Poznámky k webu

1246719

Komentáře

• Alek: Čo sa týka tých obrázkov nepomohli by ti prvé dva výsledky vo vyhľadávaní? http://www.google.cz/search?q=phorum+pixels+showing+instead+pictures+internet+explorer&ie=utf-8&oe=utf-8&lr=lang_cs#sclient=psy&hl=cs&source=hp&q=phorum+pictures+not+showing+internet+explorer&pbx=1&oq=phorum+pictures+not+showing+internet+explorer&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=25491l30268l0l30470l22l18l1l0l0l7l868l3817l2.6.6.1.6-1l17l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=b93fd3962c5ba04c&biw=1503&bih=629

Vyzerá to na podobný problém...čo sa týka mrznutia, to je fakt divné, mne to na ntb s firefoxom a win7 64bit ide úplne v pohode...Nebude to dáky problém s flashom, alebo podobnou koninou, čo stále robí problémy?
    Ináč používateľom IE silne doporučujem nainštalovať Chrome alebo Firefox :)) (Ak nebrowsujú fórum z práce a podobne)
  • Na 64bit Ubuntu 11.04 + Chrome 13 takovy problem nemam.
    Na vine je mozna flash (64bitovy), obcas zpusobuje ruzne problemy. Nebo pri nejhorsim javascript. Nekdo, kdo ma problem, muze zkusit postupne povypinat.
  • No pre neajťákov bude asi najjednoduchšie vyskúšať iný prehliadač, naozaj odporúčam napr. Chrome, veľmi jednoduchý a rýchly. IE je proste oničom, ak vás nelimituje zamestnávateľ, tak skúste prejsť na iný.
  • Tak jestlize to dela firefox i opera, tak pravdepodobne nebude problem v prohlizeci.
    Ale jinak samozrejme, pouzivat IE, ktery je pomaly, nebezpecny a zastaraly (i IE9) neni dobry napad.
  • Tie obrázky podľa všetkého robí iba IE.
    Mrznutie celého počítača, to je už zákernejšie. Ak sa to deje v prípade FF, tak by som ešte doporučila skontrolovať doplnky, skúsiť ich povypínať, mne bol doplnok Linkification schopný na jednej stránke odrovnať celý ntb na polhodinu :)
  • Problém s obrázky na IE.
    Když někdo vloží obrázek, jde vidět jenom tečka (na kterou se dá kliknout ve stylu pixelhunting). Když je těch obrázků víc, celý topic se výrazně zpomalí. Uvidíme, Aleku, jestli s tím umíš něco podniknout. :-)
    Asi jsem to odhalil. Např. tady u toho příspěvku http://icefire.cz/comment/36013#comment-36013 už by to mělo být v pořádku a měli byste obrázek vidět. Pokud jo, večer to opravím globálně - zpětně se to bohužel nespraví, ale pro budoucno jo. Problém je, když se nezadají hodnoty šířky a výšky obrázku. Jinak, máte podobné problémy i mimo diskuze? V článcích apod.

S odezvou teda nevím, zkusím večer zapnout cachování - předpokládám, že probém s tou zpomaloeností máte hlavně při příchodu na homepage. Ale když jdete přímo na nějaký obyčejný článek, je to ok...?
  • IE je proste oničom, ak vás nelimituje zamestnávateľ, tak skúste prejsť na iný
    Zakázané to asi není, ale neuměla bych to nastavit sama bez ajtíka a v pracovních věcech IE funguje. :-(
    Doma mám firefox, ale pořád chce instalovat nějaké doplňky (zatímco IE s tím neotravuje), a pak stejně vyhodí chybu. Pryč jsou doby, kdy jsem vyzkoušela kde co, teď už jsem jenom líný uživatel. :-)
    Asi jsem to odhalil. Např. tady u toho příspěvku http://icefire.cz/comment/36013#comment-36013 už by to mělo být v pořádku a měli byste obrázek vidět.
    Potvrzuji, jde v IE vidět.
  • Takže už môžem bez strachu vkladať obrázky bez toho, aby z toho 10 ľuďom zamrzlo fórum? :)

Ben: Tak pre pohodlných používateľov je vhodný skôr Chrome ako FF, ten je fakt jednoduchý, rýchly a estetický :))
  • Obrázky jsem ještě v IE neopravil, přemýšlím nad nejlepším způsobem. Každopádně vy těm potížím můžete předejít jednoduše, zadáte hodnoty šířky a výšky obrázku, pak je to ok. Já tyhle hodnoty asi později úplně odtsraním a bude po problému...

Jinak jsem zapnul cachování, což by snad mohlo pomoci s tou odezvou. Pozoruje někdo zlepšení? Taky bych potřeboval nějakou odezvu na své předchozí otázky, než do toho říznu víc.
  • Alek: Teď sem přišel na stránky a opět mi to na několik sekund zamrzlo, takže rozdíl žádný. Zajímavé je, že se to stane vždy jen když sem jdu poprvé od zapnutí počítače...
  • U mňa to isté.
  • No jasně no, než se to natáhne do cache (ta se vyprazdňuje po 24 hodinách)... Zkuste schválně přijít po tom zapnutí pc ne na homepage webu, ale na nějakou stránku, třeba http://icefire.cz/boure-mecu-nebude-jedna-rada

Je možný, že problém je v těch boxících na homepage, jen si to potřebuju ověřit.
  • ok, zejtra ráno to zkusim a dam vědět.
  • Selhala jsem v testování alternativního příchodu (zapomněla jsem, že mám připravený odkaz), ale klasický příchod na home šel hladce.
  • Tak u mě to krátce zamrzlo i při příchodu přes odkaz http://icefire.cz/boure-mecu-nebude-jedna-rada
  • U mě přes odkaz asi dobrý, nebo srovnatelný s hlavní stránkou dnes. Rozdíl ten, že jsem nebyla přihlášená.
  • Mně to v práci nezamrzá vůbec. Asi pomůže vysokorychlostní internet.
    (doma se mi blbě načítají všechny weby, na univerzitě, přes kterou jedu, mají něco asi blbě nastavené)
  • Neřekla bych, že to souviselo s rychlostí internetu. Počítač tahám kolem jak kotě a předtím mě to zamrazilo ať na poměrně rychlém připojení doma, nebo superrychlém připojení školním.
  • Zamrzlo aj cez ten link.
  • Hh tak dnes (resp. včera) mi tenhle web blbne celkem slušně. Celej den se tady na stránkách vidim jako přihlášenej i když nejsem, ovšem když nejsem, tak poslední komentáře, který tu vidím jsou ty, který jsem tu viděl, když sjem naposledy přihlášenej skutečně byl :D
    Dává to smysl? Btw do teď se mi taky stránky při nabíhání sekaly, a je pravda, že dneska ne... Ale popravďe, předtím šli líp :) Mimochodem můj prohlížeč je Firefox 6.0.1
  • hmm, inu dobrá, v dalších dnech mi tedy říkejte Sherlock, budu hledat ty šotky...
  • Alek: Tak Sherlocku, nevím, jestli a cos udělal, ale dneska mi konečně asi po tejdnu neblbnou :)

Update: Tak sorry, jakmile jsem se odhlásil, tak je všechno zase při starém. Asi jsem to zakrik... Ale jinák to dnes vážně vypadalo slibně...
  • No mne to začalo asi pred 2ma dňami mrznúť opäť.
  • Zapp: A předtím to bylo v poho?

Hmm, takže přihlášený uživatel ok, odhlášený blbé?

Trochu jsem to poštěrchal no, vyhodil nepotřebný věci apod. Nejhorší je, že to nemám na čem otestovat, mě to všude sviští :-(
  • Mně to sviští v práci (1,5 GB RAM), doma nemůžu objektivně říct, protože to běží ještě přes nějaký kotrolor závadnosti obsahu, který hrotí načítání všech stránek. Ale naposledy to jelo v pohodě.
  • Alek: 1. návštěva ten den - na pár sekund zamrzne celej comp a pak se stránky zobrazej plně načteny a při dalších návštěvách se novy komentáře ukážou s odstupem cca 30min až hodina.
    Při přihlášení vidím vše hned a stránky fungujou jak maj.
    Po odhlášení mi to jede zase se spožděním...
  • No to je jasný, pro anonymní uživatele funguje cachování, kde je nyní hodinový cykl. Zavedl jsem to právě poté, co si začali lidi stěžovat. Ale jsme tedy na dobrý stopě, vypadá to, že to blbne jen nepřihlášeným uživatelům. Pokud to tak není, křičte.

Já tedy zase asi vypnu cachování, web to utáhnul předtím, utáhne to i teď, ale právě to cachování mělo napomoci v té rychlosti, za cenu toho, že se to obnovuje až po hodině. Takže budeme tam, kde jsme byli, se obávám...:-(
  • Já jsem v podstatě přihlášená pořád, při prvním načtení mi to stále občas vymrzá. Bohužel teď nemám čas ani manu moc hledat podrobnosti, až budu mít klid, podívám se blíž na podmínky atp.
  • No jo no, první načtení právě asi vytváří nějaé to cachování, aby se to pak načítalo celý rychlejc, to je vcelku normální...
  • Tak ono se pořád jedná o vymrznutí celého počítače, i když mi ta chvilka (řekněme desítky vteřin) žíly netrhá, tak pokud chceš být puntičkář, za normální bych to bych to (ten efekt) úplně nepovažovala =)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi