Braavos mě trošku dostává... představovala jsem si ho někde v místech, kde ho ukazuje mapka svet-bar2.jpg. Takhle na vrchu mi přijde z ruky. Tyrion má zvláštní smysl pro humor, že posílá Myrcellu na sever, aby ji dopravil na jih%)
Braavos je... zajímavě umístěn. V téhle pozici totiž dost dobře nemůže být finančně-obchodním srdcem Úzkého moře (skoro všechna města a zdroje obchodního zboží se nahází na jih od něj). Když jsem byl naposledy v knihkupectví, neodolal jsem a nahlédl do Tance. Dle mapy tam Braavos jednak není tak daleko na severu a navíc je skoro proti Prstům, takže Myrcellina cesta byla rozumná.
Nedávno se tu někdo sháněl po mapě celého světa IF. Dosud žádná oficiální nebyla, ale to se má změnit s vydáním Atlasu IF (říjen 2012). Pravděpodobně tam bude právě tato mapa:
Alek: ta vypadá sakra dobře. Ještě by mě zajímalo, jak moc na východ je Valyria a Slaver's Bay... Jestli hned navazuje na východ od Volantisu, nebo je až někde dál... Ale i tak... To nejdůležitější konečně u sebe a v pěknym provedení...
Montezuma3: Tak to je ale jen nejaka fanouškovská... Tahle Alekova vypadá a pravděpodobně bude oficiální. Ono těch fanouškovskejch map východního kontinentu tu je mnoho, ale málokterá se asi přibližuje skutečnosti. Osobně bych si tipnul že na sebe mapa Slaver's Bay a Free Cities budou navazovat přímo...
Lidi, někdo si na FB Talpressu stěžoval na mapy v českém vydání. Ten nový editor, co má na starost ta nová vydání opravit/vylepšit by rád věděl, o co tam přesně jde. Já mám dojem, že by se prostě měla ve všech dílech použít ta nejbohatší mapa, která byla ve dvousvazkové Bouři mečů. Je to tak? Chybí v ní něco? Nebo někde vyšla lepší? Co myslíte?
taky jsem si jednu vyrobila sice není tak dokonalá ale je moje a vlastnoručně namalovaná a mám jí u počítače a je pořád na očích a hned vedle je mapa středozemě, kterou jsem si také vyrobila. ale na originál to nemá
Lidi, někdo si na FB Talpressu stěžoval na mapy v českém vydání. Ten nový editor, co má na starost ta nová vydání opravit/vylepšit by rád věděl, o co tam přesně jde. Já mám dojem, že by se prostě měla ve všech dílech použít ta nejbohatší mapa, která byla ve dvousvazkové Bouři mečů. Je to tak? Chybí v ní něco? Nebo někde vyšla lepší? Co myslíte?
Neměly by ty mapy, co se týče Sedmi království, být o dost podrobnější? A k tomu mi tam chybí třeba mapa Království za zdí nebo Východní země.
P.S.: Bouřlivý konec se objevil až v mapě Bouře mečů..
Teď si nejsem jistý, paperbacky nemám k dispozici, ale nebyly v jednosvazkových mapách ještě nějaké hrady navíc? Tuším, že se tam vyskytoval přinejmenším Pahorek v Hlubokém lese.
Komentáře
World of Ice and Fire
Westeros
Westeros v detailu:
Dorne
Údolí Arryn
Říční krajiny
Dračí kámen
Východ
Západ
Rovina
Sever
Železné ostrovy
Za Zdí
města:
Lannisport
Oldtown
King's Landing
Braavos
Pentos
Vaes Dothrak
Astapor
Qarth
Ale i tak... To nejdůležitější konečně u sebe a v pěknym provedení...
http://4.bp.blogspot.com/-o01C44MKb1g/Tgoq_dYSzTI/AAAAAAAADxs/dhLdpLCcDTg/s1600/World+Map+Speculative+Smaller.PNG
Kachítos: Díval jsem se a nejsou špatné...Taky jsem kdysi na výšce musel kreslit mapy.
P.S.: Bouřlivý konec se objevil až v mapě Bouře mečů..
http://scrollsofaryavart.deviantart.com/art/A-Map-of-A-Song-of-Ice-and-Fire-Version-2-287695945 (ve větším)