AGoT hraní online

135678

Komentáře

• Tak už jsme dohráli. Konečná mapa zde
    Takže můžeme založit novou hru.
  • A kto vyhral? Pretože na mape nikto nekontroluje 6 hradov. A Link je označený ako ťah 6..
  • Tak oficiálně konec neni, ale Lannister tohle kolo získá Pyke + HighGarden nebo Flynts Finger...
  • ak sa nemýlim (dúfam), tak lannisterovi nikto nezabráni získať sedem hradov.
    a kedže už nikto z hráčov nereaguje, asi to zobrali ako fakt.

každopádne teším sa na novú hru, online diplomacia má naozaj veľký šmrnc.
  • Tak Pyke a Finger získáš bez problémů. Ale Highgarden by se ubránil.
    Já nevím, chcete to dohrát? Já myslím že už je to zbytečné.
  • Priznávam, že som tú mapku prebehol len v rýchlosti pred cvikom v škole a nepozeral na to kto má kde aké ordre. Tak teda sarven congratz :)
  • Ide sa teda začínať znovu alebo ako? Ja by som išiel kľudne zas
  • poďme hrať. ale obávam sa, že luba nemôžeme terorizovať moderátorstvom, tak musíme niekomu z nás veriť.
    napríklad alekovi :). bude hrať za starka, takže vyhrať nemôže :) bude teda spravodlivý moderátor :)))))
  • Stark má jednu z najlepších pozícií na výhru :p
  • Ještě moderovat? Fíha, lidi, já jsem poslední dobou fakt docela vytíženej, že zanedbávám i webík... Co to obnáší?
  • Já bych se možná moderování ujal. Ale nemohl bych se zároveň zúčasnit hry. Tak pokud se budou rozjíždět dvě hry. Tak bych si zahrál jen v jedné z nich a tu druhou bych mohl moderovat.
  • Tak jo. Kdo má zájem hrát online, tak nahoře odklikněte Sign up. Ať máme přehled.
  • Já bych klidně znova jednu hru moderoval a zvládl bych moderovat i hru, v které bych současně hrál, pokud by bylo zapotřebí (dá se to, už jsem to se sarvenem probíral, ale čím méně by se moderátorovi-hráčovi věřilo, tím by hra byla pomalejší kvůli kontrolním mechanismům, takže hra s extra moderátorem je trochu rychlejší). Ale raději bych, kdyby se sešlo dost lidí na hru pro více a méně zkušené; něco jako teď udělal Baratheon je pochopitelné ve hře začátečníků, ale jeden takový v hře zkušenějších by to zkazil všem a online ta hra přece jen nějakou dobu trvá.

Takže já bych navrhoval posbírat seznam lidí, kteří by chtěli hrát (a ať je jasné, kterou úroveň), pak se uvidí, jestli a jak to půjde rozdělit a vymyslí se co s moderováním.
  • to Lubos: Děkuji ti náčelníku, že ses mě zastal.
  • Já jsem se tě nezastal. Ta tvoje cesta nahoru byla překvapivě dobrá, Starka jsi dobře zbouchal do kuličky, ale mělo k tomu patřit i držení si svých vlastních měst a ne je zadarmo dát nejlepšímu hráči, navíc jsi ještě Lannistera posílil i tím, že jsi na Starka odtáhl i Greyjoye. AGoT není o bouchání do nejslabšího, ale do nejsilnějšího. Proto bych raději dvě skupiny, protože některé věci se holt člověk naučí až takhle ze zkušenosti.
  • ja si rád zahrám aj dve hry, ak bude treba hráča do plného počtu.
    a napriek prevažnej anonymite diskusie nemám problém veriť či už lubošovi, alebo montezumovi, alebo alekovi aby boli zároveň hráči a moderátori.
  • zapper: tak stark ma jednu z najlepších pozícii? myslíš jednu zo šiestich najlepších? :)
    reálne, mám pocit, že je trochu v pasci veľkého územia a dvoch lievikov. preraziť proti baratheonovi, alebo dole cez dvojičky proti vyspelím hráčom sa mi zdá celkom ťažké.
    (hovorím o hre pre piatich)
    ak máš iné skúsenosti, tak by ma to celkom zaujímalo.
  • Stark má k dispozícii 4 víťazné body bez toho, aby sa zatiahol do konfliktu s hocijakým z ostaných rodov na rozdiel od ostatných. Pri hre 6tich mu stačia už len 2 hrady a zvyčajne ide o dobitie v jednom kole Cracklow pointu a Finger's fingru, respektíve Seagardu.
  • Lubos: Súhlasím, treba oslabovať silnejšieho.

Alek: Keď už si spravil ten Sign Up button, tak si mohol spraviť rovno 2 a rozdeliť to na začiatočníkov a pokročilých.
  • neumim :-)

Pokud bude dost lidí, tak založíme separátní diskuzi, která bude moc mít svůj vlastní sign up
  • zapper: celkom by ma zaujímala téma Stark. mám skúsenosti iba z hry pre piatich, ale keď baratheon dobre postaví svoju obranu (dve lode podporuju z blackwaterbay, nejake jednotky z kingslanding) tak je veelmi tazke prejst tamtou stranou.
    pravda pri hre so 6 je to asi lahsie, lebo sa da spojit s martelom a spolocne oslabit B. lode.
    podobne je to na druhej strane. bud greyjoj alebo lannister ked ma dve-tri lode v iromansbay tak ziskat flints alebo seagard je veeelmi tazke.
    v zasade som mal pocit, ze proste musi stark so 4 hradmi nazbierat silu a potom ked v nejakom clashi sa dostane na meci vyzsie ako jeden zo susedov, tak tadial udriet.

osobne mam pocit ze najlashsie hrat je za:
    - Lannisterov a Baratheona pri hre 4 hracov (na klasickej mape pre 5)
    - Baratheona pri hre 5 hracov
    - Baratheona, Martela, Starka pri 6 hracoch.
  • pravda Baratehon na mape pre 5 hracov musi na zaciatku spravne tipnut, ci pride mustering, alebo supply. ci ist po kingslanding, alebo sa snazit ziskat sudy.
  • sarven: Zapper hrává s dobývacími stroji, což hru celkem zásadně mění. Pak není až takový problém prorazit.

Čímž bych rád zdůraznil, že já s dobývacími stroji online hrát nebudu. Online je to o dost víc o diplomacii a opravdu nevidím důvod to úmyslně kazit (proč už se snažit se s někým domlouvat na čemkoliv, když to tou hrubou silou stejně utluču sám, že?).
  • ja by som zvážil pridať tie špeicalne raidy, ale inak my absolútne vyhovuje prístavy + dorne. imho prístavy sú nutnosť, bez nich je to o tom, že jedna prehratá námorná bitka znamená koniec lodí pre daný rod. (špec. starkovia)
  • Taky existuje ta šílenost pro 9 hráčů :D
    Jinak ty rodové karty co jsou v druhém rozšíření Storm of Swords jsou určeny jen pro to rozšíření nebo se dají použít i v GoT?
  • Lubos: Rozšírenie Clash of Kings nevlastním dlho, oveľa viac hier som hral bez rozšírenia a vyhral. Rozdiel je akurát v tom, že pri baranidlách musíš oveľa viac rozmýšľať. Nie je umenie územie dobiť, ale dobiť a následne udržať. Baranidlá stoja 2 mustering pointy, defense 0 a nemôžu utiec z boja. Hra sa stáva oveľa taktickejšou. Oveľa väčšiu dôležitosť získava Iron Throne track. Hrozby a tresty za chyby nadobúdajú úplne inú dimeziu. Navyše musíš vedieť odhadnúť neprieteľové plány, pripraviť vhodné zloženie armády, poprípade sa zabezpečiť postavením pevností, respektíve našetriť power tokeny k ďalšiemu Clashu na vylepšenie aktuálne nepriazdnivej pozície. Hra sa stáva oveľa komplexnejšiou. Bez rozšírenia je to len pohyb pešiakov a rytierov po mape.

Keď už spomínaš diplomaciu, tak veľmi úzko s tým súvisí útočenie na silnejšieho. V fáze plánovania sa síce môžu hráči dohodnúť, lenže "príkazy nikdy neklamú". A kto z tých príkazov nevie čítať, tak hru nemá šancu vyhrať. Neviem ako to napísať, aby som niekoho neurazil, ale tí menej všímaví hráči sa nechajú ukecať, hoci príkazy hovoria, žeby mali konať inak. Ten všímavejší tej situácie vždycky využie, pokiaľ túto stolovku nehrá Eddard Stark sám osobne. Vedieť kedy porušiť spojenectvo, aby bola zachovaná rovnováha a nevyhral spojenec je kapitola sama o sebe. Za ideálnych podmienok by hra podľa mňa mala skočiť tak ako začala +/- vplyv náhody pri otáčaní kariet vo westeros fáze.
  • hrali sme jednu hru, kde sme po hodine mysleli, že už je hotovo, nakoniec sme to hrali do pol jednej v noci, s tým, že 4 mali 4 hrady. vtedy som zistil, že pomocné hľadisko je počet sudov...

vyzerá to, že zapper by sa mal prihlásiť do partie, ideálne ako stark :)
  • Zapper: Já jsem se schválně teď o těch dobývacích strojích snažil nerozepisovat, protože tohle už jsme řešili a evidentně se jen takhle povídáním nepřesvědčíme. Dobře, hrál jsi AGoT mnohem vícekrát než já, ale tvoje názory na diplomacii by mi přišli přesvědčivější, kdybych vás při hraní naživo nemusel přesvědčovat, ať se dělá i komplikovanější diplomacie než veřejně nad stolem (což pro mě ani diplomacie není). Jestli jsi zvyklý hrát AGoT jako šachy, tak není divu, že ti to může přijít jako jen pohyb figurek po mapě. A nemá smysl v téhle zbytečné diskuzi pokračovat, já naživo ty dobývací stroje nějak přežiju, ty online hrát nechceš, takže stejně není co řešit.
  • je nás desať. ak budem hrať obidve hry, tak jedenásť. jeden môj kamarát do toho tiež ide, takže je nás dvanásť. poďme na to.
  • akurat som sa chcel spytat kedy zacneme hrat. a ide sa hrat aj ta hra pre zaciatocnikov, ci ibdive hry bude pre skusenejsich?

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi