Nejlepší kamarádka....aneb holka co vás podrží...

15681011

Komentáře

• Jak stavím muži versus ženy? Píšete o chlapech co opouští ženy:-) Jinak homosexuální páry mě vůbec nezajímají. Vím, že mám v sobě zřejmě předsudky, ale homosexuální pár je pro mě jen společensky přijímaná odchylka.
  • Však to je odchylka :-) Mě taky nezajímají "nějaké homosexuální páry", zajímají mě moji kamarádi a kamarádky a jejich vztahy, s klukama i holkama.
  • Se to tu (z)vrtlo zajímavým směrem. Já mám manžela teda mladšího...:-D Ale jenom o rok a pár měsíců, což v reálu neznamená skoro nic, spíš naopak že máme opravdu velice podobné vzpomínky na dobu dětství a různé takové společné drobnosti.
  • Na tom nic nepatřičnýho nevidim, koukám na to v obou směrech stejně :)
  • Já mám ženu o několik let starší. Samozřejmě, že to bylo z počátku těžké, protože ty zažité společenské konvence typu muž by měl být starší, vyšší, vydělávat víc peněz tu jsou. Žádný vztah není lehký a teprve až čas a krize ho prověří. Teď je to moc fajn, ale bude to tak za rok, pět, deset, patnáct, či třicet let? Kdo ví? Ale to mají všechny vztahy stejné bez ohledu na věkový rozdíl.
  • Chceš říct, že je vyšší?
  • Asi na tom něco bude, že páry, co jsi jsou nejpodobnější (věkem, sociálním postavením apod.), budou nejstabilnější.
  • Chceš říct, že je vyšší?
    Ne....???
    Asi na tom něco bude, že páry, co jsi jsou nejpodobnější (věkem, sociálním postavením apod.), budou nejstabilnější.
    Tak statisticky to tak asi skutečně je....Čím víc toho máte společného, tím víc pilířů máte pro udržení vztahu.
  • Já jen jestli nějaký další předsudek byl zbořen :))
  • Můj muž je vyšší o téměř 40 cm a býval o 50 kg těžší. Může se to? :-)
  • Tyna: Tak malý rozdíly? :)
  • Tyna: to asi vypadáte tak nějak takhle, ne? :-))
    Ježiš, to doufám, že ne :-))))

Na svatbě jsem to poladila zabijáckými podpatky cca 20 cm, takže se rozdíl srazil na přijatelných zhruba 15 centimetrů :-) A to nemám na kolegyni, mezi níž a jejím urostlým manželem (bývalý sovětský námořník:-)) je skoro půl metru. A vida, jsou spolu ve velmi šťastném manželství 30 let.

Několikrát jsem zažila, že se vyšší holky rozčilovaly, proč jim my skřítci zabíráme vysoké kluku. Manžel mi kdysi řekl, že se mu vždycky líbily drobné holky s ...ehm... většími přednostmi. A mně se prostě líbil on. Nakonec, komu by se nelíbil. Vypadal jako jamie Lannister :-)
  • Vypadal jako jamie Lannister :-)
    O 50 kilo těžší? To jsi buď velmi hubená nebo nám Jaime přibral:-)
    drobné holky s ...ehm... většími přednostmi
    Myslíš velké srdce?
    Fotku
    Ale radši Cersei s přednostmi než stokilový Jaime:-)
  • Ale radši Cersei s přednostmi než stokilový Jaime:-)
    Klidně společnou, ať si každý přijde na své ;o))
  • O 50 kilo těžší? To jsi buď velmi hubená nebo nám Jaime přibral:-)
    Já měla ještě nedávno, a doufám, že se k tomu vrátím, nebo přiblížím, 50kg (jsem vážně maličká, nějakách 163 cm). Takže on měl kolem stovky, což není u dvoumetrového kluka, který dělal kulturistiku nic výjimečného. Áchh, vzpomínky...

Srdce? To nevím. A i kdybych měla atrofovaný srdeční sval, neřekla bych, že by to bylo na první pohled vidět. Ne, ne, jsem z dlouhé linie velmi kozatých žen, což v tuto chvíli nabývá až komických rozměrů :-) (teda pro okolí, pro mě to taková sranda není...)
  • Klidně společnou, ať si každý přijde na své ;o))
    Tsss, to bylo ještě v těch dávných dobách, kdy se fotilo na mýtický vynález zvaný film.
  • Fíha, ale tak ja sa pridávam k prosbe o fotku! :D

Ináč to musí byť zaujímavé, mať takéto veľkostné rozdiely :) My sme s priateľom zase pomerne veľkostne vyrovnaní, páč sme obaja dosť vysokí a vlastne aj váha je dosť podobná (on je na chlapa dosť štíhly, ja som zase pevnejšej slovanskej konštitúcie :D). Má to výhodu v zdieľaní oblečenia (iba tričká a kraťasy, nič úchylnejšie :D).
  • Takže on měl kolem stovky, což není u dvoumetrového kluka, který dělal kulturistiku nic výjimečného.
    Jasně. To jsou ale rozměry Hotaha nebo Ohaře než Jaimeho:-)
    Ne, ne, jsem z dlouhé linie velmi kozatých žen, což v tuto chvíli nabývá až komických rozměrů :-) (teda pro okolí, pro mě to taková sranda není...)
    Buď dobrosrdečná a dej sem foto ať se zasmějem. Minuta smích prý prodlužuje život o 4 sekundy...přece nás o ně nepřipravíš:-))
  • Manžel je čistokrevný modrooký blonďák, tak proto. A neřekla bych, že Jamie bude nějaká zaprdlá sušinka. Záleží na tom, jaký je v Západozemí průměr. Pokud středověký, kdy bych i já dosáhla na slušnou výšku :-), tak asi ano. Ale já takhle uvažovat při čtení nedokážu (prostý lid 140-150 cm, rytíři 175 cm, Hora 190). Při čtení to vidím spíš jako na dnešní míry.
  • to ne jedna stopa = 30cm a Ned říkal že Hora má cituji: přes 7 stop spíše k 8mi
  • Tak to vidí i Martin. Hora má takřka osm stop (tedy kolem 240 cm), Velký Jon a Hodor přes sedm stop, Robert a Stannis mají přes 190 cm...všechno to jsou velmi vysocí muži. Myslím, že Martin považuje za průměr něco kolem šesti stop. Sice sága připomíná středověk, ale Martin se určitě nezabýval převáděním fyziognomických a antropometrických charakteristik středověkých obyvatel Evropy do jeho světa a vycházel z dnešních tělesných proporcí lidí. Jaime je popisován jako vysoký muž, stejně tak Tywin. Zároveň byli menší než Robert. Jejich výšku tedy předpokládám něco mezi 185 - 190 cm. Průměrná výška muže v ČR je asi 178 cm (u ženy asi o deset cm méně), takže i u nás bude většinou lidí považován člověk mající, řekněme, 188 cm za vysokého.
  • Tím pádem by to celkem odpovídalo, můj manžel má cca 195, řekla bych.
  • Mezi výše postavenými bylo i ve středověku značně nadprůměrné množství vysokých lidí, třeba podle antropologických výzkumů Přemyslovci měřili zpravidla mezi 175-180cm, ve své době byli tedy dost nadprůměrně vysocí.
  • no já měřím 175 a nestěžuju si.... prej vyrostu (stejně jako děda a táta) až tak ve 20ti letech
  • Připadá mi to logický. Menší výška byla určitě dána do velké míry stravou. Třeba horníci v KH měli mezi 140 až 150 cm. Takže takový 175 cm kníže pro ně musel být obr :-)
  • co jsem kdysi četl tak ve starém Římě byl člověk ze senátorského nebo jezdeckého stavu už poznán od pohledu. Býval vyšší než plebejec díky rozmanitější a výživnější stravě. Tuším, že něco podobnýho bylo i ve středověku. Jak píše flanker s tima přemyslovcema tak to tomu nasvědčuje.
  • Jeden průvodce na hradu říkal, že ti lidi ve středověku až tak malí nebyli. Pokud se to usuzuje z postelí, ty jsou hodně široké a budí to optický klam, že jsou příliš krátké. Hradní páni se asi živili dobře, a tak mohli být vyšší než poddaní.
    Jinak jsem někde viděla, že průměrná výška ženy je 165 cm. Což mám já, takže maličká si nepřipadám. :-)
  • Já mám 163 a maličká si připadám. Nevím, jak je to s tím průměrem, protože to by teoreticky mělo být dost žen menších než já. A takových moc není. A když člověk přijde do krámu, má pocit, že průměrná výška je cca 180 com (podle prodávaných kalhot)
    Dneska ráno na mě manžel vytřeštil oči a říká mi "Ty jsi menší než lednička" :-)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi