Obálka vázané Hostiny pro vrány

1246789

Komentáře

• überkiller napsal(a):

gepeto - proč zanadáváš, když se praštíš do prstu, i když tě nikdo neslyší? Tady si to aspoň někdo přečte.
    Jinak, mě ta obálka nepřijde tak hrozná, jak tvrdíte.

múdro, to beriem...
  • Jojo, na tom odkazu je opravenej nos a obrázek je ostřejší. Víc to tam vyniká a vypadá líp, daleko líp. Ikdyž pořád bych měl raději nějakej neurčitej přebal, jako byl například u Bouře. Ten je úžasnej. Na základě toho si myslím, že autorka kreslit umí, jen se musí najít v tom svém (každý nemůže zvládat vše že?).
    takže vzkaz autorce přebalu: Nenechte si radit lidma na FB, dejte na svůj vlastní úsudek...
  • Je pravda,že obrázek s opraveným nosem a bez textu vypadá opravdu lépe.
  • Byť Talpress reštaurácia, Pohlreich by zreval: "TO JE HUMÁČ TY VOLE!"
  • Macejko: A Babica vosmažil a polil sójovou vomáčkou
  • A kdyby neměl sojovou, tak by tam plácnul jinou.
  • Když se to posype ajdamem, tak se to stejně nepozná
  • S tou věcí na čele a prkenným postojem mi Cersei (je-li to ona) trochu připomíná Visennu ze Zaklínače (Poslední přání, povídka Cesta, z níž není návratu) , pravda, trochu zfotošopovanou a obarvenou. Každopádně, na matku královnu si to trajdá po Králově přístavišti poněkud spoře oděna.
  • Smiem sa spýtať, či v hostine sa bude ktosi nudiť a hrať volejbal s tým divokým ohňom, keď je to celé zelené alebo ide o náhodnú scénku, ktorá sa neudiala v Hostine?
  • Lord Gepeto: Je to scéná z Hostiny, Cersei nechává spálit pobočníkovu věž.
  • Ach jaj... celkom som sa potešil po Búrke mečov. Boli tam síce anonymné postavy z anonymnej časti knihy, ale boli aspon farebne a kompozične vynikajúce...toto je dosť zlé, akoby uroveň obalok z devetdesiatych rokov... čo pri kvalite samotnej knihy dosť zamrzí... :(
  • Námet aj kresba sa mi celkom páčia, Jamie by po tom, čo v Bouři prežil, ani nemal byť taký krásavec ako kedysi. Ale Cerseina tvár sa nepodarila, ten nos je hrozný.
    Tiež som si predstavovala, že ženy v Západozemí nosia šaty s dlhšími rukávmi. :D Ale uznávam, že to už je rýpanie.
  • Však jsou to obálky výtvarnice, která si maximálně přečetla text, co bude na obálce. Jinak by věděla, že Cersei nám přibrala (jak furt chlastá) a má ráda barevné šaty (smutek se snažila odložit co nejdříve). Akorát nevím, kdy Jaime dostal zlatou ruku.
  • No tá obálka je biedna. Urobte prosím vás niekto konečne fan obálky.
    Je taký ťažký problém urobiť dôstojnú obálku? Ak si pozriem vývoj obálok série v angličtine, tak vidím jasný trend smerom k jednoduchosti, iba s nejakým symbolom (podobne ako obálky Harryho Pottera pre dospelých čitateľov v UK, alebo nové vydania zaklínača v češtine).
    Prečo sa nepoučiť?
  • Osobně bych uvítala spíš obálky od tohohle chlapíka:

http://visionsoiaf.wordpress.com/2011/08/12/enrique-jimenez-corominas/
  • svoa00 napsal(a):

Osobně bych uvítala spíš obálky od tohohle chlapíka:

http://visionsoiaf.wordpress.com/2011/08/12/enrique-jimenez-corominas/

všetky okrem Tyriona sú prekrásne ! :)
  • svoa00: ty jsou stejně šílené jako ty české. :-) Ale líbí se mi víc barevné kombinace.

erik: Tyrion je fajn, akorát vypadá na 50.
  • Ben Nevis: Kresby od Jimeneza sú možno zvláštne, ale radšej by som diskutoval o jeho obálkach, ako o tých od Pilcerovej. Tie jeho totiž majú aspoň štýl.
  • svoa00 napsal(a):

Lord Gepeto: Je to scéná z Hostiny, Cersei nechává spálit pobočníkovu věž.

ach ták diks :)
  • Tá obálka je fakt nechutná, proste mi to k tomu nesedí, tá kniha ide o pár levelov nižšie keby som toto videl v kníhkupectve
    Nechápem, je to taký problém vytvoriť dobre vyzerajúcu obálku? Lebo zatiaľ to vyzerá že áno a dosť veľký
  • svoa00: Tak to nesouhlasím, nelíbí se mi vůbec. Příliš ujeté, příliš high fantasy, možná je to styl, ale hnusnej a naprosto k písni se nehodící. Tedy, při tom všem stále platí to, že je mi obálka víceméně ukradená.
  • svoa00: Mně se ty obrázky líbí, ale k ASOIAF se mi vůbec nehodí - proto bych je jako obálku nechtěla. Já bych chtěla úplně jednoduchou obálku (jako např. nové vydání Zaklínače, Hunger Games, nebo originály ASOIAF).
    Obálka mi ukradená není vůbec - občas se mi stane, že mě obálka uhrane natolik, že si to knížku musím koupit (samozřejmě když mě zaujme i popis knihy). Jsem tedy hodně ráda, že mám doma starou brožovanou verzi, protože tahle obálka by mě ke koupi vůbec nenabudila, spíš odradila (asi bych ani nevytáhla knihu z police).
  • flanker.27: Ale tak já bych taky byla nejradši, kdyby u všech dílů převzali obálky americkýho vydání, ale pro srovnání jsem vybrala něco v podobným stylu, jako jsou ty český.
  • americké vydání je prostě ukázkové "v jednoduchosti je krása" osobně bych ale upřednostnil tyto verze pro pevné vazby, než ty barevné pro paperbacky
    hardcovers
  • Americký vydání je hezký, ale zase mít všude uniformitu a vydávat všechno jednotně mi taky nepřijde jako dobrej nápad. Mimochodem by mě zajímalo, jestli to takhle vycházelo od začátku, nebo až nějakym dalším vydání. První vydání Hry o trůny bylo snad někdy v roce 1996, ak jestli už tenkrát mělo tuto obálku.

BTW kvuli jiným, byť hezčím obalům rozhodně nehodlám kupovat znovu knihu, kterou už mám v knihovně. Kniha snad není od toho, aby stála vystavená, ale aby se četla.
  • První dojem:,,Co tu dělá obálka postapokalyptické knihy se zombíkama a atomovým hřibem?"
  • Jsou jednoduché ale hezké, hezčí než české. Jediné čeho se bojím je, že až vyjdou všechny nebo skoro všechny díly, tak aby neudělali další vydání s těmito přebali. Už se to tak jednou stalo Sestřenka je blázen do Twilight já vím... mno a má teď knihy s nějakou hroznou českou obálkou. A teď když už všechny díly vyšli tak ty knihy vydali znovu ale s americkou obálkou. Nevím zda by se mi chtělo dávat znova prachy za knihy co už mám jen kvůli jinému přebalu.
  • Krisa napsal(a):

svoa00:
    Obálka mi ukradená není vůbec - občas se mi stane, že mě obálka uhrane natolik, že si to knížku musím koupit (samozřejmě když mě zaujme i popis knihy).

Vážně?
    Já znám spoustu knížek s překrásnými obálkami. Jenže ty nezaručí kvalitu knihy. Kniha může mít nádherný povrch, ale příšerný obsah. A naopak - pod ošklivým zevnějškem se může skrývat poklad. Asi takhle - mám žánry, které miluju. Když se objeví nějaká nová knížka mého oblíbeného žánru, počkám na názory, recenze, atd. než si knížku koupím. Aby obálka byla rozhodující u koupi knihy... to mi připadá... zvláštní.
  • kachitos: Mám pocit, že Talpress uvedl, že po dokončení celé ságy uvažuje o nakoupení originálních obal od Rostanta....

flanker: myslím, že tyto obálky vyšly jak začali vycházet vydání pro pevné vazby, předtím vycházeli pouze paperbacky....jinak k názoru "Kniha snad není od toho, aby stála vystavená, ale aby se četla." to je jako bych řekl: "v tom případě mají mít všichni kindle a číst z něj"...
    někdo má prostě rád fyzicky přitažlivou knihu, natože pak pěkně ucelenou sérii...vlastním od začátku vazané vydání...ale mít paperbacky od začátku...stejně bych přišel na vázané vydání
  • No já Martina v knihovně nemám a počkám si, kdy a jestli ságu dopíše. Kloním se k pevnej vazbě, ale nakonec možná opravdu dám na to, kterej přebal mě nebude znechucovat.

Přidat komentář

bolditalicunderlinestrikecodeimageurlquotespoiler
You can use Simple Html in your postDomů • SágaKomentovat jako ...

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

V této diskuzi