online hra je fakt super, a rozhodne vďaka lubošovi moderátorovi, škoda, že s lubošom lannisterom som nenanšiel zatiaľ spoločnú reč. ono ten popis je z pohľadu každej osoby veľmi subjektívny, v určitom momente si to lannister asi vypýtal, ale každý to iste vidí po svojom. inak hra si zahráva slušne, sudy sa prerátavajú takmer každé kolo, clash neprišiel snaď 5 kôl, divoký prišli,... jo je to fajn. nabudúce keď nebudem stark tak skúsim byť viac v deji :)
lannister má podľa mňa najhoršiu pozíciu na starej mape pre 5 hráčov, keď aj hrá 5 hráčov. vtedy na neho môže Greyjoy tvrdo udrieť dvoma loďami a mečom. v 6 je to vyrovnanejšie, tam je to viac o diplomacii, keďže je dosť hráčov,aby každý mal koho sa obávať. v tom veľmi pomáha existencia martella a samozrejme prístavy, ktoré sú podľa mňa kardinálne vylepšenie a ja ich hrám aj na starej mape.
dnes mi prišlo AGOT second edition. je to pekné, aj keď na tých zemitých farbách trochu zanikajú tokeny neutrálnych síl a aj zlatá (resp. jantárová) farba Martella. prekvapilo ma, že to má úplne nové karty rodov. niektoré naozaj zaujímavé. tak isto karty wildingov aj karty westerosu sú zaujímavé. no teším sa. či už na offline alebo aj online hru :)
Co jsem tak koukal, tak ty rodové karty jsou takový mix mezi těmi v původní hře a těmi z prvního rozšíření. Jsou tam i nějaké nové karty Westerosu? A co jsou zač ty Wilding karty?
no ja tie z rozsirenia poznam iba z videnia tie karty typu ze Gregor Clegane sila 5 tusim a tak. tu je zo starych kariet iba zopar, napr. renly a kráľovná tŕňov. nové sú napr. Stark - Rose Bolton sila 2 abilita: ak prehra v boji, tak sa starkovi vracaju na ruku vsetky pouzite rodove karty, vratane Boltona. Tyrell - Loras - sila 2 - ak vyhra ako utocnik a posunie sa armada na nove uzemie, tak prikaz na pohyb, ktory ta armada mala, sa kladie zase tej armade a v dalsom kole moze opat urobit pohyb. kazdy rod ma tusim max silu 4
Zajímavé jsou ty nové westerlos karty, kdy třeba držitel havrana, trůnu nebo meče vybírá co se stane (např. tušim že držitel havrana vybírá jestli bude game of thrones/clash of kings nebo se nic nestane. Držitel trůnu určuje mustering/supply nebo se nic nestane a držitel meče vybíra jestli se nebude hrát march +1/obrana nbo se nic nestane).
JJ, celkem se mi to líbí. Myslim že je tam 3xmustering, 3x supply a 2xzmíněná karta, ketrou vybírá držtel trůnu. Obdobně je to i v ostatních balíčcích.
Zajímavé jsou ty nové westerlos karty, kdy třeba držitel havrana, trůnu nebo meče vybírá co se stane (např. tušim že držitel havrana vybírá jestli bude game of thrones/clash of kings nebo se nic nestane. Držitel trůnu určuje mustering/supply nebo se nic nestane a držitel meče vybíra jestli se nebude hrát march +1/obrana nbo se nic nestane).
Nové westeros karty, wildling karty garrisons tokeny jsou převzaty z druhého rozšíření Storm of Swords a lehce upraveny. Jinak několik postav má stejné stejné texty i hodnoty útoku jako v první edici ( např. Catelyn nebo Cercei :-)) Jindy došlo k přidání hodnoty útoku a zachování původního textu (např. Balon Greyjoy) a nebo jak už je předesláno výše text přesunut na jinou postavu (Jaimeho text první edice nyní u Tywina v druhé edici).
mám pocit, že kombinácia Loras a Mace Tyrell je najsilnejšia 3 a 4 v hre. Mace má pôvodnú synovu abiltiu o zabití footmana, Loras dáva armáde možnosť ešte jedného pohybu. tým môže doraziť ustúpené vojská, alebo získať ďalšie územie, alebo sa vrátiť. super. trochu mi je ľúto pôvodnej robbovej abiliti, ale starkovia získali boltona (vracia karty na ruku) a eddard má dva meče konečne. mám pocit, že to pekne vykombinovali.
Hmm. No, tak hra pokročilých skončila a bohužel jsem v předpovídání vývoje daleko lepší než Everett Young. Martell mohl vyhrát v 7. kole, kdy Baratheon oslabil obranu Cracklaw Point natolik, že Martell mohl jeho zabráním vyhrát, ale asi si opravdu špatně přečetl pravidla a pokračoval na Riverrun s cílem zrušit Lannistera. Což se mu povedlo, ale tím pro změnu přenechal výhru Baratheonovi, který sice taky moc nevypadal, že o to nějak stojí, ale už to tak prostě dopadlo. Co se mě týká, hra dost o ničem.
Další hru v současné době neplánuju, budu si muset rozmyslet, jestli jsem ochotný riskovat, že to znovu bude takhle zbytečné plýtvání časem. Kdybych chtěl tolik napětí, překvapení a vzrušení, mohl jsem se stejně dobře dívat na téměř libovolný díl seriálu o detektivovi Columbovi, bylo by to rychlejší, z kanape a nebylo by potřeba přemýšlet :(.
Komentáře
ono ten popis je z pohľadu každej osoby veľmi subjektívny, v určitom momente si to lannister asi vypýtal, ale každý to iste vidí po svojom.
inak hra si zahráva slušne, sudy sa prerátavajú takmer každé kolo, clash neprišiel snaď 5 kôl, divoký prišli,... jo je to fajn. nabudúce keď nebudem stark tak skúsim byť viac v deji :)
prekvapilo ma, že to má úplne nové karty rodov. niektoré naozaj zaujímavé. tak isto karty wildingov aj karty westerosu sú zaujímavé. no teším sa. či už na offline alebo aj online hru :)
nové sú napr. Stark - Rose Bolton sila 2 abilita: ak prehra v boji, tak sa starkovi vracaju na ruku vsetky pouzite rodove karty, vratane Boltona.
Tyrell - Loras - sila 2 - ak vyhra ako utocnik a posunie sa armada na nove uzemie, tak prikaz na pohyb, ktory ta armada mala, sa kladie zase tej armade a v dalsom kole moze opat urobit pohyb.
kazdy rod ma tusim max silu 4
su to karty z rozsirenia, alebo nove?
A tady má tuším Mace zase schopnost, kterou má Loras v základní verzi.
trochu mi je ľúto pôvodnej robbovej abiliti, ale starkovia získali boltona (vracia karty na ruku) a eddard má dva meče konečne.
mám pocit, že to pekne vykombinovali.
Jak je na tom v novém vydání Doran? V prvním rozšíření z něj udělali takového černého Petra.
Pokročilí, zakončení 8. kola
Mapy:
Pokročilí, zakončení 2. kola
Pokročilí, zakončení 3. kola
Pokročilí, zakončení 4. kola
Pokročilí, zakončení 5. kola
Pokročilí, zakončení 6. kola
Pokročilí, zakončení 7. kola
Pokročilí, zakončení 8. kola
Pokročilí, zakončení 9. kola
Pokročilí, zakončení 10. kola
Další hru v současné době neplánuju, budu si muset rozmyslet, jestli jsem ochotný riskovat, že to znovu bude takhle zbytečné plýtvání časem. Kdybych chtěl tolik napětí, překvapení a vzrušení, mohl jsem se stejně dobře dívat na téměř libovolný díl seriálu o detektivovi Columbovi, bylo by to rychlejší, z kanape a nebylo by potřeba přemýšlet :(.