Jon Sníh

Teorie o původu Jona Sněha. Kdo byli jeho rodiče? Je to bastard, který dosáhl vrcholu, nebo mu v žilách koluje královská krev a může tak vystoupat ještě výš? Je jednou z tří dračích hlav, které spasí Západozemí?

GRRM v rozhovorech prozradil, že o původu Jona se dozvíme více v posledních třech dílech ságy. Je tedy pravděpodobné, že jeho původ bude hrát v příběhu svou roli.

Víme, že Jon se narodil osm až devět měsíců před Daenerys a ta se...

Číst celý článek zde

«13456748

Komentáře

• Zajímavá to teorie, ale v tom, že by mohl být Jon potomkem "dračích" Targaryenů, mi silně nesedí fakt, že si během počátků svého působení na Zdi popálil ruku při bránění se nemrtvému... a drakovi přece oheň neublíží.
  • A co na to Viserys? Překvapivě, mlčí...
  • Magic, motherfucker :-)
  • Ten, kdo chce ovládat draky, musí být nehořlavý :-)
  • Krteček, který se teď vrátil z mise ve vesmíru byl taky z nehořlavého materiálu. Krteček je malý syn dračích otců.
  • Viseryse taky spálilo roztavený zlato. Ostatně Martin se někde vyjádřil, že to, že Dany přežila ten oheň, byla výjimečná událost.
  • Jen pokud se bojí, že se oheň obrátí proti němu :))
  • Krteček je velký syn malých otců!
  • Muhahaha Tak jsem včera dočetl pětku a kdž jsem se nad tím příběhem včera zamyslel, tak mě napadla přesne tahle třetí teorie. A teď koukám, že nejsem zdaleka první. Jěště bych k ní dodal tyhle věci:
    Mistr Aemon měl důvod Jona nesnášet, přitom to vypadá že stál za jakýmkoli jeho rozhodnutím a na zdi mu přez jeho schopnosti domluvil bezpečné místo majordoma.
    Varys chtěl aby Sedm království bylo v rozkladu, přezto se snažil zachránit Nedův život.
    Připomeňte mi pls někdo, jak dlouho trvala Robertova rebelie, protože pokud se nemylim, tak co se Wylly i Ašary týče, Ned by to prostě nestih.
  • ZoiD: V této diskuzi prosím tě zatím nespoileruj
  • Montezuma3: sry, jestli sem řek něco mimo, ale mám pocit, že vše mnou napsané se odehrálo už v první knoze. Pouze mně to došlo až po Tanci z draky... :) (Možná co se Varyse týče, tak sice nic určitýho v první knížce nebylo, ale pro změnu to celkem slušně vyplývalo ze seriálu)
  • Robertova rebelie trvala něco přes rok.
  • ZoiD: V poho. Já jsem ze strachu ze spoilerů přečetl jen ten první řádek.
  • Montezuma3: Jo teď když to po sobě čtu, tak mi to najednou taky příjde blbě napsany :D Ale kdyby to byl spoiler, tak tady na něj je nějaky tlačitko, tak to bych samozřejmě použil :)
  • Viseryse taky spálilo roztavený zlato.
    Když jsem tuhle scénu viděla v tom seriálu, který jsem teď rozkoukala, napadlo mě, že Dany má nejmíň co se navážet do Roberta, který podle ní stál za smrtí jejího otce. Vždyť ona sama nechala zabít svého vlastního bratra jen proto, že byl nesnesitelný a prudil. A to Viserys neměl špetku moci. Šílený král měl moc absolutní. :-)
  • Dřív se to dalo omlouvat tim, že o šílenství svýho otce nevěděla (i když s tim, jak se v tom světě šířej zpráívy, je divný, že aspoň jednou nezaslechla "Šílený král"). Ale teď v tanci, když se mohla tu a tam něco dozvědět od Barristana (a byla to velká představa jejích uctívačů) víceméně na jakoukoli jeho připomínku na téma Západozemí reaguje stylem "všechno vim všechno znám"
  • Vždyť ona sama nechala zabít svého vlastního bratra jen proto, že byl nesnesitelný a prudil. A to Viserys neměl špetku moci. Šílený král měl moc absolutní. :-)
    Nechala zabít? Ten blbec se v podstatě zabil sám... potom co všem vyhrožoval a choval se jak mamlas nehledíce na zvyklosti Dothraků....
  • Sebevražda khalem. Khal je obecně uznávaný tupý předmět.
  • Nechala zabít? Ten blbec se v podstatě zabil sám... potom co všem vyhrožoval a choval se jak mamlas nehledíce na zvyklosti Dothraků....
    V tom případě se Aerys taky v podstatě zabil sám. Nerespektoval zvyky Západozemí, vraždil brutálním způsobem důležité urozené muže, takže si nikdo nebyl jistý životem. Chtěl po Jonu Arrynovi, aby mu vydal dva kluky, které měl rád jako vlastní syny, a celé to korunoval snahou odpálit do povětří vlastní sídelní město s tím zbytkem věrných. Proti tomu byl Viserys celkem příčetný sympatický chlapík :-)

• Víceméně.... Těch mrtvých Targaryenů tam ale bylo v podstatě víc (a Martell)
  • Sethi: plný počet bodů :oD
  • ...ona sama nechala zabít svého vlastního bratra ...
    Pochybuji, že by Droga zvládla zastavit, i kdyby chtěla. Už měl Viseryse slušně po krk.
    Nicméně nějěkou dobu už byla rozhodnuta, že bratra nepotřebuje. Dany má pro hru o trůny vlohy. :-)
    Ne každý dokáže dát přednost říši před rodinou a přáteli.
  • Teď jde ještě o to, jestli to říše vůbec žádá...
  • Ne každý dokáže dát přednost říši před rodinou
    Viserys a rodina? :-) krví možná ... Ale jak říkáš Droga by nezastavila a moc by si nepomohla...
    Teď jde ještě o to, jestli to říše vůbec žádá...
    Na konci hostiny tam máme několik kandidátů Stannise, ( co si matně pamatuju z jedný diskuze, tak toho by si bral ty) který ale moc širokou podporu nemá.... Tommena (Cersei/Margaery),který "ovládá" většinu a Daenrys ....
    Kdybych bral ideální konec tak by bylo 7-8 království, ale tenhle konec je velice nepravděpodobný....
  • No podle konce Tance to s Tommenem/Margaery/Cersei bude eště horký. Kdoví co vymyslej a kam se vrtnou Tyrellové Tyrellové pod postupen Aegona.
  • Pochybuji, že by Droga zvládla zastavit, i kdyby chtěla
    Rozhodně to nezkusila...
    Ne každý dokáže dát přednost říši před rodinou a přáteli.
    To pak ale může říct, že Robert udělal totéž :-) Já jenom, že tak trochu káže vodu a pije víno.

• Aerys brutálně zavraždil Nedova otce a bratra a celá rebélie vznikla na základě toho, že Jon Arryn odmítl dopustit, aby se totéž stalo Nedovi a Robertovi... Měla by mít pro Uchvatitele pochopení :-)))
  • Rozhodně to nezkusila... (+ předcházející debata)
    Myslíte toho, který ji už léta neposkytl nic, co by se vzdáleně podobalo sourozenecké lásce a naopak jí pravidelně ubližoval? Toho, který ji v podstatě prodal? Toho, kdo ji právě ohrožoval mečem, vyhrožoval, že jí z břicha vyřízne dítě a odvleče ji do pryč od milovaného manžela? Ts, neuvěřitelné ;o)
    Já jenom, že tak trochu káže vodu a pije víno.
    S tímhle naopak naprosto souhlasím :o)
  • Nevím co se dozvěděla v Tanci s draky (a nechci to vědět), ale pochybuji, že o tom dřív něco bližšího věděla.
  • Měla by mít pro Uchvatitele pochopení :-))))
    Že jí chce/chtěl zabít eee protože je??

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů PostavyKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi