Já jsem prvorozená prvorozené a zároveň druhorozená prvorozeného. A se sourozenci je u nás ještě větší sranda- z otcovy strany mám polorodou starší sestru, která má ještě dvě polorodé sestry ze strany své matky. Z matčiny strany mám polorodého mladšího bratra, který má dvě sestry a bratra- všechny starší a polorodé přes otce- ti mají přes svou matku polorodou mladší sestru. Jo, a ještě si maminka osvojila kluka mladšího než je můj brácha. Půlka z nás se mezi sebou nezná, nebo spolu nemluví. :D
Můj tatínek je z čtyř a maminka z pěti dětí. Bohužel já mám jen jednu sestru. Montezuma: Můj rod je ještě vzácnější:-)) Je nás pouhých 20 a z toho osm mužů. Nejvíc je nás na severu, takže bych měl asi přestat fandit Martelům a naopak si šplhnout u Starků:-)
Tatínek je nejmladší ze tří, ale strýcové vyženili nová území a přesunuli svůj zájem na ně (a nebo prchli před babičkou, jak daleko mohli :). Maminka je mladší ze dvou sester. Já mám mladší sestru a bratra a nehodlám se přít o místo na slunci... A můžu se chlubit jedním z nejčetnnějších příjmení Zemí koruny České... :)
Jsem druhorozený prvorozeného (ze tří) a prvorozené (ze dvou, společný otec), ale jediným synem. Jediným sourozencem je starší sestra, která jest provdána za prvorozeného, jenž má mladší sestru. Naše příjmení je 20. nejčastější v republice.
Jak někteří zde vědí, byl jsem ženat, a to 8 měsíců, než mojě těžce nemocná žena zemřela, čemuž jsem zde věnoval stránku. Nemám pocit, že bych ještě toužil po vážném vztahu.
Já jsem prvorozená prvorozené a zároveň druhorozená prvorozeného. A se sourozenci je u nás ještě větší sranda- z otcovy strany mám polorodou starší sestru, která má ještě dvě polorodé sestry ze strany své matky. Z matčiny strany mám polorodého mladšího bratra, který má dvě sestry a bratra- všechny starší a polorodé přes otce- ti mají přes svou matku polorodou mladší sestru. Jo, a ještě si maminka osvojila kluka mladšího než je můj brácha. Půlka z nás se mezi sebou nezná, nebo spolu nemluví. :D
Jsem prvorozená prvorozené, která je také prvorozenou prvorozené, která je také prvorozená prvorozené (a dál nevím) a zároveň prvorozená druhorozeného. Původně ze tří dětí, ale bohužel mám jen jednoho mladšího bratra.
Jsem prvorozená (a jediná) prvorozeného a druhorozená prvorozené. Měla jsem staršího bratra, ale před třemi roky zemřel a tak jsem se stala dědičkou naší rodiny. Bratr po sobě zanechal dceru a syna, takže se mám na pozoru. Podle té stránky je z našeho rodu přes 3700 kusů z otcovy strany, ale z matka pochází z rodu cca 150hlavého. (btw - počítá to i podle ženských příjmení, takže je třeba sčítat)
Já jsem z velmi smíšených poměrů. Otcův rod je mnohonásobně početnější než Freyovic sebranka, zato z toho matčina zbývá asi 80 jedinců. Jsem druhorozená prvorozené a třetirozeného (vážně, jak se tohle napíše?), před i za sebou má dva sourozence. Vlastně 4 tetičky a strýčkové je ještě málo, babička měla sourozenců devět... Ale naděje na Sýkorovu skálu mám velmi malé (no možná větší než Tyrion na tu Casterlyovu), mužský potomek u nás není, musela bych odstranit jednoho bratrance a mojí sestru.
Tak to já jsem pozdní dítě (druhorozené), takže většina příbuzných zemřela. Když se podívám na četnost příjmení, mé rodné příjmení se vyskytuje pouze ve třech kusech (muži i ženy), což bude naše rodina. Provdané příjmení je četnější, ale taky jenom kolem 60. "Zdědila" jsem panelákový byt, tak ještě čekám na nějaký ten zámek a zaměstnání milionáře. :-)
Když už se tu tak všichni přiznávali, tak také něco... Jay (ve smyslu sojka, samozřejmě :o)), jinde častěji Jaykman, Matematik občas poručík Columbo, a ono by se toho našlo. Patřím mezi starší návštěvníky webu... tak o tři roky mladší než Jaime na začátku ságy. Alma mater: Mat-fyz, obor statistika Záliby: Tramping, tanec (jak s draky, tak společenský) Ságu čtu poprvé a to v AJ (v ČJ pouze Seriál a Hru) Míry a váhy (někdo se tu na to u někoho poptával poptával): Z měr mám nejraději "tramvajáckou metriku" (kvůli jednoduchosti) z vah pah součet čtverců (není nic běžnějšího) a v jednoduchosti je krása... :o) Jo, ten obrázek, to jsem já...
To je pověra! V hlubokých Brdských a Roverských hvozdech trampové stále halekají u velkých ohňů své neumělé písně. Jen už to není masová záležitost jako před x desítkami let...naštěstí.
Před pár lety jsme o tom četli na angličtině (v Bridgi, nebo tak). Pak jsme o další hodinu dělali "výpravu" za "pokladem"- o pár ulic dál pomocí nějaké křížovky či čeho, co nám učitelka připravila. Obsah "pokladu" už si ani nepamatuju- byla to nějaká malá blbost schovaná u lavičky.
Jo? Tak přijeď, u nás za barákem je "les"(cca.1km x 1km) a tam jsou aspoň dvě. A v arcibiskupské zahradě je další! (jenom slovo geocaching jsem v životě neslyšela:))
Já nejsem sběrač, a tak vím, že by mě to bavilo jenom chvilku. Ale je to hezké spojení turistiky a honby za pokladem. Tady je česká stránka, kdyby to někoho zaujalo.
Znám a je to docela dobrý. Ani mi při tom moc nejde o to najít to nebo nenajít, ale je to dobrý že to člověka vytáhne ven a kolikrát i do takových míst o kterých ani netušíš že existujou. Ale za poslední rok jsem se k tomu zatím moc nedostal.
Krása, taťka šmoula má z tohodle topiku vážně radost. A to i z teenage lidí, i když mě to taky překvapilo. Kdysi mě head obvinil, že se těším na ty čtrnáctky, který budu na IF oblbovat a já mu říkal, že takový sem ani nepáchnou... A ejhle! (Slečny, zbytek přes PMky, jo? :-)))
Tak je asi na čase se do něj taky zapojit a říct něco o sobě. Já jsem Alek, čistý jsem už... :-) ok, tak to máme první záležitost: sem tam se pokouším vtipkovat a nevychází to, což naštěstí poslední léta zachraňují smajlíci, které jsem se myslím naučil používat na IF fóru. Taky bývám sem tam epicky široký, jak říká legenda z mé domovské fakulty informatiky a statistiky při Vysoké škole ekonomické v Praze - to je ta, kde neprobíhají žádné protesty proti školnému, protože my jsme pravičáci a individualisti :-D Píšu momentálně diplomku, v létě bych měl dodělat Ing a ve škole mě lákají na pokračování, ale asi mě nedostanou, nejsem studijní typ.
Pokud byste mě hledali na sociálních sítích, a nebojte se mě kontaktovat, tak mě najdete zejména na Twitteru, G+ a FB - nemusíte se bát nějaké záměny, v ČR jiný takový člověk se jménem Michal Ischia neexistuje. Ano, jsou tam italské kořeny, ale ne zas tak blízký, od Velký války jsme pevně usazení nedaleko od Prahy - se spoustou rodinných vazeb od Izraele po USA.
Facebook sice moc nemusím, ale je to moje obživa, takže jsem tam denně, sic 95 % času na firemním profilu týdeníku Respekt, kde se starám právě o komunikaci v těch internetech, plus řeším takové ty iPad, Kindle hračky apod. Dělám to moc rád a navíc to dělám pro médium, s kterým naprostou souzním, takže toho času velmi spokojen - sic poslední dobou strašně vytížen, že zanedbávám IF :-(
Jo, za dva týdny mi bude 26, což je fakt krize - přicházím o všechny studentské výhody :-( Daňové přiznání, Opencard... chjo.
Komentáře
Půlka z nás se mezi sebou nezná, nebo spolu nemluví. :D
Montezuma: Můj rod je ještě vzácnější:-)) Je nás pouhých 20 a z toho osm mužů. Nejvíc je nás na severu, takže bych měl asi přestat fandit Martelům a naopak si šplhnout u Starků:-)
já jsem prvorozený (a jedináček) vypadá to že už žádný další sourozenci nebudou takže musí být hromada dětí.... :)
a bratra a nehodlám se přít o místo na slunci... A můžu se chlubit jedním z nejčetnnějších příjmení Zemí koruny České... :)
Jak někteří zde vědí, byl jsem ženat, a to 8 měsíců, než mojě těžce nemocná žena zemřela, čemuž jsem zde věnoval stránku. Nemám pocit, že bych ještě toužil po vážném vztahu.
(btw - počítá to i podle ženských příjmení, takže je třeba sčítat)
"Zdědila" jsem panelákový byt, tak ještě čekám na nějaký ten zámek a zaměstnání milionáře. :-)
Jay (ve smyslu sojka, samozřejmě :o)), jinde častěji Jaykman, Matematik občas poručík Columbo, a ono by se toho našlo.
Patřím mezi starší návštěvníky webu... tak o tři roky mladší než Jaime na začátku ságy.
Alma mater: Mat-fyz, obor statistika
Záliby: Tramping, tanec (jak s draky, tak společenský)
Ságu čtu poprvé a to v AJ (v ČJ pouze Seriál a Hru)
Míry a váhy (někdo se tu na to u někoho poptával poptával): Z měr mám nejraději "tramvajáckou metriku" (kvůli jednoduchosti) z vah pah součet čtverců (není nic běžnějšího) a v jednoduchosti je krása... :o)
Jo, ten obrázek, to jsem já...
Tady je česká stránka, kdyby to někoho zaujalo.
Ale za poslední rok jsem se k tomu zatím moc nedostal.
Tak je asi na čase se do něj taky zapojit a říct něco o sobě. Já jsem Alek, čistý jsem už... :-) ok, tak to máme první záležitost: sem tam se pokouším vtipkovat a nevychází to, což naštěstí poslední léta zachraňují smajlíci, které jsem se myslím naučil používat na IF fóru. Taky bývám sem tam epicky široký, jak říká legenda z mé domovské fakulty informatiky a statistiky při Vysoké škole ekonomické v Praze - to je ta, kde neprobíhají žádné protesty proti školnému, protože my jsme pravičáci a individualisti :-D Píšu momentálně diplomku, v létě bych měl dodělat Ing a ve škole mě lákají na pokračování, ale asi mě nedostanou, nejsem studijní typ.
Pokud byste mě hledali na sociálních sítích, a nebojte se mě kontaktovat, tak mě najdete zejména na Twitteru, G+ a FB - nemusíte se bát nějaké záměny, v ČR jiný takový člověk se jménem Michal Ischia neexistuje. Ano, jsou tam italské kořeny, ale ne zas tak blízký, od Velký války jsme pevně usazení nedaleko od Prahy - se spoustou rodinných vazeb od Izraele po USA.
Facebook sice moc nemusím, ale je to moje obživa, takže jsem tam denně, sic 95 % času na firemním profilu týdeníku Respekt, kde se starám právě o komunikaci v těch internetech, plus řeším takové ty iPad, Kindle hračky apod. Dělám to moc rád a navíc to dělám pro médium, s kterým naprostou souzním, takže toho času velmi spokojen - sic poslední dobou strašně vytížen, že zanedbávám IF :-(
Jo, za dva týdny mi bude 26, což je fakt krize - přicházím o všechny studentské výhody :-( Daňové přiznání, Opencard... chjo.
Už jsem říkal, že jsem sem tam epicky široký? :-)