GRRM řekl...

1235714

Komentáře

• Blackfish taky mám takový neblahý pocit.
  • Tak času má ještě dost a dost, když se o sebe bude starat, jenom doufám, že mu nechybí vůle to dotáhnout do konce a že si nenaplánuje ještě osmou knížku ;). Á propos, s psaním mám zkušenosti a ano, je to těžký, ale zároveň je to neuvěřitelná zábava. Myslím, že kdyby to George nebavilo, už dávno mohl mohl ságu dokončit třeba čtvrtým nebo pátým dílem a začít psát něco jinýho, třeba i ze stejnýho světa.
  • Já si myslím, že GRRM už to má všechno dopsáno, jen cuká nervy fanouškům :))))
  • Psaní jako koníček určitě zábava je. Horší už to asi bude, když má někdo termíny. Největší zábava musí být, když postava "ožije" a začne dělat něco mimo naplánovaný děj. :-)

King měl taky spoustu času na dopsání Temné věže. Pak měl ale skoro smrtelnou nehodu a uvědomil si, že tolik časů nemá a ty poslední 4 díly ze sedmi dopsal během pár let.
  • Takže doporučuješ Martina trochu postrašit?
  • Dopisy od jeho "utracených" postav ze záhrobí? :)
    Př: Milí GRRM za tu ostudu na mí vlastní svatbě ti useknu hlavu a přišiju jí tvýmu psovy na krk. Pac a pusu, Tvůj milovaný Rob.
  • EY: A od Aryi najde vzkaz na zamlženým zrcadle, že je na jejím seznamu, protože jí pořádně nasral :D
  • Jeho fanynka č. 1 naštvaná vývojem postav v Tanci by ho mohla přivázat k počítači a donutit honem napsat pokračování. :-)
  • Ben Nevis: Zajímavá poznámka. Nechci žádný spoiler (Tanec s draky jsem nečetl), ale jak hodnotíte
    kvalitativně tento díl oproti ostatním? Je na úrovní Hostiny:-( nebo spíš Bouře:D?
  • Svoa00: Arya je jediná postavu u který jsem ještě neztratil víru v happy end. Jinak předpokládám že na odpis jdou následující postavy: Stannis, Melisandra, Cersei, Jaime, Robert Strong, Theon, Ramsay, Roose, Malíček, Doran Martell a ten seznam by mohl pokračovat.
  • Chmur: kvalitativně to nekleslo, i Hostina je pořád dobré (kvalitní) čtení, ale většina čtenářů se shoduje v tom, že je Tanec lepší. Z mého pohledu tam jsou zajímavější děje a víc zásadních událostí.
  • Ben Nevis: Řekla bych, že se tentokrát dostane na vesměs oblíbenější postavy a zvlášť dění na severu je super. Dění v Essosu je naopak většinou nuda, ale přiznám se, že mě vlastně nikdy moc nezajímalo (promiň, Dany). Akorát mě štvalo, že Martin ani náhodou žádnou dějovou linii nesměřuje k jakýmukoliv závěru, ale pořád doufám, že v šestým díle postavy opustí ve chvíli, kdy je bude moct opustit, možná udělá časovej skok a v sedmým všechno dotáhne do konce. A ne, pořád nevěřím, že "je všechny zabije". On ty svoje ubožátka má svým zvrhlým způsobem rád ;)
  • Myslím, že by byla hodně velká ironie, kdyby poslední věta Snu o jaru zněla "And everyone lived happily ever after."
  • Arutha2321: Nebo si může zahrát na Poea: "A bílá smrt vládla nade všemi."
  • GRRM prohlásil, že od dob, kdy dočetl LOTRa miluje hořkosladké konce, takže bych čekal něco na pomezí vás dvou :-)
  • Nedělám si naděje, že Píseň bude kdy dokončena, ale což - čte se to dobře a stejně by to nikdy nedokončil ke spokojenosti všech (když vynechám pád velkého meteoritu).
  • Já se trochu bojím otevřeného konce - ty já nerada, protože to vlastně není konec... Navíc to neukojí moji zvědavost. A protože jsem většinou dost negativní, mám pouze katastrofické vize, ikdyž si nalhávám, že to vlastně může dopadnout i dobře, ale pokud to není černé na bílém, tak to neplatí :)))
  • Myslím, že pro některý postavy to dopadne tak a pro jiný tak. Katastrofu, co všechno zničí, ale nečekám. Na to mi Martin přijde jako dost velkej realista a v historii se nic takovýho nikdy nestalo (očividně).
  • výřez z Not A Blog George z 19. ledna
    I was not able to visit any of the sets this season while the shoot was going on (I wanted to, but after spending so much of the summer and fall on the road promoting A DANCE WITH DRAGONS, I needed to stay home and get some writing done), so most of this is as new to me as it is to you. I'm thrilled. Season two looks as though it will be a feast for the eyes.
    že by se pustil do WoW????? PROSÍM!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • On ty svoje ubožátka má svým zvrhlým způsobem rád ;)
    Jen aby jim právě proto nedopřál "Smrt z milosti."
  • kvalitativně to nekleslo, i Hostina je pořád dobré (kvalitní) čtení
    Bohužel však oproti Bouři to byl jasný pokles. Pokud bych dal Bouři 100%, u Hostiny bych to viděl tak na 75%.
  • I needed to stay home and get some writing done
    Nene, tohle určitě nebylo WoW, GRRM říkal už po vydání Tance, že teď musí dopsat jiné věci a cca v lednu se dostane k WoW.
  • Hmmm... možná jsem nesledoval dění nebo jsem blbej, ale.... Martin a WoW? Jaká tam má být spojitost?
  • WoW = Winds of Winter, šestý díl ságy.
  • Třeba nepíše, protože se fláka a hraje World of Warcraft :D
  • Krásnej! :-)
  • Můj žebříček oblíbenosti: 1. Bouře, 2. Tanec, 3. Střet, 4. Hra, 5. Hostina
  • Everett: Tvůj žebříček mě naplňuje malinkou nadějí. Jak to máte ostatní?

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi