A Game of Thrones CCG
Máte někdo?
Já už ano! :P Nejprve jsem ji sháněl v Outpostu, tam ji neměli, tak jsem si pro ni musel zajet až do Hostavic (nebo jak se ta prapodivná čtvrť jmenuje), kde je prodejna Blackfire. Velmi zvláštní místo, taková spíše vilová čtvrť a uprostřed toho vyrůstá obchod s fantasy hrami... byl jsem si skoro jistý, že jdu špatně, když se mi najednou vyloupl před očima.
A jen tak pro zajímavost, v okolí je tam i ulice Vlčická. Ale ten název klame! :evil: Nejsou tam ani žádní vlci, natožpak vlčice... :roll:
Teď si prohlížím ty karty, vypadají graficky moc hezky. Pořídil jsem si je hlavně ze sběratelských důvodů. I když, kdybych našel spoluhráče, nemuselo by to být vůbec špatné. :wink:
Komentáře
Nemám. Ale čistě ze zajímavosti bych si i jeden booster (jestli se tomu tak říká, alespoň v případě MtG tomu tak je - prostě balíček po cca dvanácti kartách) koupil. Ale jinak jsou tyhle karetní sběratelské hry nepříjemně drahá záležitost, takže s tím určitě nebudu začínat...
Levné to není.
Ale když už mám doma hokejisty (zlaté časy na ZŠ) a MtG (zlaté časy na SŠ) a LotR (zvědavost ožebračila zlovlka), tak si musím doplňovat sbírku. :P
Milý Léto!
Já bych si s tebou klidně zahrála. Ale musel bys mě naučit pravidla. A dát mi nějaký plánek cesty k Tobě do doupěte. I když jsi mi dosud neodpověděl na můj seriózně míněný dopis v sekci Zlovlci.
Zlovlčice Krásnoočka.
PS: Jestli chceš, můžeme si spolu zahrát i hokej.
Ta Krásnoočka mě uhání, až to hezké není. Tobogán!
Milá, roztomilá zlovlčando! Pravidla hry najdeš například zde a cestu do mého doupěte zase zde. Budu se na tebe těšit! :)
PS: Ráda bruslíš? Zjistil jsem, že na ledě se se čtyřma nohama stabilita udržuje docela těžko. :roll:
Nemam, pred lety jsem uizdel najedine ceske ccg, Wasteland, bylo to fajn, ale lezlo to do penez a aj se to ohralo. Mozna bych se ukecat nechal:-) ale vic me laka ta deskova hra - ale je to docela palka:-(
ja som si svojho času začal kupovať TCG LOTR a úplne som tomu prepadol. bolo to v období keď na tom frčal každý, pravidlá boli veľmi zaujímavé, takže sme hrávali turnaje v BA a dokonca i vo Viedni.
Pocvhálim sa - dokonca sme boli v Essene na Majstrovstvách sveta družstiev a dotiahli sme to do osemfinále :oops:
tam nás rozbili chorváti... :oops:
ale to už je pár rokov dozadu, a naozaj to ide strašne do peňazí (cca 15 000) korun každý polrok. takže som to musel ukončiť....
hm, že by som si len tak kúpil jeden GoT? :wink:
Hail to you, champion! 8) :wink:
šampiónmi sa stali švédi, ale bolo úžasné sledovať semifinále Nemecko-USA.
X šudí zhrknutých okolo 3 stolov (mužstvá tvorili trojice). Veľmi vyrovnaný zápas, kde sa rozhodoval o v poslednom zápase, poslednej trojice a všetci videli, že nemcovi stačí urobiť jeden ťah a vyhrá, a anopak keď ho neurobí tak prehrá. Všetci to videli (vrátane amikov) len ten nemec nie.
nik ani nedýchal....
No já jsem taky utopil skoro patnáct tisíc v MtG... Jak napsal Léto, zlaté časy na střední. Hrál jsem s přestávkama asi čtyři roky, jezdil po turnajích a ke konci jsem měl profi balík za každou barvu. Každopádně pak se parta postupně rozpadla a tak od druháku už jsem hrával jenom tu a tam (jednou za měsíc, čtvrt roku)...
Pak začal hrát mladší bratránek, tak jsem mu svěřil všechny karty a dodnes nějak nevím, co s nima je... :-)
Neviděli jste je někdo? 8) Zn. Byly tam dva betony a jeden force... :lol:
Wow, teď se mezi váma cítím skoro jako chudý příbuzný. :lol: Jestli jsem v tom utopil pět tisíc, tak to bylo hodně, spíš ještě méně. Ale taky jsem nehrál nijak turnajově, jenom na škole, i když nás tam bylo dost. Jak pak postupně spoluhráči končili, hodně levně jsem od nich ty karty odkupoval, takže mi ještě zbyly - třeba mám 15 Disenchantů, skoro každý s jiným obrázkem. :P
Jinak jsem celou dobu (taky asi 4 roky) zůstaval věrný červeno-zelené. Postupně jsem to vylepšil na Fires of Yavimaya a snil jsem o Saproling Burst, ale kupovat čtyři karty za dvě stovky se mi fakt nechtělo. Nicméně na zajímavé souboje v rámci školy můj balík stačil, jak říkám, nebo to žádné profi. 8)
Jinak moje nejzajímavější karta, co mám, je Pernicious Deed, tu jsem rozbalil v poslední boosteru, co jsem si koupil, a pořád se drží hodnotově vysoko. :wink:
sarven: Vida, tak mezi sebou máme dokonce reprezentanta! :) Jak to s těmi Němci dopadlo? Hádám, že ten tah nakonec asi neudělal - ono to z pohledu vystresovaného hráče vypadá trochu jinak než z pohledu okolostojících. :wink:
No zhruba někdy v té době kdy vyšla edice s perníkem (za boha si nevzpomenu jak se jmenovala) už jsem začínal s definitivním koncem. Každopádně výborná karta. Já hrával sice všechno, ale vždycky mě to táhlo spíš k bílé a modré... Zkoušel jsem samozřejmě skoro všechno - prastaré landodestrukce a zelené mašiny, fritky, gobliny, rebely, bílé koně, černé kontroly, všemožné kombo balíky, černo i bílo modré kontroly... Jo, byla to chytlavá hra, ale finančně a časově prostě přehnaně náročná záležitost.
Taky jsem končil někdy v době edice, ve které byl Perníkový dědek, to byla myslím Apocalypse, nebo tak nějak. A jména dalších už si vůbec nepamatuju. Ještě mi něco říká Oddysey, ale to nevím, jestli byla předtím, nebo potom. Jestli potom, tak z ní asi nic nemám. :)
Jinak jsem byl spíše vždycky vysazený na "potvory", ale z té hromady karet, co mi nakonec zbyla, by se dalo asi postavit cokoli - i když by to samozřejmě nebyly nějaký ideální balíky. :wink:
Hmmm. Docela mě štve, že jsem jsem rozbalil jen Aryu (proč ne Sansu?!) a ze zlovlků jen nějaké bezejmenného "feral direwolf". Já chci Léto a Chundeláče a Ducha a všechny ty krasavce inteligentní. :( :P
hehe, no tak aspon tam mas jednu inteligentni krasavici, Aryu - kvuli ni bych si ten balicek snad koupil - jeji cena casem je poroste:-)
Tím bych si nebyl tak jistý. :)
Ze sympatických děvčic mám dvě Dany, jednu účkovou a jednu rérkovou, můžete mi začít závidět. 8) A pozor: mám také kartu The Art of Seduction. :twisted:
Kdybych chtěl hrát za nějaký z domů, tak srdce samozřejmě volí Starky, ale podle mých omezených znalostí pravidel mi připadá, že větší úspěch bych měl asi s Lannistery, nebo i těmi Targaryeny. :)
Dve Danny? tak tomuhle rikam klika...si to snad ani nezaslouzis:-)
Ale zasloužím! 8)
Celkově mám tyhle unikátní postavy:
Dorne
Maester Caelotte (R)
Ellaria Sand (U)
Tyene Sand (U)
Lannister
Cersei Lannister (U)
2x Tyrion Lannister (2xU, ale různí)
3x ser Jaime Lannister (3xU, dva jsou stejní)
Greyjoy
Asha Greyjoy (C)
Dagmer Cleftjaw (U)
Gevin Harlaw (U)
Baratheon
Robert Baratheon (U)
3x Renly Baratheon (3xU, dva jsou stejní)
ser Emmon Cuy (U)
Stannis Baratheon (U)
Devan Seaworth (R)
Selyse Baratheon (U)
Stark
2x Eddard Stark (2xU, ale různí)
2x Arya Stark (2xU, ale různí)
Catelyn Stark (U)
Targaryen
2x Daenerys Targaryen (U+R)
ser Jorah Mormont (U)
Rhakharo (U)
Ostatní
Lord of Bones (U)
Black Walder (U)
Conn, son of Corrat (U)
Chella, daughter of Cheyk (U)
ser Preston Greenfield (U)
Jak si můžete všimnou, hlavní postavy jsou většinou U, zatímco ty okrajové bývají často R... nevím, čím to je. :)
no priznám sa, že som toho nemca jemne udieral do chrbta, :wink: až to nakoniec pochopil a urobil krok, ktorý váhal urobiť... takže postúpili nemci, ale vo finále to dostali od švédov...
keď už spomínam tak sa musím pochváliť, že v súbežnom turnaji jednotlivcov (vypadol som v základnej skupine :twisted: ) som v druhom kole porazil nejakého chalan z čiech :wink: celkom šikovným a málovídaným manévrom. Viem, že keď som ho urobil, tak asi minútu civel na tôl a nechápal čo sa udialo... :lol:
išlo o to, že som obetoval Froda (to bol taký LOTR kráľ) čo v zásade znamená koniec hry, ale ja som jeho presteň presunul na Sama a ten to dotiahol až do hory osudu :idea:
inak, ako to je s kartami k piesniam? predpokladam, že už vyšlo x edícii, nie? alebo stále iba GoT?
Slováci bijí Němce! Svět se zbláznil! :D
Já jsem LotR hrál jenom párkrát, ale pamatuju si, že se mi podařilo překvapit jistou slečnu tím, že jsem jí rozsekal Froda už ve druhé lokaci na Větrově. To je také celkem neobvyklý manévr. :P
AGoT se rozjel docela hezky, když nepočítám různé bonusové dotisky a podobně, tak vyšly pět základních edicí (Westeros edition, Ice&Fire edition, Winter edition, Valyrian edition a Iron Throne edition) a ke každé z nich vždycky dvě rozšiřující sady, tedy kromě Železného trůnu, u něj je zatím jen jedna. Ty starší edice jsou většinu už vyprodané...
Každé rozšíření má vždycky nějaké hlavní téma, okolo které se točí karty a nová pravidla.
Westeros Edition - Stark, Lannister, Baratheon
A Sea of Storms - přidán nový rod Greyjoy
A Flight of Dragons - přidán nový rod Targaryen
Ice and Fire Edition - hlavní postavy v jiných verzích, nové karty
A Throne of Blades - hlavně různé verze Železného trůnu, každý rod ho může využívat k jiným účelům
A Crown of Suns - přidán rod Martell
Valyrian Edition - přináší rozšíření pravidel, nové vlastnosti karet
Tourney of swords - točí se kolem rytířů, takže zavádí přináší různá vylepšení souboje, dá se bojovat rytířské klaní (jedna postava proti jedné jiné) nebo pranice a podobně
A Reign of Kings - obsahuje hodně karet různých králů, královen, lady a lordů, prostě západozemská nobilita
Winter Edition - opět nové herní mechanismy, nové karty
A Song of Twilight - zaměřuje se na Noční hlídku a Divoké
A Song of Night - točí se okolo Jiných, zimy a podobných, velmi lákavých věcí, které vyvolávají příjemné mrazení v kožichu
Iron Throne Edition - nová pravidla, např. karty určené pro několik rodů současně
A House of Thorns - další karty pro vícero rodů, do hry vstupují i rod Tyrell a rod Bolton
Nejsem si přesně jistý jak, protože z té edice nic nemám, ale předpokládám, že jako samostatné domy. V těch starších edicicích jsou "menší" rody přiřazeny vždycky k nějakým základním (třeba Tully patří ke Starkovi, Tyrell k Lannisterovi)
8)
fuuh, to čo ma práve odradilo od LOTR boli neustále zmeny mechanizmu... chápem, že si to vyžaduje trh, ale mne to nevyhovovalo... :-(
Na tom jsou ale postavené všechny CCG, co znám, včetně Magicu. Kdyby pořád nepřicházela nová pravidla a vlastnosti karet, asi by se rychle vyčerpaly všechny jejich možnosti a kombinace...
Ovšem chápu, že pro soutěžní hráče to musí být dost stresující, dávat neustále pozor na nové trendy a nové karty, které mohou jeho nepřekonatelný "combo-deck" rychle učinit zastaralým. :)
Mně to, jako hráči velmi příležitostnému, naopak vůbec nevadí, spíš naopak. 8)
Žjůůů. Já je chci! Kolik stojí jeden balíček? (Používala bych je jako velmi originální záložky do "Písně") Má ten krám svoje stránky?
Tak už jsem to našla. Jdu do toho. Nezaložíme si tu pak burzu?
to mi je jasné, len to proste u mňa prekonalo mieru, ktorú som vedel/chcel akceptovať. Už to bol príliš biznis a aj pravidlá hry sa posunuli inam ako mi vyhovovalo...
z hľadiska hrateľnosti určite nebol problem, pretože v základnej sade (3 veľké edície FOTR, TTT, ROTK, každá s troma podedíciami) si mal k dispozícii obrovské množstvo možností akú stratégiu zvoliť. V porovnaní so šachom, ktorý si vystačí s pár figúrkami stovky rokov to je pekne vidieť.
Jednoducho hra ustúpila biznisu. Ale som rád, že som si ju zahral v jej pôvodnej kráse...
Zajisté. Budu se těšit.
Nepochybuji o tom, že bys měla zájem o mnoho vzrušujících karet se symbolem rudého slunce. 8)
Já jsem myslím žádnou jinou edici ani neviděl, takže to v tomhle případě neposoudím.
Jenomže musíš brát v úvahu, že ty nové edice musí být něčím originální, aby si je lidi kupovali. Představ si, že bys měl každý měsíc představit novou šachovou figurku. Ze začátku by to šlo, různé variace na původní sadu, možnost pohybu dopředu, dozadu atd. Ale brzo by ty nápady došly, a kdyby ses nechtěl opakovat, musel bys nějaké nové pravidlo vymyslet. Základem je, aby kostra hry zůstala stejná a aby žádné nové pravidlo nebylo extrémně silné, potom už je to celkem jedno, co s bude dít.
Abych navázal na analogii se šachy: v šachách jsou ti nejlepší hráči připraveni prakticky na cokoliv, co na ně může protivník vytáhnout, mají nacvičené přesné postupu, nejvhodnější styly, jak začít a podobně.
V různých CCG to většinou nejde, tam tě soupeři překvapují pořád a musíš se jim přizpůsobovat flexibilně, přímo v průběhu hry.
Hm... dá si někdo partičku cyvasse? :)
To si piš!!!
Píšu si...
Škoda jenom, že se nedá koupit booster třeba nějakého konkrétního domu (rodu), ale že tam jsou namíchané všechny dohromady. :roll:
Měl jsem takovou myšlenku, že bych tu hru koupil a pak bychom se třeba 1x týdně scházeli na "hracích sezeních". Je to pro 3-5 hráčů, ale víc by se nás stejně asi nesešlo.
Nechávám to volně viset jako návrh do budoucna. :)
Posledni prispevky jsem presunul do novyho tematu, do CCG se moc nehodily.
Co se tyce CCG asi jste me tak zlakali, ze ten jeden balicek z ciste zajimaciho hlediska zkusim...aspon budou zalozky:-)
Tak jsem si objednala tři balíčky, podle Létových instrukcí. Takže vlku, jesli tam nebudu mít alespoň pětkrát rudé slunce s kopím (a na místo toho tam budou nějací pofidérní zlovlci, růže nebo jeleni), tak roztříštím zrcadlo z Černohradu a zakrvácím ho.
Doufám, že Léto četl Proměny kůže, jinak se ta výhružka úplně mine účinkem.
Pořád platí ta nabídka burzy?
Tak doufám, že sis objednala nějakou pozdější edici, protože v těch úplně prvních ještě Dorňáci nebyli. :) (viz můj příspěvek z 31.ledna)
Lady Fairyeyes z Mysterie se dnes tváří nadmíru výhružně, ještěže jsem ze svého okolí odstranil všechna zrcadla.
Nabídka burzy samozřejmě platí. Chci být jako Saladhor Saan nebo jako magistr Illyrio. Kupčit s kořením, vínem, kožkami a icefirovskými kartami. Ach, jak blahá představa, quod ubique, quoad ab omnibus et quod semper, já a ty, ty a já (šeptal jsem), budu obchodovat, ach ano, sub umbra alarum tuarum, Týno! Toť naprostý vrchol žití! :P