A můžeš mi prosím tě říct čím přesně je taková "borka" zatím je jen nástroj k manipulování co nic neumí, nic neděla a jenom přebírá názory ostatních. Tak hlavně prosím tě napiš proč.
Někde jsem četl motto: Řekni mi, co si myslíš o Sanse, a já ti povím, co jsi za člověka. Nu, nemyslím si tedy o tobě nic lichotivého, abych pravdu řekl.
heavy ty jen předpokládáš že se změní a bude z ní intrikánka ale NEZMĚNÍ nestane se nic. Bude to pořád ta stejná naivní husa jako na začátku....
Tomu bych nevěřila. Stačí si její kapitoly (obzvlášť v Hostině) projít pozorně. Pod tou tlustou vrstvou vychování "pravé (čti:naivní a hloupé)" dámy je docela chytrá holka. Problém je spíš v tom, že ta vrstva vychování křupe velmi pozvolna (i když občas skrz probleskne rozum) a Sansa se (možná jen podvědomě) pořád snaží držet aspoň zbytku těch svých zkreslených představ a to i když už jí dochází, že jí nezbyde nic jiného, než se smířit s realitou (úvahy Malíček/Petyr).
Intrikánů už je v Písní dost, takže pokud zůstane Sansa naivní, nic se neděje. Sice ji pak hrozí časné úmrtí, ale Martin nešetří ani ty nejprotřelejší charaktery.
Nikdy jsem ji jako postavu neměl rád, ale pomalu se přikláním k názoru, že si hodila "základku" od Cersei, "střední a výšku" od Malíčka a pak bude hodně nebezpečnej hráč.....:))))
P3ZI: No něco by se v rámci sebezáchovy naučit měla, ale od paranoidní blbky Cersei rozhodně ne. V prvních dvou knížkách se mi nelíbilo její líčení jako princezničky vychovaný k pomalu absolutní bezmocnosti (ne, netvrdím, že to byla její chyba, spíš jejích rodičů). Na druhou stranu od ní nejspíš někteří čekají úplnou změnu osobnosti. Sansa nikdy nebude bezohlednej hráč bez špetky empatie a ani bych nechtěla, aby taková byla. S trochou štěstí jí ale budou stačit jedno dvě správně načasovaný rozhodnutí. Nevím, do jaký míry si její "ochránce" uvědomuje, že i tahle jeho loutka nemusí jednat podle toho, jak od ní očekává.
Podle mne Sansa už nebude taková hloupá husa jako dřív. To že jí před očima její milý nechá zabít otce, vyhrožuje jí zabitím jí i jejích bratrů a zametá si s ní chodník jí určitě muselo nějak poznamenat. A až pozná, že i Malíček jí jen využívá tak to pro ní bude poslední kapka tak už nebude taková milá princeznička.
Komentáře
Nu, nemyslím si tedy o tobě nic lichotivého, abych pravdu řekl.
Tak řekni co si myslíš. Jsem zvědavej.
EY: Mám? A uneseš to?
Počkej chvilku, jo?
A až pozná, že i Malíček jí jen využívá tak to pro ní bude poslední kapka tak už nebude taková milá princeznička.