Čirou náhodou nemáte někdo video z epizody 9 Hry o trůny, jak havran vylétá z Dvojčat a vzápětí ho Theon sestřelí šípem? Případně nedokázali byste to někdo v rychlosti někam nahrát, prosím? Jen ten několikavteřinový úsek od začátku scény (5:50 v hdtv ripu) do okamžiku kdy je záběr na havrana prošpikovaného šípem na zemi.
Né každému na světě... ehm vlastně velké skupině lidí se na světě se nedostává vůbec žádné péče. Chápu že člověku co prožil velkou osobní ztrátu se rozhodně těžko poslouchá o "nadstandardní péči" politických elit.
Upřímně, taky si myslím, že je to tak. Přesdstava, že by nekuliší pacient přežil, to co Havel, je z říše sci-fi. Nicméně, takhle je to všude na světě. To není specifikum České republiky. U nás je dokonce kvalitní péče poměrně široce dostupná, ve srovnání třeba s USA. Ale holt, jak říká pan ředitel Motola, kulich je kulich...
Ne, děkuji. Už dříve mě vadily během nemocí dotyčného pána každodenní zprávy, jak pan prezident (i poté, co odešel z úřadu ho skoro všude pořád titulují prezident, ne expezident, zjevně jsou na pólu a nemusí užívat plné tituly) pěkně spapinkal kašičku.
flanker.27: To si pak ale stěžuj mediím :-D To není jeho starost... Media píšou to co nejvíce lidi zajímá... A Pan Prezident? Ale noo taaaak. To jsou takový triviální záležitosti...
Já osobně si pana Václava Havla velmi vážím, ale taky mi vadí kult, který kolem jeho osoby vznikl (ač pravděpodobně ne jeho přičiněním). Ikdyž je pravda, že mi vadí takovéto bezhlavé a uměle vytvořené uctívání u kohokoli - viz zemřelí hokejisti, ano, mrzí mne, že zemřeli mladí lidé při strašné havárii, mrzí mne, že hodně z nich mělo malé děti, ale rozhodně nepůjdu zapalovat svíčky na náměstí a nebudu se přidávat do skupin na Facebooku. Stejně tak mi je proti srsti to popisování pana exprezidenta jako jediného správného a čestného člověka atd. Že měl lepší zdravotní péči? Tak to je, bylo a bude všude - přece jenom se lékař více zviditelní, když bude léčit někoho známého, než Krisu z horní dolní...to chápu, že to může být nemorální a bla bla bla, to je věc jiná
Tyna: To je ještě slabý. Já ho důsledně tituluji Ó Vrchní Imperátore známého vesmíru... Dyť přece korektnost v titulování je potřeba v moderní době a jenom podle titulu poznáte charakter člověka...
Jo, novináři se z něj můžou pos*at, špičkoví doktoři za peníze daňových poplatníků přetrhnout a Dášenka si za ním nakráčí na JIPku s čoklama. Nakopat prdel a účet nechat zaplatit.
Krisa: Hokejisti, to je vůbec kategorie sama pro sebe. Z toho kvílení kolem se mi doslova otevírala kudla v kapse. Zajímalo by mě, kolik z těch zoufale truchlících znalo jejich jména předtím, než vyhráli mistrovství světa. Dokonce jsem se nejednou setkala s tím, že si oni "truchlící" dojatí "národní tragédií" mysleli, že všichni vyhráli titul na MS ve stejném roce...
Mě by zajímalo, jak novináři poznají, že to lidi zajímá, dříve než to napíšou? Je jasné, že většina lidí letí na emoce a smrt známé osoby (nedejbože havárie více osob) musí být pro redaktora vánoce.
Komentáře
(Já jsem počítačový antitalent. Vytvořit takovéto věci je nad mé schopnosti.)
Chápu že člověku co prožil velkou osobní ztrátu se rozhodně těžko poslouchá o "nadstandardní péči" politických elit.
Poměrně slušný přehled, kolik operací už Václav Havel podstoupil, pro zájemce tady:
http://www.ahaonline.cz/clanek/musite-vedet/31719/lekari-priznavaji-havel-je-komplikovany-pacient.html
svoa00: To mne docela potěšilo :-)
To spíš jeho suita ho stále oslovuje "pane prezidente".
Že měl lepší zdravotní péči? Tak to je, bylo a bude všude - přece jenom se lékař více zviditelní, když bude léčit někoho známého, než Krisu z horní dolní...to chápu, že to může být nemorální a bla bla bla, to je věc jiná
Dyť přece korektnost v titulování je potřeba v moderní době a jenom podle titulu poznáte charakter člověka...
A cože mu to operovali? Játra?
Nevada: Ono to bylo placeno z peněz daňových poplatníků?
Je jasné, že většina lidí letí na emoce a smrt známé osoby (nedejbože havárie více osob) musí být pro redaktora vánoce.