napiste na ministerstvo skolstva, nech si to riesia...mna viac serie, že si za boha nedokazem spomenut, kto povedal ten prvy citat, co som tam dal! (myslim ze neaky majster citadely a bol v tom neako Jaime zapleteny). Uz fakt neviem, ale Bronn to nebol...to by bolo na neho prilis intelektualne :)
napiste na ministerstvo skolstva, nech si to riesia...mna viac serie, že si za boha nedokazem spomenut, kto povedal ten prvy citat, co som tam dal! (myslim ze neaky majster citadely a bol v tom neako Jaime zapleteny). Uz fakt neviem, ale Bronn to nebol...to by bolo na neho prilis intelektualne :)
Už vím, kde je problém: Ten citát začíná slovem "PROROCTVÍ", ne "láska".
Už vím, kde je problém: Ten citát začíná slovem "PROROCTVÍ", ne "láska".
Hostina pro vrány, druhá část. Samova kapitola v závěru, když dorazí do Starého města: „Narozená uprostřed soli a kouře, pod krvácející hvězdou. Znám to proroctví.“ Marwyn otočil hlavu a vyplivl na podlahu rudý hlen. „Ne že bych mu důvěřoval. Gorghan ze Starého Ghisu kdysi napsal, že proroctví je jako zrádná žena. Vezme tvůj úd do úst a ty sténáš rozkoší a myslíš si, jak je to milé, jak je to krásné, nádherné… a pak scvakne zuby k sobě a tvé steny rozkoše se promění ve výkřiky bolesti. Taková je povaha proroctví, řekl Gorghan. Proroctví ti pokaždé ukousne úd.“ Chvíli přežvykoval. „Přesto…“
No vidíš. Dle svého skromného mínění jsem nepronesl nic, co by se kohokoli mohlo osobně dotýkat (což by bylo třeba seš dement, ani česky neumíš" nebo něco na ten způsob). Co se týče účasti v soutěži, momentálně bohužel nehádám zejména z toho důvodu, že v případě kdy uhodnu a nahazoval bych pak, neměl bych moc času kontrolovat odpovědi.
A: "On je ještě naživu?" B: "Zdá se, že zlovlk je laskavější než lev." C: "Laskavější než Lannisterové, znamená sušší než moře." D: "Já tomu říkám zbabělost" Jsem zvědav, jestli dáte do kupy všechny čtyry jména (A, B, C, D) *ďábelský smajlík*
Montezuma: Keď prišla Catelyn do Drsného mostu vyjednávať s Renlym? B by mohol byť Renly, C bola tuším nejaká žena. D snáď Randyll Tarly. A netuším, trebárs lord Rowan?
EY: Aha, zdalo sa mi, že to bolo na Zdi, ale nevedela som, kto by to mohol byť. :)
Vždyť to máš řečeno v příspěvku od Amanity :) Když Catelyn přijela vyjednávat do Renlyho ležení a setkala se tam s tamní smetánkou. Během téhle události se mi Randyl Tarly zprotivil ještě víc.
znovu čítam Stret kráľov, a opät mi je jasné, prečo Stanisa nemusím. od prológu - ako sa správal k svojmu majstrovi a najmä ako sa vyjadroval o Eddardovi. Zatrpklý stredný brat...
sarven: Martin holt postupně nedal čtenářům, co každej krvavej skutek nedokážou obhajovat pragmatismem a jejich vzor není Malíček nebo Tywin, jinou možnost, než mu aspoň trochu fandit. Rozhodně ale souhlasím, že žádnej sympaťák to není.
Komentáře
Ten citát začíná slovem "PROROCTVÍ", ne "láska".
„Narozená uprostřed soli a kouře, pod krvácející hvězdou. Znám to proroctví.“ Marwyn otočil hlavu a vyplivl na podlahu rudý hlen. „Ne že bych mu důvěřoval. Gorghan ze Starého Ghisu kdysi napsal, že proroctví je jako zrádná žena. Vezme tvůj úd do úst a ty sténáš rozkoší a myslíš si, jak je to milé, jak je to krásné, nádherné… a pak scvakne zuby k sobě a tvé steny rozkoše se promění ve výkřiky bolesti. Taková je povaha proroctví, řekl Gorghan. Proroctví ti pokaždé ukousne úd.“ Chvíli přežvykoval. „Přesto…“
Tento dojem nemám.
B: "Zdá se, že zlovlk je laskavější než lev."
C: "Laskavější než Lannisterové, znamená sušší než moře."
D: "Já tomu říkám zbabělost"
Jsem zvědav, jestli dáte do kupy všechny čtyry jména (A, B, C, D) *ďábelský smajlík*
EY: Aha, zdalo sa mi, že to bolo na Zdi, ale nevedela som, kto by to mohol byť. :)
Ano
A správně (Mathis Rowan)
B správně
C tušíš dobře, stačí mi rod. Další z velkých vazalů Tyrellů.
D správně
Fossoway?
Když Catelyn přijela vyjednávat do Renlyho ležení a setkala se tam s tamní smetánkou. Během téhle události se mi Randyl Tarly zprotivil ještě víc.