Osobně myslím, že ani čtvrtá kniha není problém. Diskutovalo se to tu mnohokrát, ale upřímně, když jsem čtvrtý díl četl někdy v roce 2006 (tady jsem se objevil v roce 2007), sice jsem trochu povytáhl obočí, ale nenapadlo mě v tom vidět problém k řešení ve stovkách příspěvků.
No vidíš a přesto se tady najdou mnohem malichernější problémy, které se řeší ve stovkách příspěvků :-D Tohle mi připadá docela vážné, taková změna uprostřed ságy. Ale mlčím, už toho padlo strašně moc na toto téma :-D
Lidi jsou rozežraní. :-) Co teprve když uprostřed ságy změní překladatele, a ten se ani neuráčí přečíst původní překlad a změní komplet názvosloví. (Udělali to ve zde nepopulárním Meči pravdy)
Ted jsem projížděl talpress a u knihy bouře meču mají: Ve vázané podobě vyjde v termínu říjen/listopad.'' !!! Tak jsem hodně zvědavy na jejich nový obal.
Vidím to úplně stejně. Tahle vypadá nejlíp z těch dosavadních, ale pořád žádný zázrak a bohužel malý vztah ke knize jako takové. Přitom u Eriksona myslím Talpress takové experimenty nedělá.
A ty origoš obálky (ala poslední Tanec) jsou skvělé, jednoduché, nepřeplácané a ne za každou cenu fantasy.
Vlastně z těch obrázkových obálek se mi zatím vyloženě líbila jen francouzcká řada s obrázky od Simonettiho.
Ta debata na FB pobavila. Probůh proč by to měly být vlajky Řekotočí, když je na nich 5 pruhů a z toho jeden žlutý?! Kdyby radši autorka rovnou přiznala, že tam namalovala prostě co se jí zrovna líbilo. A moc nechápu styl vybírání obrazů na obálku. Na první neurčitý jezdec. Na druhé postava z knihy, která ani není v konečné fázi pro děj až tolik důležitá (o tom, že to má být navíc fešák ani nemluvě). Na třetí shluk jízdy, která se opět nevztahuje k ničemu konkrétnímu.
Mně se nelíbí už jen to písmo. Mnohem víc se hodí nějaké písmo řady dynamické antikvy (Garamond, Trajan i ten Times), které je použité i na originálních přebalech a i francouzském (btw. moc pěkný přebal - za takový bych se vůbec nezlobil). Vždyť se to písmo k ASoIaF vůbec nehodí (a to ani nemluvím o tom původním gotickém)
Martina Pilcerová se zapojila na FB do debaty a ptá se, jaký výjev byste si představovali pro Hostinu na obálce. Tak šup, povídejte. Třeba i tady, já to pak předistrubuju.
když ve střetu kralu byl Renly baratheon tak ve vranach je takova hlavnejsi postava Cersei nebo Jaime a nebo nechat tu puvodni, ale bude se muset vybrat ta hezčí
Tak ta nová obálka bouře mečů je naprosto luxusní. Kupodivu se mi s popiskama libi snad ještě víc, než samotnej obrázek. K hostině bych to viděl něco jako Cercei před Baelorovym septem obklopenou nespokojenym davem.
Mě se ten první obal vůbec nelíbil a tak jsem si udělal vlastní. Taky mě napadlo udělat je jednoduše jen se znaky. A už mám vlastně připravený i pro zbytek série. V odkazu náhled přední strany a vazby pro první díl.
Nápad dobrý, ale provedení je na můj vkus příliš tmavé. Nechceš zachovat i rodové barvy? (Plus mně osobně se nelíbí provedení některých znaků od HBO, včetně právě Starků.)
Komentáře
Co teprve když uprostřed ságy změní překladatele, a ten se ani neuráčí přečíst původní překlad a změní komplet názvosloví. (Udělali to ve zde nepopulárním Meči pravdy)
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150354565211808&set=a.10150102018296808.312551.208880701807&type=1&theater
A další novinka je, že nakladatel nabízí ke koupi nový kalendář.
http://www.talpress.cz/shop/produkt/361-kalendar-2012-a-song-of-ice-and-fire.html?katID=13
(Později doplním přímo do článku.)
A ty origoš obálky (ala poslední Tanec) jsou skvělé, jednoduché, nepřeplácané a ne za každou cenu fantasy.
Vlastně z těch obrázkových obálek se mi zatím vyloženě líbila jen francouzcká řada s obrázky od Simonettiho.
Vždyť se to písmo k ASoIaF vůbec nehodí (a to ani nemluvím o tom původním gotickém)
K hostině bych to viděl něco jako Cercei před Baelorovym septem obklopenou nespokojenym davem.
(Plus mně osobně se nelíbí provedení některých znaků od HBO, včetně právě Starků.)
Taky bych to raději viděl v barvách rodu. Tedy bílé pozadí. Co konkrétního se ti na tom zlovlkovy nelíbí? Že je moc "šupinatý", nebo že je to jen hlava?