Mapy

124678

Komentáře

• Braavos mě trošku dostává... představovala jsem si ho někde v místech, kde ho ukazuje mapka svet-bar2.jpg. Takhle na vrchu mi přijde z ruky. Tyrion má zvláštní smysl pro humor, že posílá Myrcellu na sever, aby ji dopravil na jih%)
  • Tak Braavosu se taky neříkalo ukryté město jen tak pro nic :)
  • Braavos je... zajímavě umístěn. V téhle pozici totiž dost dobře nemůže být finančně-obchodním srdcem Úzkého moře (skoro všechna města a zdroje obchodního zboží se nahází na jih od něj). Když jsem byl naposledy v knihkupectví, neodolal jsem a nahlédl do Tance. Dle mapy tam Braavos jednak není tak daleko na severu a navíc je skoro proti Prstům, takže Myrcellina cesta byla rozumná.
  • Jak tak koukám na tu mapu... máte někdo nějakou teorii, co potkalo Valyrii?
  • Sopečná erupce? Meteorit? Nic jinýho, co by dokázalo poloostrov rozmetat na kusy mě nenapadá...
  • Tyna: mám to chápat tak, že v Tanci Draků je oficiální mapa Easterosu?
  • Vesman: Jenom Lands of the summer sea a ty máš i tady mezi mapama :)
  • luxusní mapky...Vaes Dothrak vede na plný čáře.
  • Zase jeden hezkej kousek.

Westeros Map
  • Skvělá mapa. Škoda, že tam není víc erbů, ale zas by to asi bylo nepřehlednější. Kéž by někdo takhle pěkně udělal i východní kontinent.
  • Chmur napsal(a):

Skvělá mapa. Škoda, že tam není víc erbů, ale zas by to asi bylo nepřehlednější. Kéž by někdo takhle pěkně udělal i východní kontinent.

Myslíš jako svobodná města a jejich erby? Mají vůbec nějaké?
  • Myslím, že přímo o erbech se v sáze nepíše. Ale možná by šly udělat nějaké symboly - Braavos - titán, Quhor - černá koza, Ghis - harpyje atd.
  • Nedávno se tu někdo sháněl po mapě celého světa IF. Dosud žádná oficiální nebyla, ale to se má změnit s vydáním Atlasu IF (říjen 2012). Pravděpodobně tam bude právě tato mapa:

Mapa IF
  • Alek: ta vypadá sakra dobře. Ještě by mě zajímalo, jak moc na východ je Valyria a Slaver's Bay... Jestli hned navazuje na východ od Volantisu, nebo je až někde dál...
    Ale i tak... To nejdůležitější konečně u sebe a v pěknym provedení...
  • Montezuma3: Tak to je ale jen nejaka fanouškovská... Tahle Alekova vypadá a pravděpodobně bude oficiální. Ono těch fanouškovskejch map východního kontinentu tu je mnoho, ale málokterá se asi přibližuje skutečnosti. Osobně bych si tipnul že na sebe mapa Slaver's Bay a Free Cities budou navazovat přímo...
  • Lidi, někdo si na FB Talpressu stěžoval na mapy v českém vydání. Ten nový editor, co má na starost ta nová vydání opravit/vylepšit by rád věděl, o co tam přesně jde. Já mám dojem, že by se prostě měla ve všech dílech použít ta nejbohatší mapa, která byla ve dvousvazkové Bouři mečů. Je to tak? Chybí v ní něco? Nebo někde vyšla lepší? Co myslíte?
  • Áno, ta by tam nemala chybať!
  • Ve všech knihách je ta mapa stejná
  • No v mý Hře a Střetu třeba Bouřlivý konec chybí
  • Ta mapa je úžasná. Chtěl bych ji mít aspoň ve formátu A2, zasklenou a nad svým stolem.
  • Chmur: Každý mistr citadeli ji tak má nad stolem :D
  • Chmur napsal(a):

Ta mapa je úžasná. Chtěl bych ji mít aspoň ve formátu A2, zasklenou a nad svým stolem.

ktorá?
  • taky jsem si jednu vyrobila sice není tak dokonalá ale je moje a vlastnoručně namalovaná a mám jí u počítače a je pořád na očích a hned vedle je mapa středozemě, kterou jsem si také vyrobila. ale na originál to nemá
  • sarven: je asi pět příspěvků na tebou
    Kachítos: Díval jsem se a nejsou špatné...Taky jsem kdysi na výšce musel kreslit mapy.
  • Alek napsal(a):

Lidi, někdo si na FB Talpressu stěžoval na mapy v českém vydání. Ten nový editor, co má na starost ta nová vydání opravit/vylepšit by rád věděl, o co tam přesně jde. Já mám dojem, že by se prostě měla ve všech dílech použít ta nejbohatší mapa, která byla ve dvousvazkové Bouři mečů. Je to tak? Chybí v ní něco? Nebo někde vyšla lepší? Co myslíte?

Neměly by ty mapy, co se týče Sedmi království, být o dost podrobnější? A k tomu mi tam chybí třeba mapa Království za zdí nebo Východní země.

P.S.: Bouřlivý konec se objevil až v mapě Bouře mečů..
  • Teď si nejsem jistý, paperbacky nemám k dispozici, ale nebyly v jednosvazkových mapách ještě nějaké hrady navíc? Tuším, že se tam vyskytoval přinejmenším Pahorek v Hlubokém lese.
  • Hm, líbí se mi jak Westeros a Essos do sebe pasujou, jakoby to býval jeden kontinent. :)

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů SvětKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi