Citáty aneb kdo řekl?

15859606163

Komentáře

• napiste na ministerstvo skolstva, nech si to riesia...mna viac serie, že si za boha nedokazem spomenut, kto povedal ten prvy citat, co som tam dal! (myslim ze neaky majster citadely a bol v tom neako Jaime zapleteny). Uz fakt neviem, ale Bronn to nebol...to by bolo na neho prilis intelektualne :)
  • Já si nemůžu pomoct, ale mě to smrdí Theonem.
  • sanin napsal(a):

napiste na ministerstvo skolstva, nech si to riesia...mna viac serie, že si za boha nedokazem spomenut, kto povedal ten prvy citat, co som tam dal! (myslim ze neaky majster citadely a bol v tom neako Jaime zapleteny). Uz fakt neviem, ale Bronn to nebol...to by bolo na neho prilis intelektualne :)

Už vím, kde je problém:
    Ten citát začíná slovem "PROROCTVÍ", ne "láska".
  • Miss Utahraptor napsal(a):

sanin napsal(a):

napiste na ministerstvo skolstva, nech si to riesia...mna viac serie, že si za boha nedokazem spomenut, kto povedal ten prvy citat, co som tam dal! (myslim ze neaky majster citadely a bol v tom neako Jaime zapleteny). Uz fakt neviem, ale Bronn to nebol...to by bolo na neho prilis intelektualne :)

Už vím, kde je problém:
    Ten citát začíná slovem "PROROCTVÍ", ne "láska".
    a v ktorej knizke to bolo, uz nemam sajnu?
  • sanin napsal(a):

a v ktorej knizke to bolo, uz nemam sajnu?

Úplný konec čtyřky.
  • Hostina pro vrány, druhá část. Samova kapitola v závěru, když dorazí do Starého města:
    „Narozená uprostřed soli a kouře, pod krvácející hvězdou. Znám to proroctví.“ Marwyn otočil hlavu a vyplivl na podlahu rudý hlen. „Ne že bych mu důvěřoval. Gorghan ze Starého Ghisu kdysi napsal, že proroctví je jako zrádná žena. Vezme tvůj úd do úst a ty sténáš rozkoší a myslíš si, jak je to milé, jak je to krásné, nádherné… a pak scvakne zuby k sobě a tvé steny rozkoše se promění ve výkřiky bolesti. Taková je povaha proroctví, řekl Gorghan. Proroctví ti pokaždé ukousne úd.“ Chvíli přežvykoval. „Přesto…“
  • no diky, uz som sa bal, ze som to cital niekde v uplnej inej knihe od ineho autora :)
  • že bych sem chodil pouze prudit, toho jsem při Andalech i prvních lidech dalek. Jestli máš ale ten dojem, doporučuju ti, abys mě ignorov
    al.
    Tento dojem nemám.
  • No vidíš. Dle svého skromného mínění jsem nepronesl nic, co by se kohokoli mohlo osobně dotýkat (což by bylo třeba seš dement, ani česky neumíš" nebo něco na ten způsob). Co se týče účasti v soutěži, momentálně bohužel nehádám zejména z toho důvodu, že v případě kdy uhodnu a nahazoval bych pak, neměl bych moc času kontrolovat odpovědi.
  • Tento topic je skvelý, škoda ho nechať ľadom. Na rade v zadávaní by mal byť Chmur, ak som dobre pozerala. Ak nikto nechce, zajtra kľudne zadám ja.
  • Tak jeden jednoduchej, kdo a proč: "Já nesoutěžím!" - tento citát se tam objevil jen jednou narozdíl od jiných takže to není tak těžké....
  • Eddard, odpověď Jaimemu? Když se ho ptal jestli se spolu střetnou v turnaji?
  • ne neni to moc "důležitá" postava
  • To střetnutí v turnaji bylo jen v seriálu, ne?
  • Myslím, že to byl ser Arys a řekl to Sanse
  • A: "On je ještě naživu?"
    B: "Zdá se, že zlovlk je laskavější než lev."
    C: "Laskavější než Lannisterové, znamená sušší než moře."
    D: "Já tomu říkám zbabělost"

Jsem zvědav, jestli dáte do kupy všechny čtyry jména (A, B, C, D) *ďábelský smajlík*
  • Tak dobře to moje řekl Pyp divokým když stříleli šípy na zeď a trefovali vycpané figuríny.
  • Montezuma: Keď prišla Catelyn do Drsného mostu vyjednávať s Renlym? B by mohol byť Renly, C bola tuším nejaká žena. D snáď Randyll Tarly. A netuším, trebárs lord Rowan?

EY: Aha, zdalo sa mi, že to bolo na Zdi, ale nevedela som, kto by to mohol byť. :)
  • Rozhodně bych řekl, že se to týká Jaimeho, ale aktéry si hádat netroufám.
  • Amanita:
    Ano
    A správně (Mathis Rowan)
    B správně
    C tušíš dobře, stačí mi rod. Další z velkých vazalů Tyrellů.
    D správně
  • To som si tipla slušne, bohužiaľ tú poslednú asi nedám. Bola to manželka vazala? Priamo hlava rodu asi nie.
    Fossoway?
  • Ano hlava rodu. Mohu prozradit, že má syna, který je členem královské gardy.
  • Hlava rodu? Mace Tyrell?
  • Matka Aryse Oakhearta ? Nikdo jiný z královské gardy a je vazala tyrellů mě nenapadá.
  • Blackfish: Bingo! Lady Arwyn Oakheart
  • Teď si budu marně lámat hlavu kde to řekla :D Nevzpomínám si že by v knize byla, možná zmíněna nebo se mi něco plete s Catelyn... hmm hmm.
  • Vždyť to máš řečeno v příspěvku od Amanity :)
    Když Catelyn přijela vyjednávat do Renlyho ležení a setkala se tam s tamní smetánkou. Během téhle události se mi Randyl Tarly zprotivil ještě víc.
  • A jo, to jsem přehlídl. Sorry :) Díky vševědoucí :)
  • znovu čítam Stret kráľov, a opät mi je jasné, prečo Stanisa nemusím. od prológu - ako sa správal k svojmu majstrovi a najmä ako sa vyjadroval o Eddardovi. Zatrpklý stredný brat...
  • sarven: Martin holt postupně nedal čtenářům, co každej krvavej skutek nedokážou obhajovat pragmatismem a jejich vzor není Malíček nebo Tywin, jinou možnost, než mu aspoň trochu fandit. Rozhodně ale souhlasím, že žádnej sympaťák to není.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi