Jídlo a pití

189111314

Komentáře

• Až po, jinak by to mohlo brzo karamelizovat a bůhví, jestli by to potom celé nezhořklo. Dobrý je také javorový sirup. Smaží se to maximálně tak 4 - 5 minut, prostě dokud to není krásně zlatavé.
  • Banány s čokoládou na ohni jsou skvělý. Veme se banán (neoloupanej) a podálně se do něj nožem vyřízne taková kapsa kam se dají plátky čokolády a na chvilku se hodí do žhavých uhlíků. Až uvidíte, že je čokoláda rozpuštěná tak se banán vyndá a s chutí do něj
  • Kluci, mám doma dva trsy banánů - něco z toho musím zkusit :-) Akorát v kuchyni si oheň nerozdělám :(
  • Můžeš flambovat....
  • Flambovat ? Hmm vzpomínaám si na jednom srazu jak dva podnapilí bratři dotáhli den mrtvé sptruhy skladované v igeliťáku...a pak ej v tom igeliťáku vložili (nevyvrhnuté) do ešusu a opékali nad ohněm - když igeliťák vzblknul, tak prohlásili, že to je flambovaný pstruh.....dost se divili, že nikdo nemá zájem o nabídnuté sousto :-D
  • jak nekdo muze rict ze Milka je sunt omg? :) .. jedna z nejlepsich cokolad.. lepsi nez kdejaka orionka nebo ta napodobenini co prodavaj v Lidlu :)
  • Mimochodem... kdyz uz jsme na tyhle strance, tak jsem se chtel zeptat na nakej dobrej recept an svareny vino :) .. jak sem to v knizkach furt cetl, ze pili svareny vino s tima tim korenim , svareny s medem atd... by me zajimalo jestli nekdo nema nakej specialni recept :)
  • cr8g: zajeď si pro nějakou čokoládu do švýcarska a pak řekneš i ty, že Milka je šunt :-))
    Ale z tich obyč čokolád co jsou k sehnání běžně v kramě je nejlepší. To uznávám
  • byl jsem pred mesicem v belgii :) tam maj good cokolady.....

ale ne tim ze by byla ta cokolada naka extra, ale spis ze jsou vni dalsi veci, treba cokolada s medem a mandlema, nebo s matou , nebo takova peprova/chilli.. to je pecka... a uplne nejlepsi z ceho sem brecel blahem byla cokolada s ceylonskou skorici
  • já nevim, mě ty belgický čokolády nikdy nic moc neříkaly. Přitom je každej vychvaluje.
  • Ujídám tady čokoládu z Marks & Spencer s 72% podílem madagaskarského kakaa. Bašta.
  • nevada: ja tyhle moc procentni cokolady moc nemusim.. jedine z nich varim , to jsou vyborny, ale jinak me prijdou "suchy" jak je tam hodne kakaa.. ale nekdy si dam a necham rozpustit na jazyku :D
  • Jj, rozpustit na jazyku je mnohem lepší než "chroupat" :)
  • z chroupani mas prd :) .. kdyz se to roztece a jeste ji rozetres po hornim patre tak ses v nebi :D
  • Cr8gu mi se na moc věcech neschodneme ale v tomhle máš naprostou pravdu....... sakra dostal jsem chuť na čokoládu
  • Fůj! Čokoláda, bléé, neznám nic hnusnějšího. *Zelený zvracející smajlík*
  • a co je pro tebe teda chutnejsi? :D .. btw uprimne neznam nikoho kdo by nemel rad cokoladu :D
  • poradil by me nekdo teda nakej good recept na svareny vino? :) nejlip ve stylu zapadozemi? :D
  • Víno najdeš tady: http://innatthecrossroads.com/ musíš zalistovat někam dozadu. Viděl jsem tam tuším dva recepty, ale na svařený byl jen jeden z nich.
  • nice thx ... a nekdo nema svuj nakej specialni recept co doma varite ?
  • tak sem uvaril svarak podle ty stranky (castecne) a ummm vynikajici
  • Potřebuji od nějakého dobrého angličtináře pomoci s překladem této věty: Refrigerate for up to 2 weeks. Nejsem si tak úplně jistý, jestli to znamená, že to mám šoupnout do lednice na dva týdny a pak se do toho postit. Nebo jestli to po těch Dvou týdnech už bude na vyhození.
  • Hmm takhle bez kontextu up to 2 weeks znamená že maximální doba jsou dva týdny(strop) - potom by jsi to asi měl začít postit... O Jaký jídlo to jde?
  • Jo, mrazit (chladit) dva týdny, ne víc.
  • Jo, dík
    Citrónový tvaroh. Lemon curd. Jo je to maximální strop trvanlivosti. Už jsem to pochytil z diskuze pod receptem. :-)
    Jsem nakuchtil plnou sklenici a pak jsem se lekl, že na to do vánoc nebudu moct sáhnout :D
  • To zní dobře... Asi si najdu :-D

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi