Až po, jinak by to mohlo brzo karamelizovat a bůhví, jestli by to potom celé nezhořklo. Dobrý je také javorový sirup. Smaží se to maximálně tak 4 - 5 minut, prostě dokud to není krásně zlatavé.
Banány s čokoládou na ohni jsou skvělý. Veme se banán (neoloupanej) a podálně se do něj nožem vyřízne taková kapsa kam se dají plátky čokolády a na chvilku se hodí do žhavých uhlíků. Až uvidíte, že je čokoláda rozpuštěná tak se banán vyndá a s chutí do něj
Flambovat ? Hmm vzpomínaám si na jednom srazu jak dva podnapilí bratři dotáhli den mrtvé sptruhy skladované v igeliťáku...a pak ej v tom igeliťáku vložili (nevyvrhnuté) do ešusu a opékali nad ohněm - když igeliťák vzblknul, tak prohlásili, že to je flambovaný pstruh.....dost se divili, že nikdo nemá zájem o nabídnuté sousto :-D
Mimochodem... kdyz uz jsme na tyhle strance, tak jsem se chtel zeptat na nakej dobrej recept an svareny vino :) .. jak sem to v knizkach furt cetl, ze pili svareny vino s tima tim korenim , svareny s medem atd... by me zajimalo jestli nekdo nema nakej specialni recept :)
cr8g: zajeď si pro nějakou čokoládu do švýcarska a pak řekneš i ty, že Milka je šunt :-)) Ale z tich obyč čokolád co jsou k sehnání běžně v kramě je nejlepší. To uznávám
byl jsem pred mesicem v belgii :) tam maj good cokolady.....
ale ne tim ze by byla ta cokolada naka extra, ale spis ze jsou vni dalsi veci, treba cokolada s medem a mandlema, nebo s matou , nebo takova peprova/chilli.. to je pecka... a uplne nejlepsi z ceho sem brecel blahem byla cokolada s ceylonskou skorici
nevada: ja tyhle moc procentni cokolady moc nemusim.. jedine z nich varim , to jsou vyborny, ale jinak me prijdou "suchy" jak je tam hodne kakaa.. ale nekdy si dam a necham rozpustit na jazyku :D
Potřebuji od nějakého dobrého angličtináře pomoci s překladem této věty: Refrigerate for up to 2 weeks. Nejsem si tak úplně jistý, jestli to znamená, že to mám šoupnout do lednice na dva týdny a pak se do toho postit. Nebo jestli to po těch Dvou týdnech už bude na vyhození.
Jo, dík Citrónový tvaroh. Lemon curd. Jo je to maximální strop trvanlivosti. Už jsem to pochytil z diskuze pod receptem. :-) Jsem nakuchtil plnou sklenici a pak jsem se lekl, že na to do vánoc nebudu moct sáhnout :D
Komentáře
Ale z tich obyč čokolád co jsou k sehnání běžně v kramě je nejlepší. To uznávám
ale ne tim ze by byla ta cokolada naka extra, ale spis ze jsou vni dalsi veci, treba cokolada s medem a mandlema, nebo s matou , nebo takova peprova/chilli.. to je pecka... a uplne nejlepsi z ceho sem brecel blahem byla cokolada s ceylonskou skorici
Citrónový tvaroh. Lemon curd. Jo je to maximální strop trvanlivosti. Už jsem to pochytil z diskuze pod receptem. :-)
Jsem nakuchtil plnou sklenici a pak jsem se lekl, že na to do vánoc nebudu moct sáhnout :D