Vyjádření Talpressu k novému vydání Písně ledu a ohně

1…1213151718…22

Komentáře

• Tak tohle je podle mně velice povedené. Výtky bych měl spíše k detailům. Ten modrej nápis na druhy knížce docela bije do očí, nechal bych je oba stejnou barvou jako na prvním dílu a odlišil bych je od sebe pouze tim řádkem vespod kam bych napsal trochu více do podrobna něco jako: "Píseň ledu a ohně - Kniha čtvrtá., část první" Jinak mě velice potěšil font.
    Vobrázek vynikající, překrejvání s textem mě nevadí, pouze teda vršky hlav těch vran už zasahujou do míst s černym pozadím a jsou tak celkem nevýrazny, takže bych trochu víc rozprostřel tu zelenou mlhu.

Každopádně pokud by i Tanec vyšel v tomhle stylu a zároveň by se v něm rozhodli vydat i předchozí díly (i v nich je co opravovat - a pokud se nepletu, tak se tu už řešilo, že něco chyb zůstalo i ve vázaném vydání) tak bych asi neváhal.

Ještě by mě zajímalo jak bude vypadat vázany vydání, ale u něho bych asi doufal, že bude mít návaznost na předchozí díly. Kdyby nemělo, tak si umím představit, jak by asi spousta fanoušků, kteří lpí na tom, aby to měli vše v jednom stylu začala nadávat. A já bych se jim nedivil teda...
  • no nevím, já upřednostňuji vázanou kolekci, ale kdybych se měl vyjádřit k tomuhle, tak je to téměř propadák..
    celý look, je pro mě 10 let zpátky..
    -jak psal Alek, není tam záchytný bod
    -jednoduchá plastičnost písma už se ani nepoužívá(doporučují title na film Hobit, tak se dneska používá úkos a reliéf)
    -stíny za písmenama jsou tak velké a daleko, jak kdyby se písmena vznašela 1cm nad obálkou :D(myšleno prosotrově) což je úplně mimo

zkrátka, když se na to podívám z pohledu amatérského grafika co dělá 4 roky, jediná práce na obalu je vyfocení vrán a lebky (za předpokladu, že materiál je fakt původní) a hození do photoshopu plus práce s texty, tak celková doba zpracování nejde nad 2 hodiny!!

zachránit to chcou navazujícími hřbety, ale když se k tomu přidají už teď v podstatě nekorespondující předchozí 3 díly (které měli alespoň podobný koncept, když už nebyli alespoň stejné) tak nevím, co tím chce talpress říct, upřímně jsem trochu nervózní před ukázkou obalu na vázaný 4 díl
  • mne tie fb odkazy už dlho nefachčia
  • ak je táto hostina ako ukáža prvej dvojdielnej verzie ku ktorej budu prerábať ostatné, tak je to ok. bude to celkom fajn, spojenie kníh do jedného obrázku je ok.
    ak v takomto štýly výjde iba rozdelený tanec a ostatné, bude to tiež lepšie ako nič v zmysle, že 4 diely budú mať konečne akú takú ideu a vizibilitu.
    ak je to iba hostina a ostatné budú zase nejaké iné (nepredpokladám) tak by to bola hanba.
    beriem to tak, že táto hostina resetuje predošlú (kúpim si ju a pôvodné vydanie odsuniem dozadu) a definuje novú vizibilitu dvojkníh. príde mi lepšia ako tie naivné krespy nových hardcopy.
  • No na FB musíte být přihlášeni, pak by neměl být problém. Některé odkazy v článku a možná i v diskuzi vedou špatně (což souvisí s tou nepěknou praxí mazat či přemísťovat články na webu na jiné adresy), v článku jsem je opravil.
  • Alek: Už sem se přihlásil. Do vyhledávaní sem psal talpress, taky sem kliknul na FB odkaz na talpress.cz a vyskoušel i ty co sou tady a nic.
  • no tak to tě bloknuli...
  • pokud vím tak to nejde nikomu kto žije na slovensku :)
  • aha, tak to je možný, že to omezili geografiyk - ten jejich profil je vůbec divnej, ani RSS mi nefungovalo
  • Tak to vypadá, když tam pracuje jeden odborník s dalším.
  • UK paperbacky už maj taky obálky, jak se vám líběj ty? http://thewertzone.blogspot.com/2012/01/new-cover-art-kemp-martin-king.html#.TyVEOCE4njE.twitter

Já bych u nich kritizoval přílišnou odlišnost, netvoří moc kompaktní dvojici...
  • to máš asi pravdu, ale pořád se na ně lépe kouká než ta ty naše (české)
    jinak obaly na temnou věž od kinga!!!!!!(níže) nádhera!! takhle má vypadat obal který koresponduje s dějem a názvem knihy!! fakt brutální krása
  • jj, o tom žádná, že ty UK obaly jsou v úplně jiném levelu...
  • a ona vyjde nejdřív vázaná? jestli ano kdy?
  • Mělo by to (Hostina) vyjít vesměs ve stejný čas (duben-květen).
  • a tanec to bude tak červen-červenec jak se to všechno posouva nebo taky překvapi a daj to az na podzim!!!
  • Nic se zatím neposouvá, Hostina byla už přes rok slibovaná na jaro 2012 a stejně tak je slibován Tanec.
  • Azazel napsal(a):

a tanec to bude tak červen-červenec jak se to všechno posouva nebo taky překvapi a daj to az na podzim!!!

Jo, tak toho se taky začínám bát.
  • to by som neprial nikomu, a nevade už vôbec nie
  • A tanec vyjde zatím jenom paperback nebo rovnou i vázaný?
  • sarven: Dík, podpora potěší :)

EY: To se zatím taky neví.
    Talpress 18.1.: Právě jednáme s agenturou o tom, aby vyšel Tanec... jak vázaný, tak současně i dvoudílný paperback. Ale těch dolarů chtějí ti Amíci hodně (fakt hodně) a pokud možno všechny hned. Uvidíme, nějak se s nimi dohodneme! Samozřejmě, že to nebudeme tajit a hned Vám to všem vyzvoníme...
  • Jsou s tím dost zmatky... už aby to Talpress upřesnil: kdy paperback, kdy vázaná verze, kdy tanec... (v jakém přebalu, to je mi docela i jedno, pro mě je hlavní obsah) beztak si libujou, jak tu nejistotu fanoušci prožívají... já ještě nečetla ani hostinu, takže se mě týkají všechny info a jsem jak na trní...
  • No oni sami to podle mě prostě neví. Kdy jim výtvarníci dodají obaly, kdy dostanou temrín v tiskárně, korektury překladu atd. Jinak vyčítal bych jim cokoli (počínaje komunikací, konče častým grafickým nevkusem), ale s termínama zas tak nehážou. Řekli jaro 2012 a na tom se nic nemění. To, že si některý obchody napíšou lednový vydání, to je jejich věc. Stejně se bavím tím termínem vydání DVD Game of Thrones. A stejnou prasárnu dělal Amazon 3 roky před vydáním Tance...
  • jaro je široký pojem :)
  • Krisa: To jako vážně, nebo to je fanouškovsky? BTW ten meč vypadá dost jednoduše až skoro uboze a není ta helma stejná jako maj v seriálu zlaty pláště? A taky koukám, že na Střetu chybi nápis "část 1., část 2."

Alek: jj ty zahraniční paprebacky jsou úplně jiná liga. Ale i tahle nová verze Talpressu se mi zdá celkem dobrá. Alespoň to už teda nevypadá jako sbírka pohádek :) A jelikož jsem si myslím poměrně nenáročnej tak mě to ke štěstí stačí. Rozhodně bych se v tomneplácal jako někteří například u obalů vázany Bouře, že museli mít na vlajce znak, v pozadí hrad atp. A jak tady už někdo, koho se mi teď nedaří dohledat psal, důležitej je obsah, ne obal. Takže opraveny jména v Hostině a později chyby a překlepy ve Hře, Střetu a Bouři.
  • ZoiD: Tohle je předběžný pracovní návrh hřbetů, co dal Talpress na FB. A celkem se mi to i líbí. Akorát se obávám, že v tomhle stylu vyjde Tanec (už ne jako staré/původní díly), což mě celkem nepotěší, protože se mi to nebude hodit do knihovny :).
  • Potenciál na výtvarne nádherne vyvedenú sériu skvelých kníh zabitý už po tretí krát... Bravo, Talpress.
  • Macejko: Z tvého komentáře cítím kapánek nespokojenost...:)))

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů • PřekladyKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi