Možná se to tu už řešilo, ale přijde mi naprosto divné, že každou epizodu točí někdo jiný... nechápu, jak z hry o trůny mohla vzniknout tak dobře ucelená série...
To je přece u seriálových produkcí naprosto běžný. Asi není dost obře v silách režiséra, aby to utáhnul celý v tom daném čase. A jak říká Nevada, přesně z toho důvodu jsou seriály svěřovány tvůrčím týmům, kteří vlastně vymezí prostor režisérům a mají na starost právě tu konzistenci a návaznost.
Jen je škoda, že na případnou příští sérii asi nebude mít čas Taylor, nejsilnější režisér z první série a vlastně jediný, který se přesunul i k druhé sérii.
To je ale obrovská škoda, on je výborný na hodně krve za málo peněz. Doufám že se jim ho podaří získat ještě jindy. Ale nerad bych ho viděl točit Rudou Svatbu to by dopadlo.... tak nějak Mashallovsky a to mě děsí :)
tak z Taylora si urobili dvorného režiséra, som prekvapení, že sa nevrátil(i) autor(i) 5-6-8, ale je pravda že vôbec neuším aké bolo pozadie. t.j. koho oslovovali a koho nie z pôvodnej zostavy a prečo. ak by sme robili nejaký výpočet najvýraznejších scén v seriály a chceli to prirátať k dobru režiséra tak pre mňa by tam napr. bola "Haka" khala Droga a tak isto jeho osudový súboj. To boli veľmi fajn zvládnuté veci.
no nevím, ale mám pocit, že na HBO u nás ty díly dávaly prakticky hned po premiéře v USA ne?? tak samo jako Impérium - Mafie v Atlantic city z dílny HBO
no nevím, ale mám pocit, že na HBO u nás ty díly dávaly prakticky hned po premiéře v USA ne?? tak samo jako Impérium - Mafie v Atlantic city z dílny HBO
Ještě k režisérům - ono by bylo samozřejmě lepší mít nějaký užši režisérský stádo, ale nepřišlo mi, že by někdo z režisérů dílů první řady nějak výrazně vyčníval. Pokud ale budou točit třetí a čtvrtou řadu dohromady, tak se nejspíš jména režisérů budou opakovat daleko víc. Každopádně nezávidím tomu z nich, kdo příští rok bude točit RW, protože od té scény asi všichni čtenáři očekávají hodně a celou dobu bysme z ní měli mít husí kůži. Doufám, že Martin si najde čas na to, aby napsal scénář té epizody, protože osmý díl první řady považuju za asi ten vůbec nejlepší.
Třeba na tu epizodu získají zase nějaké větší jméno z filmového světa. Hra si získala slušné jméno, takže nereálné to není. *zasnila se o Fincherovi* ;o))
Nevada: Já jsem se kdovíproč zasnila o Franku Darabontovi, ten by nás ještě donutil ronit krvavý slzy a točil by něco, co ještě nikdy netočil, ale určitě by to dal na jedničku. Aby nám z toho neudělal... masakr. Wes Craven by byl taky fajn. Realisticky bych to ale viděla spíš na Alana Taylora.
Komentáře
Jen je škoda, že na případnou příští sérii asi nebude mít čas Taylor, nejsilnější režisér z první série a vlastně jediný, který se přesunul i k druhé sérii.
Tohle je stejně premiéra v USA ;)
Tohle je stejně premiéra v USA ;)
no nevím, ale mám pocit, že na HBO u nás ty díly dávaly prakticky hned po premiéře v USA ne??
tak samo jako Impérium - Mafie v Atlantic city z dílny HBO
Sice to sem nepatří, ale jak já tajně doufala, že by Fincher mohl dělat poslední dvoudíl Pottera! Nebo aspoň znovu Cuarón.