Harry Potter

123468

Komentáře

• Novej Conan je téma samo pro sebe. Prostě bez hvězdy Švarc-Negra to neni ono
  • Shirley
    “Both Rowling and Meyer, they’re speaking directly to young people… The real difference is that Jo Rowling is a terrific writer and Stephenie Meyer can’t write worth a darn. She’s not very good.”
    Asi bych musela číst obojí v originálu, tam se to pozná lépe než v překladu. Nicméně King mě překvapuje s tím, že je Rowling "terrific writer". Asi tím myslí budování příběhu a udržování napětí a ne stylistické umění. King píše pro začínající autory, že se mají za každou cenu vyhnout příslovcům, třeba "Dej sem ten šek," řekl hrozivě, (protože se dá pochopt z kontextu, jestli to dotyčný říká vesele, smutně, naštvaně apod.) a Rowlingová jimi hýří po každé přímé řeči.
    Ale i z jednochuchého psaní se dají vytěžit zázraky.
  • Centurion mě velmi zklamal. Alespoň že nemá nálepku historický. U mě patří do sbírky těch pitomých filmů, kde si člověk rve vlasy a potřebuje dávku alkoholu, aby se alespoň trošku bavil. :-)
  • Tak toho mám zrovna docela rád, nenáročnej odsejpající kousek, s bonusem v podobě Imogen Poots - vida, ta by byla můj typ na Jeyne Westerling. :)
  • Machette vychádza z béčkových (teda dá sa povedať "debilných") filmov, to sa nedá brať vážne.
    Někdy se mi zdá, že tímhle Tarantinovi a Rodrigezovi fanoušci omlouvají kvalitu některých jejich filmů. Nejde o to, zda ten film vychází z úctyhodné předlohy nebo béčkových akčních filmů 70. let Jde o to, jak na diváka působí. Zda přirozeně přejde na odlehčenou rovinu nebo zda se k tomu musí vědomě nutit, protože takhle to režisér zřejmě myslel. Já osobně jsem se u toho nudil a přišlo mi to trapný.
  • Tarantinovi a a Rodrigezovi filmy jsou sileny :) proto se na ne naky nemuzou divat normalni lidi ... protoze to nepochopej, vetsina jsou to pocty Bckum a filmy ve stylu staryho hollywoodu
  • Co to je pocty Bckum? Myslíš béčkům? Tvoje zkratky taky nechápu. Jsi takový machete icefire fóra a já bohužel či bohudík normální člověk.
  • co nechapes na "Bcku" .. je to B film, tak Bcko.... sem zvyklej tak psat
  • Jsi takový machete icefire fóra
    Cr8g: Vítej, Danny Trejo.
  • myslel jsem si, že jsem hodně línej člověk, ale jak je vidět jsou i o dost línější (cr8g). Být línej napsat jen o jedno písmenko na víc (pro větší srozumitelnost slova) je i na mě vyšší liga. :D
  • Thule: Naprosto souhlasím.
  • co nechapes na "Bcku" .. je to B film, tak Bcko.... sem zvyklej tak psat
    Já pochopil, že myslíš béčkum. Já nechápu, jaký smysl má zkrátit slovo o jedno písmeno:-) I když uznávám, že jedno k druhému se sejde a nakonec to dá dohromady celý epos:-)
  • já teda na Tarantina nedám dopustit. Rodriguez mě tolik netankuje, chybí mi tam ty ulítlý a zároveň uvěřitelný dailogy.
  • Mám rád od Tarantina Pulp fiction. Moje nejoblíbenější "komedie" plná skvělých hlášek. Některé jeho další filmy považuji za docela zábavné Kill Bill 1, Gauneři, Sin City. Natočil však taky hovadiny a nudné blbosti typu Čtyři pokoje, Kill Bill 2, Auto zabiják....
  • Jak říká můj kamarád a já s ním souhlasím: "Tarantino si měl po svých prvních dvou filmech, které mu vydobyli slávu, sbalit svoje fidlátka a odtáhnout někam do tramtárie. Vrátit se až na sklonku svého života, aby natočil svůj poslední majstrštik a vesele chcípnout."
  • Inglorius Bastards sú tiež veľmi zaujímavý kúsok
  • Inglorius Basterds je filmové vyjádření přísloví "představoval si to jak Hurvínek válku"
  • Já Tarantina i Rodrigueze žeru, nedám na ně dopustit a budu za ně bojovat až do skonání světa:)! U jejich filmů se po celou dobu směju, šklebím či nevěřícně zírám - o jakých jiných filmech se to dá říci. A co jste ještě nezmiňovali je ultraptákovina Od soumraku do úsvitu, která je jedním z nejvtipnějších filmů všech dob.
  • Tu jsem nějakým zázrakem přežil, pořád jsem se snažil pochopit, co kdo na těch dvou magorech obdivuje. Nedopátral jsem se a v zájmu svého zdraví, vkusu a neopruzené zadnice již další pokusy nečiním.
  • Tarantino, Rodriguez na můj vkus moc oslavují násilí. Ale neviděla jsem všechno, Pulp Fiction nebyl špatný, ale nenalákal mě na Kill Bill. Od soumraku do úsvitu jsem viděla kdysi v TV (díky tomu jsem schopna přeložit a rozlišit dusk a down :-)), ale Grindhouse je mi ukradený.
    Inglorious basterds nebyl špatný, ale taky trošku přitažený za vlasy.
    Klidně ať si dávají pocty béčkovým filmům, já radši ty áčkové. :-)
  • Jediný Tarantinovy filmy, který mě tak úplně nevzaly byly Jackie Brownová a již zmíněný Auto zabiják (na tom jsem byl v kině a regulerně jsem usnul), Čtyři pokoje dost pokulhávají, protože každou povídku režíroval někdo jinej. Ale zbytek je kult. Momentálně točí QT remake Djanga, takže myslim že následovníci kultu se mají na co těšit.
    http://www.csfd.cz/film/294824-django-unchained/
  • Já se musím přiznat, že Tarantino mě docela baví. Možná oslavuje násilí, ale jestli někdo nevidí tu nadsázku, tak to úpřímně řečeno není Tarantinův problém. Epic fail je u mě Auto zabiják i Jackie Brownová, protože obojí je nuda. Kill Bill měl být IMHO jenom jeden film, protože u obou částí jsou místa, který možná vyloženě nenudili, ale šlo je v pohodě oželet.
  • Tak to mně se Jackie líbila víc než Kill Bill.
  • Tak já viděl Kill Bill jenom jednotku a ta by byla v pohodě, nebejt tam ta scéna s porcováním rákosníků.
  • Nadsázku se dá omluvit ledasco. Víte, my všechny ty rozstřílený, rozsekaný, zmr(d)začený lidi nemyslíme vážně, je to vlastně hrozná sranda a v těch superdlouhejch proslovech našich hrdinů jsou schovaný hluboký životní pravdy. Občas si říkám, že lidi, co se u toho bavěj, by měli občas dostat pořádnou nakládačku, aby jim došlo, že to neni kůl.
  • flanker.27: Ty bys mi přál nakládačku? To snad ne :) Já přece vím, že násilí ve skutečným světě není kůl. Tarantino si ale aspoň na rozdíl od jiných režisérů násilných filmů nehraje na realismus.
  • Ha a mě Auto zabiják bavil, vždyť to byla děsná švanda - hlavně konec :D.
  • A sakra, flankerův komentář jsem si přečetla až po napsání toho svého, to jsem si asi zadělala na malér, ještěže nezná moji adresu :).
    Ale Tarantino nepropaguje násilí, naopak ho tak strašně přehání, aby snad ani nikoho nenapadlo, že to je v pohodě a měl by to taky zkusit...
  • Ty bys mi přál nakládačku? To snad ne :)
    Tolik ke smyslu pro nadsázku. :)

Už jsem teda pár režisrérů viděl, který dokázali násilí podat z pohledu obětí a tak, jak to zhruba ve skutečnosti na člověka působí.

Krisa: Já nejsem ten, kdo má potřebu řešit si problémy s lidmi ocelovou trubkou... :)
  • Já prostě nemám ráda takovýto moralistický zakazování veškerého jakéhokoli násilí ve filmech - mučení lidí není dobrý, ale tohle je fakt tak strašně nadsazený a přehnaný, že to snad nikdo nemůže vzít vážně. Stejně jako odsuzování Toma a Jerryho - já na tomhle seriálu vyrostla a nikdy jsem nikoho nesejmula žehličkou v borůvkovém koláči. Stejně tak nikdy nebudu zabíjet lidi ve svém kaskadérském autě...

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů LiteraturaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi