po kom by fanynky slintaly, kdyby Jona a Robba hrály děti?!:-)
Přece po Gregorovi a Sandorovi :)
Tož, to by som rada (hovorím o druhej možnosti), keby Sandora nehral nejaký 45 ročný ujo s miernym pohľadom a divným nosom. Takže ad Margaery - deal with it :P
No vzhledem k tomu, že Kit Harington má 24 a Richard Madden 25 let, tak je celkem v pohodě, že vypadaj na 25 :))). Oni to museli postaršit, přece nemůžeš chtít, aby 13-letá (nebo kolik bylo Danny, když se vdávala) herečka točila sexuální scény... A taky nemůžeš chtít, aby 6-ti leté dítě zahrálo Brana, natož 4 leté Rickona...
ja myslel vzhledem ke knizni predloze kde jim je 16 a 15 :)
Oni jsou tam dokonce jen za 16-17leté. Catelyn říká v 2. ep. Nedovi: "Před sedmnácti let jsi odjel s Robertem Baratheonem. Vrátil ses za rok se synem jiné ženy." Věk všech Starkových dětí je v seriálu zmíněn nebo se dá takhle odvodit.
Tohle postaršování mi ani nevadí - jsem na něj zvyklá. Vždyť v téměř každém americké (nejen americkém) filmu či seriálu jsou herci starší než postavy, které hrajou. Např. Přátelé (tam bylo postavám přibližně o 10 let míň než hercům), filmy ze středních škol a taky třeba teenagerovské upíroviny (myslím tím Stmívání a Upíří deníky) a další...
Kolik bylo Robertovi? Nějak si to nevybavuju, ale měla jsem pocit, že byl stejně (nebo podobně) starý jako Ned - kterému bylo myslím 35. Čili Stannisovi muselo být pod 35...
Stannisovi je přes třicet - tuším, že 33-34 v první knize. Mám dojem, že v době rebelie mu bylo 18, když velel Bouřlivému konci při obléhání. Robert byl imho o rok až dva starší než Ned.
EDIT: Stannis - Nebo možná dokonce až o dva roky méně - 18 mu bylo při osvobození Bouřlivého konce, ke konci války. Ale nechce se mi to teď už hledat, před chvílí jsem knihy vrátila do knihovničky :)
ah fuck .. sem si blbe spocital roky :D ... sem to bral podle jeho narozeni a pak podle umrti roberta... :D jo 35 sedi, sem tam napsal 10 let navic ...
ale anyway ... 50 porad muze hrat 35 letyho ... muj otec ma 50 a vypada tak na 40.. naopak kamaraduv tata ma 45 a vypada tak na 60 ...
v tech 35/40 - 50 letech se ty rozdily docela mazou, 50 letej muze hrat 35 letyho, a neni to mco poznat... ale 25 letej clovek co ma hrat 15 letyho je docela rozdil.... mezi 15 a 25 lety je obrovska zmena
Neni! Nevada: Ja bych to videl spis obracene, znam spoustu lidi, kterym je nad 25, ale vypadaji na 18, mluvi na 17, chovaji se na 16 a myslí jim to jako 15-ti letým....
Komentáře
A navíc - po kom by fanynky slintaly, kdyby Jona a Robba hrály děti?!:-)
Věk všech Starkových dětí je v seriálu zmíněn nebo se dá takhle odvodit.
Když se podívám na dnešní kluky ve věku cca 18 let, tak někteří vypadají, že už mají za sebou i vysokou.
herci je cca 55 myslim a Stannis ma kolem 45 tusim... takze no problem...
Robert byl imho o rok až dva starší než Ned.
EDIT: Stannis - Nebo možná dokonce až o dva roky méně - 18 mu bylo při osvobození Bouřlivého konce, ke konci války. Ale nechce se mi to teď už hledat, před chvílí jsem knihy vrátila do knihovničky :)
ale anyway ... 50 porad muze hrat 35 letyho ... muj otec ma 50 a vypada tak na 40.. naopak kamaraduv tata ma 45 a vypada tak na 60 ...
v tech 35/40 - 50 letech se ty rozdily docela mazou, 50 letej muze hrat 35 letyho, a neni to mco poznat... ale 25 letej clovek co ma hrat 15 letyho je docela rozdil.... mezi 15 a 25 lety je obrovska zmena
Nevada: Ja bych to videl spis obracene, znam spoustu lidi, kterym je nad 25, ale vypadaji na 18, mluvi na 17, chovaji se na 16 a myslí jim to jako 15-ti letým....