Vyjádření Talpressu k novému vydání Písně ledu a ohně

1121315171822

Komentáře

• Tak tohle je podle mně velice povedené. Výtky bych měl spíše k detailům. Ten modrej nápis na druhy knížce docela bije do očí, nechal bych je oba stejnou barvou jako na prvním dílu a odlišil bych je od sebe pouze tim řádkem vespod kam bych napsal trochu více do podrobna něco jako: "Píseň ledu a ohně - Kniha čtvrtá., část první" Jinak mě velice potěšil font.
    Vobrázek vynikající, překrejvání s textem mě nevadí, pouze teda vršky hlav těch vran už zasahujou do míst s černym pozadím a jsou tak celkem nevýrazny, takže bych trochu víc rozprostřel tu zelenou mlhu.

Každopádně pokud by i Tanec vyšel v tomhle stylu a zároveň by se v něm rozhodli vydat i předchozí díly (i v nich je co opravovat - a pokud se nepletu, tak se tu už řešilo, že něco chyb zůstalo i ve vázaném vydání) tak bych asi neváhal.

Ještě by mě zajímalo jak bude vypadat vázany vydání, ale u něho bych asi doufal, že bude mít návaznost na předchozí díly. Kdyby nemělo, tak si umím představit, jak by asi spousta fanoušků, kteří lpí na tom, aby to měli vše v jednom stylu začala nadávat. A já bych se jim nedivil teda...
  • no nevím, já upřednostňuji vázanou kolekci, ale kdybych se měl vyjádřit k tomuhle, tak je to téměř propadák..
    celý look, je pro mě 10 let zpátky..
    -jak psal Alek, není tam záchytný bod
    -jednoduchá plastičnost písma už se ani nepoužívá(doporučují title na film Hobit, tak se dneska používá úkos a reliéf)
    -stíny za písmenama jsou tak velké a daleko, jak kdyby se písmena vznašela 1cm nad obálkou :D(myšleno prosotrově) což je úplně mimo

zkrátka, když se na to podívám z pohledu amatérského grafika co dělá 4 roky, jediná práce na obalu je vyfocení vrán a lebky (za předpokladu, že materiál je fakt původní) a hození do photoshopu plus práce s texty, tak celková doba zpracování nejde nad 2 hodiny!!

zachránit to chcou navazujícími hřbety, ale když se k tomu přidají už teď v podstatě nekorespondující předchozí 3 díly (které měli alespoň podobný koncept, když už nebyli alespoň stejné) tak nevím, co tím chce talpress říct, upřímně jsem trochu nervózní před ukázkou obalu na vázaný 4 díl
  • mne tie fb odkazy už dlho nefachčia
  • ak je táto hostina ako ukáža prvej dvojdielnej verzie ku ktorej budu prerábať ostatné, tak je to ok. bude to celkom fajn, spojenie kníh do jedného obrázku je ok.
    ak v takomto štýly výjde iba rozdelený tanec a ostatné, bude to tiež lepšie ako nič v zmysle, že 4 diely budú mať konečne akú takú ideu a vizibilitu.
    ak je to iba hostina a ostatné budú zase nejaké iné (nepredpokladám) tak by to bola hanba.
    beriem to tak, že táto hostina resetuje predošlú (kúpim si ju a pôvodné vydanie odsuniem dozadu) a definuje novú vizibilitu dvojkníh. príde mi lepšia ako tie naivné krespy nových hardcopy.
  • No na FB musíte být přihlášeni, pak by neměl být problém. Některé odkazy v článku a možná i v diskuzi vedou špatně (což souvisí s tou nepěknou praxí mazat či přemísťovat články na webu na jiné adresy), v článku jsem je opravil.
  • Alek: Už sem se přihlásil. Do vyhledávaní sem psal talpress, taky sem kliknul na FB odkaz na talpress.cz a vyskoušel i ty co sou tady a nic.
  • no tak to tě bloknuli...
  • pokud vím tak to nejde nikomu kto žije na slovensku :)
  • aha, tak to je možný, že to omezili geografiyk - ten jejich profil je vůbec divnej, ani RSS mi nefungovalo
  • Tak to vypadá, když tam pracuje jeden odborník s dalším.
  • UK paperbacky už maj taky obálky, jak se vám líběj ty? http://thewertzone.blogspot.com/2012/01/new-cover-art-kemp-martin-king.html#.TyVEOCE4njE.twitter

Já bych u nich kritizoval přílišnou odlišnost, netvoří moc kompaktní dvojici...
  • to máš asi pravdu, ale pořád se na ně lépe kouká než ta ty naše (české)
    jinak obaly na temnou věž od kinga!!!!!!(níže) nádhera!! takhle má vypadat obal který koresponduje s dějem a názvem knihy!! fakt brutální krása
  • jj, o tom žádná, že ty UK obaly jsou v úplně jiném levelu...
  • a ona vyjde nejdřív vázaná? jestli ano kdy?
  • Mělo by to (Hostina) vyjít vesměs ve stejný čas (duben-květen).
  • a tanec to bude tak červen-červenec jak se to všechno posouva nebo taky překvapi a daj to az na podzim!!!
  • Nic se zatím neposouvá, Hostina byla už přes rok slibovaná na jaro 2012 a stejně tak je slibován Tanec.
  • Azazel napsal(a):

a tanec to bude tak červen-červenec jak se to všechno posouva nebo taky překvapi a daj to az na podzim!!!

Jo, tak toho se taky začínám bát.
  • to by som neprial nikomu, a nevade už vôbec nie
  • A tanec vyjde zatím jenom paperback nebo rovnou i vázaný?
  • sarven: Dík, podpora potěší :)

EY: To se zatím taky neví.
    Talpress 18.1.: Právě jednáme s agenturou o tom, aby vyšel Tanec... jak vázaný, tak současně i dvoudílný paperback. Ale těch dolarů chtějí ti Amíci hodně (fakt hodně) a pokud možno všechny hned. Uvidíme, nějak se s nimi dohodneme! Samozřejmě, že to nebudeme tajit a hned Vám to všem vyzvoníme...
  • Jsou s tím dost zmatky... už aby to Talpress upřesnil: kdy paperback, kdy vázaná verze, kdy tanec... (v jakém přebalu, to je mi docela i jedno, pro mě je hlavní obsah) beztak si libujou, jak tu nejistotu fanoušci prožívají... já ještě nečetla ani hostinu, takže se mě týkají všechny info a jsem jak na trní...
  • No oni sami to podle mě prostě neví. Kdy jim výtvarníci dodají obaly, kdy dostanou temrín v tiskárně, korektury překladu atd. Jinak vyčítal bych jim cokoli (počínaje komunikací, konče častým grafickým nevkusem), ale s termínama zas tak nehážou. Řekli jaro 2012 a na tom se nic nemění. To, že si některý obchody napíšou lednový vydání, to je jejich věc. Stejně se bavím tím termínem vydání DVD Game of Thrones. A stejnou prasárnu dělal Amazon 3 roky před vydáním Tance...
  • jaro je široký pojem :)
  • Krisa: To jako vážně, nebo to je fanouškovsky? BTW ten meč vypadá dost jednoduše až skoro uboze a není ta helma stejná jako maj v seriálu zlaty pláště? A taky koukám, že na Střetu chybi nápis "část 1., část 2."

Alek: jj ty zahraniční paprebacky jsou úplně jiná liga. Ale i tahle nová verze Talpressu se mi zdá celkem dobrá. Alespoň to už teda nevypadá jako sbírka pohádek :) A jelikož jsem si myslím poměrně nenáročnej tak mě to ke štěstí stačí. Rozhodně bych se v tomneplácal jako někteří například u obalů vázany Bouře, že museli mít na vlajce znak, v pozadí hrad atp. A jak tady už někdo, koho se mi teď nedaří dohledat psal, důležitej je obsah, ne obal. Takže opraveny jména v Hostině a později chyby a překlepy ve Hře, Střetu a Bouři.
  • ZoiD: Tohle je předběžný pracovní návrh hřbetů, co dal Talpress na FB. A celkem se mi to i líbí. Akorát se obávám, že v tomhle stylu vyjde Tanec (už ne jako staré/původní díly), což mě celkem nepotěší, protože se mi to nebude hodit do knihovny :).
  • Potenciál na výtvarne nádherne vyvedenú sériu skvelých kníh zabitý už po tretí krát... Bravo, Talpress.
  • Macejko: Z tvého komentáře cítím kapánek nespokojenost...:)))

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů PřekladyKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi