Výslovnost jmen

15791011

Komentáře

• nvm :D i papiry na pracak sem mel vyplneny z pocitace... rukou? jo ted jedine zapisky na VS, ale to si stejne spis maluju
  • nvm
    Tohle mě vytáčí ještě víc než hrubky! ;o)
  • A jsme u toho:-))
  • Nevada: jo, tohle mě taky točí... Ale to už bych asi byla za semetriku.:-)
  • :D .. nvm , ale rukou, ty jo... tak jako oficial asi nic, spis jen seznam polozek atd ...

btw: proc te vytaci nvm? :D je ti 16 ne? tohle jsou slova a zkratky tvoji generace
  • btw nwm wtf atd. PRÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓČ?????
  • btw: proc te vytaci nvm? :D je ti 16 ne? tohle jsou slova a zkratky tvoji generace
    Tak proč je používáš i ty?
  • Montezuma: protoze je mi 22 ? setkavam se s nima denne asi tak 100x na ruznejch forach, v hrach i pri pokecu s lidma... a je to rychlejsi nez psat celej vyznam.

nez psat "mimochodem" tak radsi napisu btw.... nez nekomu napsat "co to sakra melo bejt"/"co to sakra je" tak napisu WTF .... rychlejsi, lepsi, kazdej to mezinarodne zna .... copak travite na internetu cas jen na CZ/SK strankach? ... mno nekteri asi ano, ale ja sem vetsinu dne na nakejch grafickejch forech atd , proste se tak pise, urychluje to a hlavne ulehcuje psani, navic to pomaha treba na twitteru kde mas omezenej pocet znaku atd. Kdyz hrajes nakou online hru tak nemas cas vypisovat celej vyznam, napises to ve zkratkach , rozumi tomu kazdej, teda skoro kazdej pokud vam neni tak 60, nebo ste nikdy nebyli na zahranicni strance :)....i moje 50 leta matka to pouziva

A kdyz takhle pisu celej den, tak se tezko prepina do "normalu".

jeste me Everett nevysvetlil proc to nema rad :)
  • cr8g: Nepovažuj to tady Facebook ani Twitter! Jsem ještě mladší než Everett, ale to neustálé "nvm" mě taktéž nehorázně vytáčí...
    To, že se s něčím setkáváš neznamená, že to musíš používat absolutně všude.
  • Jsem totálně mimo, dokonce víc než padesátiletá žena:-)))....Nevěděl jsem, co znamená btw, nwm, wtf..A i když to teď možná tuším, rozhodně to používat nebudu...Zůstanu halt anachronismem na webových fórech (stejně chodím jen na dvě)...
    cr8g: Na jakou výšku chodíš?
  • chmur: FHS na UK v Praze
  • Ty zkratky... když vím, co znamenají, což většinou nějak vyluštím, zas tolik proti nim nemám. V sms je dokonce používám, protože nesnáším vyťukávání písmenek na mobilní klávesnici. Ale až nebezpečně mi připomínají newspeak z románu 1984. Budeme zkracovat a zkracovat, až se přestaneme umět vyjadřovat?
  • Za "naších mladých let" se psalo na internetu pouze bez diakritiky, protože to bylo normální. :-)
    Dneska už to není třeba, čeština je všude podporována, tak se píše s diakritikou.
    A zkratky typu btw, wth, rtfm, imho se používaly už tenkrát, tak to není výmysl nejmladší generace.

U nás práci se v mailech používá pls (please), fyi (pro info)... někdy DD místo dobrý den, ale to už někteří považují za neslušné.
  • Ben Nevis: kde je treba cestina podporovana? :) to uz z nakyho duvodu je podporova vic polstina

a tim "tenkrat" myslis kdy asi tak? ... :) a ja jsem nerekl, ze to je vymysl nejmladsi generace, ale ze to nejvic pouziva Everettova generace... tak pred 5-6 rokama se to zas tka moc nepouzivalo :)
  • (double post sry)
  • a tim "tenkrat" myslis kdy asi tak?
    před 15 a více lety. Čeština (kódování) se dala použít maximálně tak we wordu nebo T602. Na škole bylo pár nepoužitelných PC s windows 3.11, které byly tak slabé, že ani nezobrazily www stránky. Chatovali jsme v dosovské aplikaci (BBS), stahovali přes FTP. Na forumy se dostali pouze studenti z VŠ, ostatní neměli internet.
    Konec vzpomínání na zlaté časy. :-)
  • pred 15 lety si mapatuju jak sem stahoval MP3ku asi tak 3 hodiny :D
  • T602 si taky ještě z dětství pamatuju. Doby Prehistoricu 2... :D
  • T602 si moc dobře pamatuju. V dětství jsem do toho po večerech z nudy přepisoval knížky, pamatuju si, že jsem přepsal 4 díly Harryho Pottera. :D
  • Prehistorik je nejlepší hra všech dob :)
  • ty propareny hodiny :-)
  • To jo, než se člověk dostal k obřímu dinosaurovi, tak to chvíli trvalo :)
  • btw: proc te vytaci nvm? :D je ti 16 ne? tohle jsou slova a zkratky tvoji generace
    To bylo na mě nebo na Nevadu? Pokud vím, tak jsme obě starší než šestnáct.:D

Jinak mě vytáčí české zkratky. Anglické používám taky, ovšem většinou jen při chatování právě proto, že je to rychlejší (ovšem všeho s mírou!). Na fórech není důvod urychlovat svoje postování, protože to není živá diskuze. Navíc anglické zkratky jsou poněkud vžitější než mmch nebo nvm. Pak bychom mohli psát následovně: "Tohle zkrac. mi přip. jako dmnc."

Taky mě občas pobaví, že někteří používají bo jako zkratku nebo:-)))
  • Ivusha: to bylo an Everetta

yes ... bo davam misto nebo :D .... i kdyz mluvim... uz od mala to delam :D
  • Jj, bo jako nebo je obecně oblíbený omyl.
  • vim ze bo je protoze, ale davam to misto nebo a kazdej me stejne pochopi :D
  • Jo, právě proto, že si spousta lidí myslí, že to je nebo.
  • cr8g: Promiň, to bude tím stránkováním:-)

Nevada: ano, tenhle oblíbený omyl mě často rozesmívá, protože to dokáže větě dát úplně jiný smysl.
  • to je Moravskej pojem BO? jen se ptam, protoze nevim kdo to vubec pouziva nejcasteji :D.. me prijde logicky ze to am bejt zkracenina NEBO...
  • Ostravaci, přece. Ti maj krátký všechno:-)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů PřekladyKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi