takže zachovám linii a budu v tom pokračovat. Rhaegarovi zkrátka není osudem určeno vyhrát tento turnaj. Už tak se mi zdá dost divné, že jeho přemožitel Robert je z turnaje dávno pryč, zatímco on vyslouživ si přízeň zdejšího publika daleko spýše svým charismatem a celkovou osudovostí svého charakteru více než nějakými prokazatelnými bojovými schopnostmi se brobíjí čím dál výš v turnajovém pavouku. Tyhle zasněné melancholické typy zkrátka nejsou vhodný válečnický materiál, oproti někomu jako Sandor, kdo v životě prakticky nedělal pořádně nic jiného než boj, zabíjení či příprava na něj je tohle handicapem. A brutalita proti čestnosti triumfuje alespoň v Martinově světě dost často.
WINTER TIMES
(turnajová príloha)
TRETIE KOLO VEĽKÉHO TURNAJA
8. turnajový deň (od vyslaného redaktora Sarvena z Citadely)
Arthur Dayne a Barristan Selmy: zápas legiend – Meč Jitra proti kovovej palici – Broken sword – broken head – broken legend
Ohař proti Drakovi – Ohař sa bojí ohňa - Psi štekajú a draci letia ďalej
Prijme Gerold Dayne v budúcnosti pozvanie na turnaj?
čítajte viac na 2. strane
V SKRATKE (oznam pre tipujúcich)
Arthur Dayne "Meč Jitra" -- X -- Barristan Selmy "Chrabrý" 2
Sandor Clegane "Ohař" -- X -- Rhaegar Targaryen 2
Ďalej čítajte:
Kto chce šermiara zbiť, palicu si nájde – rozprávanie Geralta z Rivie a Robina z Loksley o nepekných spomienkach na to ako boli zmlátení kýmsi s palicou
Dog Eat Dog – výstava vilage-art inšpirovaná vzťahom bratov Cleganovcov
Šok: Meč Jitra je svetlený meč – Čo ma spoločné Dayne s tajomným mágom G. Lucasom?
Arthur Dayne -- X -- Barristan Selmy
Jak už mnozí pravili, jedná se možná o předčasné finále. Zvláště Barristan má vyloženě smůlu na těžké soupeře - Garlan, Aemon Dračí rytíř a teď Meč jitra.
Podle Eddarda byl Arthur nejlepším rytířem a Barristan zas nejlepším šermířem. To je potom těžká volba. Zvlášťě, když jsou oba sympaťáci.
O poznání slabší duel. Oba jsou značně psychicky nevyrovnaní jedinci. Rhaegar je melancholik jak vyšitej, Ohař zase trpí sebedestruktivními sklony.
Ohař spoustu soubojů vyhrál, ale také ho třikrát srazil z koně Thoros a málem prohrál s Berikem. Oba však využívali ohně, jediné věci jež se Ohař bojí.
Rhaegar je sice úspěšný turnajový šampion, ale jediný souboj na ostro o kterém vím prohrál.
Takže nakonec taky přetěžké..............
Jeden měl na sobě velkolepou černou dračí zbroj, která se leskla jako srdce temnoty, s hrudním plátem posázeným rudými rubíny. Z přilbice hněvivě shlížel trojhlavý drak Targaryenů. To byl princ Rhaegar Targaryen – silný a vznešený.
Druhý byl vysoký, oděný v sazově šedém brnění pod olivově zeleným pláštěm. Díval se na svět podmračenou, ohněm sežehlou tváří. To byl Sandor Clegane – znetvořený a nebezpečný.
Nasadil si svou přilbu ve tvaru psí hlavy a jeho dech se zklidnil.
Drak se k němu blížil.
Další rytíř, pomyslel si. Kolik jich jen bylo?
První srážka. První vykrytí a protiúder.
Je rychlý.
Série úderů, po které se mu zatmělo před očima. Práce se štítem. Ústup. Vydechnutí.
Je silnější, než by měl právo být jakýkoli muž.
Další úder jako kladivo ze tmy.
Dnes to bude těžké.
A tak tančil. Oplácel úder úderem. Ale protivník ho tlačil před sebou. Ustupoval.
Vztek. Úder za úderem.
A pak už těch úderů bylo příliš mnoho, než aby se daly všechny odrazit.
Na boku ucítil kousnutí hada. Polibek ohně.
„Prohráváš, bratře,“ uslyšel Gregorův hluboký hlas.
Byl raněn.
Očekával, že se na něj soupeř vrhne se vší silou, ale on to neudělal.
Gregorův smích.
Potřásl hlavou. Bojoval dál.
A znovu to krupobití. Každým úderem jakoby ztrácel kus sebe sama.
Drak byl všude. Nešlo uniknout. Nešlo prolomit jeho obranu.
Místa ubývalo.
Gregor se smál. Stěny se svíraly. Slyšel zpívat Sansu svou píseň. Hořel oheň.
Sandor stiskl zuby až to zaskřípalo.
„Nemůžeš ho porazit,“ řekl Gregor svým hlasem hlubokým jako studna.
Panika. Oheň.
Couval. Nešlo dělat nic jiného.
Drak se nadechoval.
Oheň!
Slyšel Gregorův smích ze všech stran a bylo to, jako bys škrábal nožem o plech.
A pak se probudil Pes.
Sandor byl za to vděčný. Bez něj nebyl nic.
„Neposlouchej ho,“ promluvil Pes.
„Poslechni mne a dostanem se z toho, ty a já. Ale musíš mi věřit.“
„Věřím ti,“ zachraptěl Sandor.
Pes vážně přikývl.
„Teď zpomal tempo. Trochu bojuj, trochu uhýbej. Nenech se zatlačit úplně. Ukaž mu svoji psí zarputilost.“
A Sandor ho poslechl. Byl jako v mlze. Okolní svět zmizel.
Po nějaké době byl stále naživu.
Boj pokračoval.
Teď už byl vyrovnanější. Targaryen už po něm nešel tak tvrdě. Jako by se šetřil. Jakoby tušil, že o vítězi rozhodne to, kdo si uchová víc sil na konec.
Chyba, pomyslel si Sandor překvapeně a věděl, že má pravdu. Dal mi čas k nadechnutí. Čeká, až mě zmůže mé zranění, ale neví, že mám posunutý práh bolesti.
Sandor provedl zuřivý výpad.
Princ ho odrazil a ustoupil.
„Je to jen rytíř,“ řekl Pes. „Můžeš ho porazit.“
„Ne.“
„A proč ne?!“ zahřměl Pes.
Sandor spatřil nepatrnou chybu v postoji svého soupeře. Stál na špatné noze. Sandorův meč bleskurychle ťal a na stehně jeho soupeře rozkvetl rudý květ.
„Teď jste na tom stejně,“ zamručel Pes spokojeně.
Ale nebyli. Sandor si tím byl jistý.
Zranění se na jeho protivníkovi podepsalo hůře než na něm.
Zpomalilo ho. Sandor úplně cítil, jakou volnost mu dává, jakoby se vymanil ze svěráku.
Provedl další výpad a Rhaegar zakolísal.
Pak Sandor konečně pochopil, že může vyhrát.
Gregor zmlkl.
Viděl tvář své matky, ustaranou a lítostivou.
Viděl tvář prvního člověka, kterého v životě zabil.
Viděl zděšení a opovržení ve tváři první dívky, kterou chtěl políbit.
Souboj pokračoval dál.
Čas hrál pro Sandora.
Čas pro psa.
Čas, ve kterém chrabří mužové umírají.
Točili se v kruhu.
Teď diktoval tempo Sandor.
Měl to být drak, ale nyní před sebou viděl jenom člověka.
„Už jsi blízko! Nezkaž to. Nebuď nedočkavý,“ nabádal ho Pes s těžko skrývaným vzrušením v hlase.
A Sandor nespěchal. Tohle už zažil mnohokrát. Chladně a bez emocí pozoroval, jak z protivníka odchází jeho síla. Jak se s každým úderem pomalu hroutí stěny jeho pýchy.
„Teď!“ zavyl Pes. „Teď je tvůj!“
A Sandor Clegane prolomil Rhaegarovu poslední zoufalou obranu a cítil, jak se jeho meč zakousl hluboko do lidského těla.
Necítil radost z vítězství.
Necítil nic.
Kdesi v dálce, křehký dívčí hlas, zpívající píseň pro něho.
Dotek dlaně na jeho tváři.
Pálil jako oheň.
Všichni hlasující, slyšte!
Po důkladné, lopatokratické poradě se organizátoři turnaje rozhodli, že vzhledem k nepřístojnému, nedůstojnému a po všech směrech nedobrému spekulování je nutno přistoupit k následujícímu opatření:
Každý hlasuje a udílí své body pouze JEDNOU A NEODVOLATELNĚ. Zároveň není možné udílet speciální body "s klauzulí", tj. takové, které by platily pouze v případě, že by zajistili danému duelantovi vítězství. Body buďto uděleny jsou, nebo uděleny nejsou, není žádná střední cesta.
Za organizátorský sbor Turnaje o citronový zákusek podepsán
Zlovlk Léto (vlastní tlapou)
No já ty své dva body v minulém kole chtěl dát, ale ty jsi mi řekl, že už to bylo po půlnoci.
Bylo to ve 0:02, takže po půlnoci. :wink:
Ale čo bolo, to bolo, tohle pravidlo platí odteď, tak se jím všichni řiďte! :P :!:
Můj chronometr ukazoval dokonce tři minuty po půlnoci. :wink:
Ano, jak málo stačilo k tomu, abyste Syria takticky protlačili dál.
Kdyby Peter své 3 body jednoduše srdnatě udělil a ty, Cirdane, kdyby sis trochu víc pospíšil, mohlo být všechno jinak.
Jak málo někdy chybí k zázraku. :(
Njn, on nejdřív psal, že to bude remíza a pak, že to je 6:8, tak jsem si pročítal forum a počítal hlasy. Jsem si ani neuvědomil, že je kolem půlnoci a bude uzávěrka.
Četl jsem tvůj popis souboje Sandora a Rhaegara. Líbil se mi. Máš docela talent.
To patří Těžké hlavě.
Oh, díky, lorde Tywine.
Už ti někdo řekl, že máš docela sexy licousy? :wink:
hej a Leto ma pekny jazyk :twisted: